Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

12.10.11

"κι όμως κινείται …"


Η παραπάνω φράση του τίτλου, που αποδίδεται στον Γαλιλαίο, αποκτά έντονη κοινωνική χροιά, αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο τι συμβαίνει -όχι μόνον στην Ελλάδα- αλλά σε όλο τον κόσμο. 

Μοναδική προϋπόθεση είναι να βγάλει από τα μάτια της ψυχής του, τους παραμορφωτικούς καθρέφτες της απομόνωσης και της απογοήτευσης, να αγνοήσει τους δημοσιογραφικούς, πολιτικούς και όποιους άλλους κήρυκες της υποταγής, και να δει!


Επιγραμματικά αναφέρουμε τα εξής:



¨      Στις ΗΠΑ κάτι κινείται. Είναι το κίνημα «Καταλάβετε τη Wall Street» που έχει ήδη εξαπλωθεί σε 853 πόλεις και στο οποίο μετέχουν συνδικάτα, φοιτητές, άνεργοι.


¨      Στην Πορτογαλία, στη Λισσαβόνα και σε άλλες πόλεις, πάνω από 200.000 άτομα που συμμετείχαν στις απεργιακές διαδηλώσεις, είπαν όχι στην απελευθέρωση των απολύσεων, όχι στη μετατροπή των συλλογικών συμβάσεων σε ατομικές.


¨      Στην Ιταλία,  πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια και συνδικάτα δείχνουν να ξυπνούν από το λήθαργο που έχει περιπέσει το άλλοτε κραταιό εργατικό κίνημα της γειτονικής μας χώρας.


¨      Στη Μεγάλη Βρετανία, στις 30 Νοεμβρίου, η πανεργατική πανεθνική απεργία και διαδήλωση στο Λονδίνο και τις άλλες μεγαλουπόλεις, αναμένεται ότι θα είναι η μεγαλύτερη μετά τη γενική απεργία του 1926. Ήδη οι φοιτητές και οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα απάντησαν δυναμικά στα προγράμματα περικοπών της κυβέρνησης.


¨      Στην Ελλάδα σε ένα χρόνο έγιναν (περίπου) 1.100 πορείες και συγκεντρώσεις.

¨      κι αυτά είναι ένα μικρό δείγμα μιας κινητοποίησης που ξεπερνά πολιτικές ή άλλες προσεγγίσεις και γίνεται γνήσιο κοινωνικό φαινόμενο.

Δεν είναι τυχαίο -λοιπόν- τα παρακάτω βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο και το οποίο βρήκαμε εξαιρετικά ενδιαφέρον. 

Απολαύστε το...
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου