Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

13.5.11

Συνεδρίασε χθες η ομάδα εργου για το θέμα των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων

Η πρώτη  συνάντηση των μελών της "ομάδας έργου" για την εξεύρεση λύσης στο εργασιακό ζήτημα των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, ο Γενικός Γραμματέας και ένας νομικός σύμβουλος και από την πλευρά των εργαζομένων εκπρόσωποι σωματείων και των συμβασιούχων, καθώς και ο νομικός τους σύμβουλος.

Η συνάντηση - συζήτηση διεξήχθη σε καλό κλίμα, αλλά όπως περιμέναμε είχε χαρακτήρα "προπαρασκευαστικό".

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής δεν υπήρξε κάποια πρόταση. Συζητήθηκαν κυρίως οι ιδέες των εργαζομένων και κάποια θέματα επί του διαδικαστικού.

Στην επόμενη συνάντηση, η οποία έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη 19 /05 /2011, ίσως έχουμε κάτι πιο χειροπιαστό, δεδομένου ότι η Δημοτική Αρχή δεσμεύτηκε να λάβει θέσεις και να έχει απαντήσεις στα πρώτα θέματα που έθεσαν οι εργαζόμενοι.

Τέλος, γύρω στις 20 Μαΐου (σύμφωνα με πληροφορίες) αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία θα είναι καθοριστικής σημασίας τόσο για τις εξελίξεις, όσο και για τις επικείμενες προτάσεις και από τις δύο πλευρές.

Δεδομένου ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα "λεπτό", θεωρούμε πως οι παραπάνω πληροφορίες αρκούν για την ώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου