Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

18.5.11

Κλειστοί οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας


Πηγή: www.naftemporiki.gr

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτήν την ώρα οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Δημόσιο, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο που συζητείται για την αύξηση των ωρών εργασίας, με αποτέλεσμα να κλείνουν σταδιακά κεντρικοί δρόμοι του κέντρου της Αθήνας.

Προηγήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Καραϊσκάκη, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Υπενθυμίζεται ότι η ΠΟΕ - ΟΤΑ έχει κηρύξει 24ωρη απεργία και η ΑΔΕΔΥ παναττική στάση εργασίας από τις 11.30 έως τη λήξη του ωραρίου.

Το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ υποστηρίζει ότι η απόφαση για το ωράριο οδηγεί σε νέες οριζόντιες περικοπές των εισοδημάτων των εργαζομένων από 6 έως 20% και συνδέεται με απολύσεις συμβασιούχων.

Εν τω μεταξύ νέες αντιδράσεις από τα συνδικάτα προκαλεί η απόφαση για αξιολόγηση από το ΑΣΕΠ συμβάσεων αορίστου χρόνου, που όπως επισημαίνεται ανοίγει «παράθυρο» για απολύσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στις ΔΕΚΟ.

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ εκφράζουν τη ριζική και έντονη διαφωνία τους στις εξαγγελίες και στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι η σχετική πρόταση είναι απορριπτέα και καταδικαστέα και ότι θα αντιμετωπισθεί δυναμικά από τα συνδικάτα και τη κοινωνία.

Πορεία ΠΟΕ-ΟΤΑ στη Θεσσαλονίκη

Συγκέντρωση στο άγαλμα του Βενιζέλου και πορεία μέχρι τη γενική γραμματεία Μακεδονίας - Θράκης πραγματοποίησαν εργαζόμενοι των ΟΤΑ και στη Θεσσαλονίκη.

Στην κορυφή της πορείας τέθηκαν οι εργαζόμενοι των δημοτικών παιδικών σταθμών για τους οποίους προβλέπεται επιμήκυνση του ημερήσιου ωραρίου τους κατά δύο ώρες (από 30 σε 40 ώρες την εβδομάδα).

Αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα Μακεδονίας - Θράκης Γιώργο Χατζηκωνσταντίνου και του επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματά τους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου