Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

31.3.11

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ - «ΤΑ ΙΣΙΑ ΑΝΑΠΟΔΑ»


Συνάδελφοι συνέλθετε!

Επί χρόνια κάποιοι που σήμερα μας "συμπαραστέκονται", "στεκόντουσαν απέναντι". Σήμερα όπως και τότε, δεν μας δίνουν τίποτα περισσότερο από υποσχέσεις. ΔΕΝ ξέρετε ότι: Τα λόγια είναι φθηνά, αν δεν είναι αληθινά (που λέει το άσμα κι ο λαός).

Λόγια λόγια λογια …

  • Τα πιστέψαμε επί χρόνια και ως αποτέλεσμα φτάσαμε σήμερα εδώ.
  • Μας έγινε συνήθεια πια και συνεχίζουμε να τα καταπίνουμε αμάσητα.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΝΕΛΘΕΤΕ !

  • Οι ίδιοι που μας κορόιδεψαν.
  • Οι ίδιοι που μας κατάντησαν όμηρους.
  • Οι ίδιοι μας υπόσχονται και σήμερα.
 Κι εσείς χειροκροτάτε; Είσαστε καθόλου καλά;!
  • Σταματήστε πια να χτυπάτε παλαμάκια στις υποσχέσεις τους.
  • Αρχίστε να χτυπάτε το κεφάλι σας και αλλάξτε τακτική.
  • Μην επιτρέπετε να σας σέρνουν από τη μύτη.
  • Μην τους κάνετε τσάμπα μάγκες.
  • Φτάνει πια !

Και γι όσους απορούν, όχι δεν το χάσαμε τελείως, αλλά η χθεσινή μέρα Τετάρτη 30.3.2011 (ένατη στη σειρά από την αρχή της κατάληψης του Δημαρχιακού Μεγάρου της Κοτζιά) αποδείχθηκε ιδιαίτερα … "αποκαλυπτική".

Αν θέλετε διαβάστε παρακάτω και βγάλτε τα συμπεράσματα μόνοι σας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΠΡΩΤΗ:

Το σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο προγραμματίστηκε να γίνει τελικά στο Αμφιθέατρο στο Γκάζι και όπως φαινόταν, ο Δήμαρχος κος Καμίνης είχε την πρόθεση να πάρει θετική απόφαση υπέρ των συμβασιούχων. 

ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΘΕΜΑ Της ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ:

--- Διαβάστε την πρόσκληση ---

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Αθήνα 30 Μαρτίου 2011

τον Δήμαρχο
τους Δημοτικούς Συμβούλους
τους Προέδρους και Αντιπροέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων  τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Νέων  

Επαναλαμβάνουμε την με αρ. πρωτ. 55938/24-3-2011 πρόσκλησή μας , λόγω του κατεπείγοντος της ανάγκης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου τουλάχιστον μία φορά το μήνα για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου , σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 και του 67 παρ. 1 του Ν. 3852/2010, της συνεχιζόμενης μέχρι και τώρα κατάληψης της συνήθους αίθουσας των συνεδριάσεων του Δ.Σ, επί της οδού Αθηνάς αρ. 63 στην Αθήνα, που την καθιστά ακατάλληλη και μη επαρκή για την υπόψη συνεδρίαση, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 παρ. 4 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 παρ. 5 του Ν. 3852/2010 καθώς και του άρθρου 96 παρ. 1 εδ. γ΄ του Ν. 3463/2006 ,για σήμερα 30 Μαρτίου 2011, ημέρα Τετάρτη και ώρα 16:30 με επιθυμητή ώρα λήξης στις 19:00, στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Επιχείρησης με την επωνυμία  "ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ – ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ ΑΘΗΝΑ", επί της οδού Πειραιώς 100, σε Συνεδρίαση και λήψη απόφασης στα παρακάτω ίδια ακριβώς θέματα , με την προαναφερθείσα προγενέστερη πρόσκληση :

1. Συζήτηση – λήψη απόφασης για το ζήτημα των εργαζομένων με συμβάσεις έργου ή άλλων μορφών συμβάσεων, που παραμένουν στην εργασία τους, με δικαστικές αποφάσεις, επαναβεβαιώνοντας τις ομόφωνες υπ΄ αριθμ. 1610 και 1611/02.12.2010 ΠΔΣ.

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
  • ·       «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας»,
  • ·       «Ανοιχτή Πόλη», 
  • ·       «Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας»,
σύμφωνα με το άρθρο 67 παρ. 2  του Ν. 3852/2010 (Σχετ. Πρωτ. 48-11, 54398-11, 54931-11 αντίστοιχα)

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Γιατί η συζήτηση ΔΕΝ πραγματοποιήθηκε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Επειδή ο ΚΥΡΙΟΣ εισηγητής (η παράταξη: «Αθήνα Πόλη της Ζωής μας»,) ΔΕΝ ΠΡΟΣHΛΘΕ ! Επιπρόσθετα, ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε την αναβολή της συζήτησης θέματος που ο ίδιος εισηγείτο !!!

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΗ:

Σήμερα επισκέφτηκε τους καταληψίες συμβασιούχους ο πρόεδρος του ΔΣ κος Μπέης. Από τον "διάλογο" που ακολούθησε (ο οποίος μόνον σε εισαγωγικά μπορεί να αναφερθεί ως τέτοιος) ήρθαν στο φως ενδιαφέροντα στιγμιότυπα που απομονώσαμε και παραθέτουμε ως αφορμή για σκέψη, προβληματισμό αλλά και συνειδητοποίηση της υφιστάμενης κατάστασης.

Επιγραμματικά αναφέρουμε:

Διάλογος ΔΕΝ έγινε. Ούτε οι φωνές, ούτε οι εργατοπατέρες (παραδόξως ήταν παρόντες ενώ σε άλλες επισκέψεις μάλλον δεν το έκριναν "σκόπιμο") το επέτρεψαν.
  • Ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ είπε: "…πείτε μας για ποιο λόγο είσαστε εδώ σήμερα;…"
  • Επίσης συμπλήρωσε: "…Εγώ είμαι ο αρχηγός της κατάληψης !..." (;)
Το πλήθος παραληρούσε χειροκροτώντας και ζητωκραυγάζοντας…
  • Ο κ. Μπέης επιχείρησε να απαντήσει αρχίζοντας με την φράση του ίδιου του προέδρου: "…είμαι εδώ σήμερα για να συζητήσω με τον αρχηγό της κατάληψης και…"
Το πλήθος ανταποκρίθηκε φωνάζοντας: "Δεν υπάρχει αρχηγός…" Φαντάζει - κάπως - σαν αντίφαση. Τυχαίο ; δεν νομίζουμε !
  • Ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ είπε: "…αν δεν έχετε τίποτα άλλο να πείτε καλύτερα αυτός ο δημοκρατικός διάλογος να λήξει εδώ…"
  • Ο κ. Μπέης απάντησε: "…με ρωτήσατε γιατί ήρθα σήμερα εδώ, αλλά δεν με αφήνετε να απαντήσω, όχι εσείς ... οι συνδικαλιστές…"
Ξαφνικά επικράτησε σχετική ησυχία.
  • και ο κ. Μπέης συνέχισε: "…ήρθαμε για να δούμε αν οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να συνεδριάσει ελεύθερα το Δημοτικό Συμβούλιο, επειδή δεν θέλαμε να βασιστούμε μόνον στην δική μας γνώμη, επιθυμούσαμε να βρούμε και τις άλλες παρατάξεις… να δούμε αν ο χώρος είναι πράγματι ελεύθερος - σύμφωνα με τις αντιλήψεις όλων μας… και αν κρίνουμε όλοι ότι είναι ελεύθερος ο χώρος θα συνεδριάσουμε εδώ… "
Ο καταιγισμός των ανάμικτων απαντήσεων δεν επέτρεψε καμία φωνή να ακουστεί… ακούστηκε όμως ότι ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ είχε ήδη δηλώσει - κατ ιδίαν - ότι ο χώρος δεν είναι ελεύθερος! Θέση που επανέλαβε και δημόσια.

Σχετικό βίντεο
   

Κανείς όμως, απ' τους "καταληψίες" δεν αντέδρασε. 

Τελικά, ο κ. Μπέης αποχώρησε…

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Ποιος - πραγματικά - καρπώνεται την κατάληψη στο Δημαρχιακό Μέγαρο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
Θα δούμε ... 
Ο χρόνος αποδεικνύεται ιδιαίτερα … αποκαλυπτικός ;-)

Με βάση τα όσα διαδραματίστηκαν θα χαρακτηρίζαμε "ηρωϊκή" την προσπάθεια του κ. Μπέη να επισκευθεί το υπό κατάληψη μέγαρο, κι ας φανούμε "λυρικοί" στην περιγραφή μας ...

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΡΙΤΗ και "ΦΑΡΜΑΚΕΡΗ "
και με πολλά… "ΜΗΠΩΣ":

Καλά τα λέει ο συνάδελφος Μπαλασόπουλος, αλλά εμείς δεν καταλαβαίνουμε πώς είναι δυνατόν να εξαγγέλλεται απεργία για το ερχόμενο Σάββατο (ή Κυριακή "αν υπάρξουν εξελίξεις"), με αιτήματα "γιαλαντζί" ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΔΑ (και αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ) δεν έχει κάνει την παραμικρή κίνηση συμπαράστασης (ενώ έχει "ανοιχτή εξουσιοδότηση") μέχρι σήμερα.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Η κατάληψη του Δημαρχιακού Μεγάρου της Αθήνας ΔΕΝ είναι εξέλιξη;

Σχετικό βίντεο
   
  • Δηλαδή τί "είδους" εξελίξεις πρέπει να συμβούν;
  • Μήπως πρέπει να κάνουμε κατάληψη στο Σούλι και να αρχίσουμε να πηδάμε όλοι ένας ένας για να ενεργοποιηθεί το συλλογικό μας όργανο;
  • Μήπως  είμαστε τρελοί; - Μήπως τα χουμε χαμένα; (που λέει και το σχετικό άσμα);
  • Μήπως μας κάνει πλάκα ο Θεός;
  • Γιατί ο "υπέρμαχός" μας κος Κακλαμάνης ("ο δικός μας Δήμαρχος", όπως έχουν την αφέλεια να τον αποκαλούν στα κανάλια κάποιοι θερμο-αν-εγκέφαλοι) δηλώνει στο Mega, ότι ο στόχος μας είναι "Μαξιμαλιστικός"; (Δείτε τον σχετικό σύνδεσμο εδώ).
  • Μήπως πρέπει να ξαναπάμε σχολείο να μάθουμε τί σημαίνει "Μαξιμαλιστικός"; (Ερμηνία)
  • Μήπως μας θεωρούν ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΥΣ και ΟΡΝΙΑ (με σήμα το ράμφος) ενώ εμείς (με την εγκληματική αφέλειά μας) το επιβεβαιώνουμε;
  • Μήπως καλά τα είπε ο Κικίλιας ότι αν κάποιου το "λέει η καρδιά του" πρέπει να πιέσει προς την πλευρά "Ραγκούση";  
 Σχετικό βίντεο
  
  • Μήπως μας δουλεύουν όλοι ψιλό γαζί;
Γιατί ... καλή η συμπαράσταση συντρόφισσα Παπαρήγα, μας χαροποίησε το γεγονός ότι επισκέφτηκες την κατάληψη, και πολύ μας αρέσει το επιχείρημα ότι "οι εργαζόμενοι είναι ΕΚΒΙΑΖΟΜΕΝΟΙ" αλλά το να μειωθούν οι ώρες απασχόλησης αν τυχόν και "περισσεύουμε" ... απλώς "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ" !

Σχετικό βίντεο
   

  • Μήπως τελικά ο μόνος που ΙΣΩΣ νοιάζεται είναι ο Καμίνης; (αφού αυτόν "καίει" το ζήτημα και οι πάντες κάνουν τα πάντα προκειμένου να μην έχει ρόλο σε όλο αυτο;)
  • Μήπως καλά έκανε ο Αμυράς και πήγε στην ψήφιση του προϋπολογισμού επειδή τουλάχιστον έτσι θα πληρωνόμαστε, ενώ όλοι οι άλλοι "υπέρμαχοί" μας απουσίαζαν;
  • Μήπως πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε ποιοι ίσως ΘΕΛΟΥΝ κι ας μην μπορούν, και ποιοι ενώ ίσως μπορούν έχουν λόγους μα ΜΗΝ θέλουν;
  • Μήπως να σταματήσουμε να φοράμε πάμπερς και να βλέπουμε παντού φαντάσματα;
  • Μήπως να βρούμε καμία γωνία να κουτουλίσουμε μπας κι έρθει το μυαλό μας στα ίσα του;

Λέμε … "Μ Η Π Ω Σ";


Αλλά τί καθόμαστε και γράφουμε ; αφού οι νόμοι σ' αυτήν τη χώρα ισχύουν για ... μερικούς (όπως "σοφά" έδειξε και ο Λάκης στο παρακάτω απόσπασμα).


Σχετικό βίντεο
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου