Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

3.5.11

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Καμίνη - Συμβασιούχων

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η  συνάντηση του Δημάρχου Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνη με εκπροσώπους των εργαζομένων συμβασιούχων του δήμου διεξήχθη σε θετικό κλίμα. 

Η πολυμελής επιτροπή που επισκέφτηκε τον Δήμαρχο αποτελούνταν από εκπροσώπους Σωματείων όλων των φορέων του δήμου Αθηναίων καθώς και από συμβασιούχους. 

Η συζήτηση είχε διάρκεια 45 λεπτών περίπου, ξεκίνησε στις 13:30 και ολοκληρώθηκε στις 14:15. 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων φάνηκε θετικός και συζητήσιμος. 

Πρότεινε να συγκροτηθεί μία ομάδα εργασίας η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους εργαζομένων καθώς και από εκπροσώπους της Δημοτικής αρχής, η οποία αφού μελετήσει το ζήτημα σε βάθος, θα καταρτίσει προτάσεις οι οποίες από κοινού θα υποβληθούν στο Υπουργείο Εσωτερικών

Οι προτάσεις αυτές διευκρίνισε ο Δήμαρχος Αθηναίων, ότι θα είναι - απαραιτήτως - στα πλαίσια του Συντάγματος, αλλά χωρίς να αφήνουν εκτός το ενδεχόμενο για τροποποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας. Όπως για παράδειγμα: Αλλαγή στους παράγοντες μοριοδότησης. 

Ο Δήμαρχος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας, δεσμεύθηκε ότι θα προσπαθήσει να βρεθεί μία λύση στο θέμα και θα υποστηρίξει τις προτάσεις που θα είναι ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες ενώ ο ίδιος παραμένει ανοικτός για συζήτηση.

Επίσης φέρεται να είπε ότι δε θα δώσει προτεραιότητα σε ορισμένες και μόνον  υπηρεσίες, (πχ Καθαριότητα) αλλά η λύση θα έχει ως στόχο το σύνολο των εργαζομένων.

Όλα αυτά βέβαια εν αναμονή της έκδοσης της απόφασης του Αρείου Πάγου.

Αυτές είναι οι μέχρι στιγμής δημοσιεύσιμες πληροφορίες. 

Για τα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν, αναμένουμε τα δελτία τύπου, των Σωματείων, ώστε να είναι πιο έγκυρη και επίσημη η ενημέρωσή μας.

Το ΔΤ του Δημάρχου Αθηναίων έχει ήδη εκδοθεί και μπορείτε να το διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο:


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου