Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

3.9.11

… και η αύξηση βαφτίζεται μείωση !

Το ότι οι Αρχαίοι Έλληνες διέθεταν ανατρεπτική σκέψη είναι αποδεδειγμένο. Το ότι οι Νέο-Έλληνες έχουμε υποστεί ποικίλες όσες επιμειξίες, είναι επίσης αδιαμφισβήτητο. Όμως, να που τελικά το γονίδιο του "ταλέντου" μας, δεν χάθηκε διαμέσου των αιώνων. Παραμένουμε μέχρι και σήμερα ένας από τους ελάχιστους λαούς -αν όχι και ο μοναδικός- που έχει τόση ικανότητα να κάνει τις εξαιρέσεις κανόνες και να "ξεγλιστρά" από τις "χαραμάδες" και τα παραθυράκια των όποιων νόμων ή διατάξεων.
 

Έτσι -λοιπόν- ως αντάξιοι των προγόνων μας (και αυτό το γράφουμε ειρωνικά) εξακολουθούμε να δημιουργούμε Οδύσσειες αλλά με κάποιο παράξενο, μαγικό και "από μηχανής" μυστικό διάδρομο, πετυχαίνουμε να οδηγούμε τους επίδοξους Οδυσσείς στην πολυπόθητη Ιθάκη τους.
Φροντίζουμε -βέβαια- πρώτα να τους εξαντλήσουμε τόσο φυσικό όσο και ψυχικά, έπειτα να τους ναυαγήσουμε κατ' επανάληψη, να εξοντώσουμε τους συντρόφους τους και όλα αυτά, ίσα ίσα για να τους φέρουμε αντιμέτωπους με μία ακόμα στρατιά μνηστήρων.
 

Κατά το σύνηθες αυτό "αρχαίο" υπόδειγμα και η Ελληνική Πολιτεία από την μία μεριά αρνείται την μονιμοποίηση όσων έχουν επί χρόνια εργαστεί και αποδεδειγμένα προσφέρει επικαλούμενη τους νόμους. Φροντίζει να λυθούν οι συμβάσεις τους και στην συνέχεια, επινοεί και μεθοδεύει, την πρόσληψη μεγάλου αριθμού νέων συμβασιούχων (55.000 σύμφωνα με τις ισχύουσες πληροφορίες), μέσω ΜΚΟ (μη κυβερνητικών οργανώσεων).
 

Αν το δούμε από την πλευρά της … "αριθμητικής" αυτό ούτε μείωση μπορεί να ονομαστεί ούτε όμως και αύξηση. Ίσως -μάλιστα- σε επίπεδο μισθοδοσιών να είναι και "οικονομικότερο", αφού οι νέοι "κωπηλάτες" της "γαλέρας" του δημοσίου θα αμείβονται με ακόμα μικρότερες αποδοχές. Έτσι, αποφασίζει ότι σε "αντάλλαγμα" του ενός "παραθύρου" που έκλεισε με τους προηγούμενους συμβασιούχους, μπορεί να ανοίξει τώρα δύο. Συνεχίζει λοιπόν και στέλνει στην αρμόδια επιτροπή εισήγηση για την πρόσληψη άλλων 4.000 που θα απασχοληθούν σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα. Βλέπετε αυτές δεν υπόκεινται στον περιορισμό της μείωσης κατά 50% του προσωπικού σε σχέση με το 2010. 
 

Τώρα, αν όλα εξελιχθούν "ομαλά", και οι δήμοι της χώρας θα μπορέσουν να καλύψουν τις ανάγκες τους και η Πολιτεία θα έχει επιτύχει στο έργο της για μείωση του απασχολούμενου προσωπικού. Το πραγματικό κόστος -βέβαια- ουδείς το αναλογίζεται ούτε το προσμετρά. Γιατί αυτή η "δημιουργική λογιστική" στην πλάτη εργαζόμενων ανθρώπων δεν είναι δίχως κόστος. Όμως οι αρμόδιοι ενδιαφέρονται μόνον να βρουν τρόπους ώστε, κι αν ακόμα απασχολούν περισσότερους, να τους μετράνε με τέτοιο τρόπο ώστε να βγαίνουν λιγότεροι.
 

Κατά πόσον το "σχέδιο" θα "επιτύχει", μένει να το δούμε, οι εξελίξεις δεν είναι μακριά. Όμως, αυτό που παραμένει ορατό σε κάθε περίπτωση είναι ότι το γονιδίωμα του "Πολυμήχανου Οδυσσέα" διατηρείται αναλλοίωτο και ισχυρό, ενώ η μάγισσα Κίρκη της εκάστοτε εξουσίας, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τους κωπηλάτες ως … γουρούνια.
 

Πηγές:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου