Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

18.10.11

Στα ΜΑΤ ο ΧΥΤΑ, "Καμία αποκομιδή" απαντά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος από κάθε άποψη, πολική, κοινωνική και υγείας, αναδημοσιεύουμε το παρακάτω άρθρο που δείχνει, αν μη τι άλλο τις απίστευτες στρεβλώσεις  στις οποίες έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία και οι εργαζόμενοι κάτω από τις διαρκείς πιέσεις που υφίστανται.

--- Αναδημοσίευση ---
 
Να συνεχίσει και να εντείνει τις κινητοποιήσεις της αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ παρά το γεγονός ότι «έπεσε» το «προπύργιο» της στο ΧΥΤΑ Φυλής. Σύμφωνα με πληροφορίες οι συνδικαλιστές είχαν αποφασίσει ότι δεν μπορούν να κρατήσουν άλλο το ΧΥΤΑ καθώς είχε επέλθει μεγάλη κούραση στους εργαζόμενους που εκτός από τη Φυλή έπρεπε να περιφρουρούν και τα γκαράζ των δήμων. Γι' αυτό το λόγο την ώρα της επέμβασης γύρω στις 5 τα ξημερώματα, στο χώρο της χωματερής βρίσκονταν μόλις 30 με 40 εργαζόμενοι και ως εκ τούτου «δεν άνοιξε μύτη». Στα δικαστήρια η σύγκρουση

Μετά το άνοιγμα του ΧΥΤΑ Φυλής το επόμενο πεδίο σύγκρουσης θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα στα δικαστήρια. Οι εργαζόμενοι εμφανίζονται αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Γι' αυτό το λόγο σε περίπτωση που τη Δευτέρα, όποτε και εκδικάζεται εξ αναβολής η προσφυγή του Δήμου Αθηναίων, κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργιακή κινητοποίηση, οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω. Γι' αυτό είτε θα προκηρύξουν νέα απεργία με άλλα αιτήματα είτε θα προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση η ΑΔΕΔΥ η οποία τους καλύπτει.

Ούτε από τους ευαίσθητους χώρους

Ήδη μετά την επέμβαση των ΜΑΤ, οι συνδικαλιστές έδειξαν τις προθέσεις τους να εντείνουν τις κινητοποιήσεις τους δίνοντας εντολή στους οδηγούς των απορριμματοφόρων που περιείχαν σκουπίδια από ευαίσθητους χώρους όπως νοσοκομεία και σχολεία και κατευθύνονταν στο ΧΥΤΑ Φυλής, να επιστρέψουν στα γκαράζ.

Παράλληλα τουλάχιστον επί τους παρόντος βρίσκονται υπό κατάληψη τα γκαράζ των δήμων σε όλη την Αττική με προεξάρχον αυτό του Δήμου Αθηναίων στην Ιερά Οδό,  που υπολογίζεται ότι βρίσκονται 80 με 100 απορριμματοφόρα.


Πάντως η κυβέρνηση, πέτυχε το βασικό στόχο της που ήταν να ανοίξει το ΧΥΤΑ Φυλής. Τώρα μένει να υποχρεώσει τους απεργούς να επιστρέψουν στη δουλειά του, καθώς όπως φαίνεται μόνοι τους οι ιδιώτες δεν μπορούν να μαζέψουν τα σκουπίδια της Αττικής.

Για τη συνέντευξη Τύπου της ΠΟΕ-ΟΤΑ το μεσημέρι κάντε κλικ εδώ
Πηγή: http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/15073

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου