Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

11.5.11

Μαζική συμμετοχή στις πορείες των εργαζομένων


Με μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη οι πορείες της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ, κατά της πολιτικής του Μνημονίου και των νέων μέτρων, στο κέντρο της Αθήνας, όπου σημειώθηκαν και επεισόδια.

Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ πραγματοποιήθηκε στο Πεδίον του Άρεως στις 11.00 π.μ και ακολούθησε πορεία στη Βουλή, στην οποία τα Προεδρεία της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ παρέδωσαν το ψήφισμα της απεργιακής συγκέντρωσης στον Πρόεδρο της Βουλής και στους εκπροσώπους των κομμάτων. Νωρίτερα στην Ομόνοια, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, στην οποία έδωσε το «παρών» και η γγ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Συντάγματος.

Στην απεργία συμμετείχαν επίσης, οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι εργαζόμενοι σε τράπεζες, οι καθηγητές των δημόσιων σχολείων, οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ, καθώς και το προσωπικό των Ο.Τ.Α.

«Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που η κυβέρνηση ενέταξε τη χώρα στη διεθνή επιτήρηση και τότε είχαμε πει ότι τα μέτρα είναι άδικα ανισομερή και είχαμε προβλέψει ότι θα είναι και αναποτελεσματικά. Σήμερα δυστυχώς δικαιωνόμαστε. Αποδεικνύεται ότι οι μόνοι που πλήρωσαν το μάρμαρο είναι οι μισθωτοί,οι συνταξιούχοι και κυρίως οι άνεργοι μας. Εξακολουθούν οι έχοντες και κατέχοντες, οι βασικοί υπεύθυνοι της κρίσης, να πίνουν στην υγειά των κορόιδων. Αυτή η πολιτική δεν έχει μέλλον ότι όνομα και αν πάρει. Μνημόνιο δεύτερο η μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα», τόνισε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος.

«Απαιτείται μια πολιτική η οποία θα αποκαταστήσει τις αδικίες, θα ενισχύσει τον κόσμο της μισθωτής εργασίας και θα δώσει μεγάλο βάρος στην αντιμετώπιση της ανεργίας, στη δημιουργία ανάπτυξης με θέσεις εργασίας γιατί αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας. Αν αυτό που τραβάει η χώρα μας είναι ένας μαραθώνιος και οι αγώνες των εργαζομένων οφείλουν να είναι μαραθώνιοι», πρόσθεσε ο κ. Παναγόπουλος.



Για να ενημερωθείτε για τα επεισόδια πατήστε εδώ

Για να δείτε το φωτογραφικό υλικό πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου