Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

21.3.11

Κατάληψη στο Δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά

Σήμερα Δευτέρα 21.3.2011, συμβασιούχοι από διάφορες υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων ανταποκρινόμενοι σε κάλεσμα των σωματείων τους, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Κοτζιά. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό θα προχωρούσαν σε επίδοση προς το ΔΣ, υπογραφών στήριξης που είχαν συγκεντρώσει. Αιφνίδια, μεγάλο μέρος των συγκεντρωμένων μπήκε στο Δημαρχιακό μέγαρο κατακλύζοντας όλους τους χώρους και την αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

Οι εργαζόμενοι στο δήμο ζητούσαν να αποσυρθούν από την ημερήσια διάταξη όλα τα θέματα που αφορούσαν σε πρόσληψη νέων συμβασιούχων εργαζόμενων στον δήμο, με οκτάμηνες συμβάσεις.

Αρχικά απευθύνθηκε έκκληση από το προεδρείο για την εκκένωση της αίθουσας, το οποίο επικαλέστηκε πρόβλημα στατικότητας του κτιρίου.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων, σε συνάντησή του με εκπρόσωπο των διαμαρτυρομένων, που έγινε στο γραφείο του, δήλωσε ότι με τις συνθήκες, που επικρατούν αυτή την στιγμή στην αίθουσα του συμβουλίου, δεν μπορεί να γίνει συνεδρίαση και θα πρέπει να παραμείνουν μόνο συνδικαλιστές απ' όλα τα σωματεία και 15μελής επιτροπή συμβασιούχων. Ο Δήμαρχος ζητήσει να αποχωρήσουν οι διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα, και να οριστεί αντιπροσωπεία τους, προκειμένου να ακολουθήσει η συνεδρίαση. Ο ίδιος δήλωσε ότι ο προγραμματισμός προσλήψεων θα συζητηθεί ως θέμα της ημερήσιας διάταξης.

Οι συμβασιούχοι καταγγέλλουν ότι ο νόμος Ραγκούσης τους αποκλείει από τις νέες διαδικασίες προσλήψεων καθώς δεν βρίσκονται επί 2 έτη εκτός δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα. Σημειώνεται ότι περίπου 2.000 συμβασιούχοι του δήμου εργάζονται με προσωρινές διαταγές έως ότου εκδικαστούν οι αγωγές τους.

Ζητούν τη μονιμοποίησή τους με την έννοια ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Στους συγκεντρωμένους μίλησαν σχεδόν όλοι οι αρχηγοί των παρατάξεων αλλά τελικά η κατάσταση οδηγήθηκε σε αδιέξοδο με αποτέλεσμα Δήμαρχος να δηλώσει στους εργαζόμενους ότι αναβάλλει τη συνεδρίαση.

Ακολούθησε η ανακοίνωση από τους συμβασιούχους ότι καταλαμβάνουν την αίθουσα επ' αόριστον, ενώ, την ίδια ώρα, έξω από το δημαρχείο, βρισκόταν σε εξέλιξη διαμαρτυρία μαθητών και γονέων εναντίον των σχολικών συγχωνεύσεων.



Σχετικό βίντεο από NewsIt.gr




_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου