Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

15.9.11

Διήμερη ανακωχή στα σκουπίδια

Διήμερη ανακωχή και αναστολή της κατάληψης στην Καθαριότητα του Δήμου Αθηναίων αποφάσισαν χθες βράδυ οι συμβασιούχοι, που είχαν διακόψει την κανονική αποκομιδή απορριμμάτων από την περασμένη Δευτέρα. 

Σε αντάλλαγμα, έλαβαν προφορικές διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής ότι θα συναινέσει στην παραμονή τους στην εργασία, κατά τη διάρκεια της δίκης που είναι προγραμματισμένη για αύριο Παρασκευή και αφορά περίπου 250 συμβασιούχους στην Καθαριότητα.


Υπενθυμίζεται ότι περίπου 2.000 συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων σε διάφορες ειδικότητες είτε παραμένουν στην εργασία με δικαστικές προσφυγές που εκκρεμούν είτε απολύθηκαν και ελπίζουν να επανέλθουν μέσω προσφυγών που δεν έχουν ακόμη εκδικαστεί.


Συναίνεση


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Α. Βαρελάς, που μίλησε χθες στους συγκεντρωμένους καταληψίες, υποσχέθηκε ότι ο δήμος θα συναινέσει για την παραμονή τους στην εργασία στην αυριανή δίκη. Προσωπικά, ο κ. Βαρελάς είχε συναινέσει στην παραμονή ακόμη 200 συμβασιούχων της Καθαριότητας σε άλλο δικαστήριο την περασμένη Δευτέρα, αλλά οι νομικοί σύμβουλοι του δήμου είχαν κρατήσει αρνητική στάση, γεγονός που προκάλεσε έντονους διαξιφισμούς και σχόλια περί διγλωσσίας στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο.


Σημειώνεται ότι χθες ήταν προγραμματισμένη άλλη δίκη που αφορούσε προσφυγές περίπου 300 διοικητικών του δήμου, η οποία αναβλήθηκε, με συνέπεια οι συγκεκριμένοι συμβασιούχοι να παραμείνουν εκτός εργασίας.


Κατόπιν τούτων, εκτιμάται ότι η δημοτική αρχή θα τηρήσει στο μέλλον διαφορετική στάση, συναινώντας για την παραμονή μόνο των συμβασιούχων καθαριότητας και αρνούμενη τη συναίνεση για άλλες ειδικότητες (βρεφονηπιακοί σταθμοί, πράσινο, εξυπηρέτηση δημοτών κ.λπ.). Αυτό θα επιβεβαιωθεί από τη στάση που θα τηρήσει στις δίκες που θα ακολουθήσουν και πρωτίστως την αυριανή.


Πηγή: Ελευθεροτυπία 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου