Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

24.9.11

Αnonymous

Με τις οικονομικές αναταραχές να βρίσκονται στο επίκεντρο όχι μόνον της Ελληνικής κοινωνίας αλλά και της διεθνούς, δεν θα αποτελούσε έκπληξη η δημιουργία νέων ομάδων τύπου "αγανακτισμένων" που θα προσπαθούσαν να διαδηλώσουν της αντίθεσή τους προς το "σύστημα". Προφανώς αυτή ήταν και η αιτία που οδήγησε στην δημιουργία της περιβόητης ομάδας των "Ανωνύμων".

Μάλιστα, η 24η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί η «Ημέρα Εκδίκησης»  από τους γνωστούς hackers Αnonymous. 

Όπως γνωστοποίησαν μέσω ανακοίνωσης τους εκείνη τη μέρα θα υπάρξουν πολλά «χτυπήματα» σε δεκάδες ιστοσελίδες σε περιοχές των ΗΠΑ, όπως Wall Street, NYC Police Department και τράπεζες.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν στην ανακοίνωση πρόκειται για «εκδίκηση» εξαιτίας των συλλήψεων που πραγματοποιήθηκαν στην Νέα Υόρκη στα 17 Σεπτεμβρίου με τη δικαιολογία ότι οι διαδηλωτές φορούσαν τις γνωστές μάσκες του Guy Fawkes.

Η παραπάνω ομάδα δεν περιορίζεται σε γεωγραφικά όρια αλλά επεκτείνει το ενδιαφέρον της και την προσοχή της προς κάθε κατεύθυνση όπου οι κοινωνικές ελευθερίες θίγονται και υποβαθμίζονται. Δεν είναι παράδοξο -λοιπόν- που η προσοχή τους στράφηκε και στην Ελλάδα.

Τουλάχιστον δύο βίντεο -που αφορούν τις εξελίξεις στην χώρα μας- αναρτήθηκαν από τη γνωστή διεθνή ομάδα, τα μέλη της οποίας χτυπούν διαδικτυακά επιλεγμένους στόχους ανά τον κόσμο: «Σας παρακολουθούμε να καταστρέφετε ακόμα και το τελευταίο ίχνος δημοκρατίας στη χώρα σας», αναφέρεται στο βίντεο το οποίο πλαισιώνεται με εικόνες από τα σχετικά πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας.

Αλλά δεν σταματά μόνον στα επεισόδια: «Σας παρακολουθούμε να υπογράφετε εξωφρενικά συμφωνητικά με το ΔΝΤ και να ξεπουλάτε τις ψυχές του λαού σας», προσθέτουν.

Η αφήγηση στο ένα από τα δύο βίντεο είναι στα Γαλλικά, με Ελληνικούς όμως υποτίτλους και ολοκληρώνεται με τη φράση «επί αιώνες η χώρα σας ήταν το περήφανο λίκνο της δημοκρατίας και του πολιτισμού αλλά τώρα μετατρέψατε τη χώρα σας παιχνιδότοπο για κερδοσκόπους».




Στο δεύτερο βίντεο η εκφώνηση είναι στα Αγγλικά όμως και πάλι έχουν προστεθεί Ελληνικοί υπότιτλοι.




Ενδιαφέρον είναι να παρακολουθήσει κάποιος το πώς προσδιορίζονται και ποιο είναι το "σκεπτικό" τους. Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε με ποιόν τρόπο αυτοσυστήνονται, και ποιό είναι το "σχέδιό" τους.








Μέχρι σήμερα οι ομάδα των "Ανωνύμων" έχει καταφέρει να διεισδύσει στα συστήματα αρκετών εταιρειών και να προξενήσει σημαντικά προβλήματα. Ανάμεσα σε αυτές είναι ακόμη και αυτό το ίδιο το NATO, η VISA, το PayPal, αλλά και η SONY. Ενδεικτικά παραθέτουμε τα βιντεοσκοπημένα μηνύματα που στάλθηκαν στον πρώτο και στον τελευταίο από τους παραπάνω αναφερόμενους … "στόχους". Πιστεύουμε ότι αξίζει να τα παρακολουθήσετε.






Αν και η θέση μας είναι αυστηρά κατά της βίας σε οποιαδήποτε μορφή της, δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε ότι, η υφιστάμενη κοινωνικό-πολιτικό-οικονομική πίεση που ασκείται σε μεγάλο μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού και μάλιστα με τρόπους ιδιαίτερα σκληρούς, δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει την "γέννηση" νέων ομάδων που θα προσπαθούσαν να εξασφαλίσουν ένα βιώσιμο μέλλον. Από αυτήν την οπτική -λοιπόν- η αδυναμία των σημερινών κυβερνήσεων είναι εξ ίσου υπεύθυνη για τέτοιες "εκτροπές" με όσους τυχόν συμμετέχουν. Και αυτό δεν θα πρέπει να παραβλέπεται σε καμία περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου