Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

31.3.11

Στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 «καταφεύγει» το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας


Για δεύτερη φορά συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας εκτός του Δημαρχιακού Μεγάρου την Τετάρτη, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από συμβασιούχους του Δήμου Αθηναίων, με τη συμμετοχή των συμβούλων της παράταξης του Γ.Καμίνη και του Γ.Αμυρά, επικεφαλής του «Επιμένουμε Αθήνα».

Στη συνεδρίαση αποφασίστηκε η μετάθεση της διεξαγωγής του Δημοτικού Συμβουλίου στο αμφιθέατρο του «Αθήνα 9,84» (όπου και έγινε η συνεδρίαση της Τετάρτης) για όσο συνεχίζεται η κατάληψη στην Κοτζιά.

Ο επικεφαλής του «Επιμένουμε Αθήνα» έθεσε τον όρο να αποσυρθούν οι αστυνομικές δυνάμεις από την είσοδο του κτιρίου. 

Ο Γ.Αμυράς αποχώρησε στη μέση της συνεδρίασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας, μετά την καταγγελία του δημοτικού συμβούλου Στ.Λάμπρου πως η αστυνομία απαγόρευσε στην αντιπρόεδρο της Ένωσης Γονέων του 4ου διαμερίσματος την είσοδο στη χώρο της συνεδρίασης.

Ο κ. Καμίνης έκανε έκκληση στους εργαζόμενους να σταματήσουν την κατάληψη στο Δημοτικό Συμβούλιο. «Το αίτημά τους δεν θα συζητηθεί αν δεν σταματήσει η κατάληψη» δήλωσε.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι επικοινώνησε νωρίτερα με τον Ν.Κακλαμάνη «και του δήλωσα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει υποχρέωση να συνεδριάσει για να πάρει αποφάσεις».«Το γεγονός ότι το Δημαρχείο έχει καταληφθεί δεν σημαίνει ότι πρέπει να αναβληθεί η συνεδρίαση» είπε ο Γ.καμίνης, συμπληρώνοντας πως «από τη στιγμή που διασφαλίζονται οι συνθήκες δεν καταλαβαίνω γιατί δεν πρέπει να συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο». Ο ίδιος πρόσθεσε: «Συγχαίρω τον κ. Αμυρά που ήταν ο μόνος επικεφαλής από τις δημοτικές παρατάξεις, που παρευρέθη στη σημερινή συνεδρίαση».

Από την πλευρά του, ο Νικήτας Κακλαμάνης ανέφερε με επιστολή του στον δήμαρχο πως «η παράταξή μας δεν δέχεται να συμπράξει στα πρωτοφανή γεγονότα, που με δική σας ευθύνη λαμβάνουν χώρα στα δημοτικά δρώμενα της Αθήνας και δεν συμμετέχουμε στη σημερινή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου». 

Κατόπιν αιτήματός του αναβλήθηκε η συζήτηση και η λήψη αποφάσεων στα θέματα των συμβασιούχων και τις συγχωνεύσεις σχολείων.

Αναφερόμενος στο θέμα των συμβασιούχων και των εργαζομένων των STAGE ο κ. Καμίνης δήλωσε πως υπάρχει μια «ανώμαλη κατάσταση που διαρκεί επί χρόνια και δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο». «Θα περιμένουμε την απόφαση του Αρείου Πάγου. Ο Δήμος δεν μπορεί να λάβει καμία απόφαση» δήλωσε.

Σχετικό βίντεο
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου