Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

13.9.11

Άλλο Πέπη κι άλλο πρέπει

Καταιγισμός από αντιφατικές πληροφορίες έχουν γεμίσει τις σελίδες του διαδικτύου οι οποίες -κατά τη γνώμη μας- το μόνο που φανερώνουν είναι έλλειψη συντονισμού και οργάνωσης. Αν και δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε το σύνολο των αναφορών, οφείλουμε να σημειώσουμε ότι η εικόνα της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αθηναίων, δεν κολακεύεται από τα αναφερόμενα, για να μην πούμε: "καταγγελλόμενα".
 
Όμως για να δούμε τα πράγματα με τη σειρά
 
Όπως είναι γνωστό, ήδη από την ανάληψη των καθηκόντων της, η νέα Δημοτική Αρχή επανέλαβε πολλές φορές - μέχρι και προχθές δια στόματος Δημάρχου (http://www.e-aftodioikisi.gr/default.aspx?pageid=4605) ότι αναγνωρίζει το γεγονός πως οι συμβασιούχοι του Δήμου καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θέση την οποία υποστήριξε και με τον πλέον επίσημο τρόπο μέσω των ομόφωνων ψηφισμάτων του Δημοτικού Συμβουλίου (http://www.skai.gr/news/greece/article/166971/d-athinaion-oi-sumvasiouhoi-kaluptoun-pagies-kai-diarkeis-anages/).
 
Στην συνέχεια συνέβησαν διάφορα, τα οποία θα χαρακτήριζε κάποιος μάλλον … "παράξενα", διότι:
 
  • Από την μία, γίνονται δημόσιες δηλώσεις περί της ανάγκης του Δήμου να συνεχίσει να απασχολεί τους συμβασιούχους. - Βλέπε δηλώσεις αντιδημάρχου κ. Βαρελά - (http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=300332).
  • Από την άλλη, εμφανίζονται καταγγελίες για την στάση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου κ. Λιβάνιου στην πρόσφατη συζήτηση της προσφυγής του Δήμου στην δικαιοσύνη, κατά της απεργίας των εργαζομένων στην καθαριότητα (http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/14077).
 
Διερωτάται λοιπόν κάποιος που άραγε βρίσκεται η λογική σε όλη αυτή την "φαρσοκωμωδία"; Αφού,
 
  • ενώ η Δημοτική Αρχή αποδέχεται την αναγκαιότητα της παραμονής των συμβασιούχων, προσπαθώντας να δώσει λύση - έστω και μέσω των δίμηνων συμβάσεων και στην συνέχεια των τριετών (http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/13384), 
  • ταυτόχρονα όμως, ισχυρίζεται ενώπιων της δικαιοσύνης ότι η παρουσία σους δεν είναι απαραίτητη και δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες (http://www.aftodioikisi.gr/proto_thema/proto_thema_dimoi/14077).
 
Τι να σχολιάσει κανείς;
 
Φαίνεται ότι στο γνωστό, και ευρέως αποδεκτό παράδοξο:
 
  • Άλλο "δίκαιο" και άλλο "νόμιμο", θα πρέπει να προσθέσουμε:
  • Άλλο "νομική" και άλλο "λογική".
 
Τέτοια γεγονότα λοιπόν, δεν θα μπορούσαν παρά να "πυροδοτούν" στην μνήμη μας συνειρμούς από δηλώσεις του Πρωθυπουργού λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του: "Κράτος και πολιτικό σύστημα στην υπηρεσία του πολίτη: Το αυτονόητο γίνεται πραγματικότητα". (ιδού και ο σχετικός σύνδεσμος από τον ιστότοπο του: http://www.papandreou.gr/papandreou/content/Document.aspx?m=13048&rm=24628843&l=2)
 
Αν και καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια να διατηρήσουμε το επίπεδο του ιστολογίου μας υψηλό, δεν καταφέρνουμε να μην χαμογελάσουμε διαβάζοντας την παραπάνω δήλωση. Να χαμογελάσουμε και να θυμηθούμε κάποια τηλεπερσόνα η οποία συνήθιζε ατάκες του τύπου: 
 
"Άλλο Πέπη κι άλλο Πρέπει", για να συμπληρώσουμε κι εμείς με την σειρά μας, "Άλλο Πουν' το κι άλλο Να το". 
 
Είναι εύκολο να εξαγγέλλει κάποιος λύσεις, ενόσω βρίσκεται σε "απόσταση ασφαλείας" από τα προβλήματα, και πολύ δυσκολότερο να ανταποκριθεί όταν βρεθεί αντιμέτωπος μαζί τους.
 
Σήμερα φαίνεται ότι την μεγαλύτερη "τραγωδία" την βιώνουν οι συμβασιούχοι που απομακρύνονται από τις εργασίες τους. Όμως αύριο, η "τραγωδία" εκείνων που θα κριθούν από την Ιστορία, ως υποδεέστεροι των περιστάσεων, θα είναι κατά πολύ μεγαλύτερη. Ας το αναλογισθούν ενόσω ακόμη … "προλαβαίνουν".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου