Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

26.5.11

Γιατί "διυλίζουμε τον κώνωπα";

Μεγάλη συζήτηση γίνεται από την μία άκρη του internet μέχρι την άλλη για το κατά πόσον είναι αληθινό το σύνθημα που φέρονται να φώναζαν οι Ισπανοί:
"… ησυχία, μην ξυπνήσουμε τους Έλληνες."
και αναρωτιέται κανείς γιατί τόσος ντόρος;

Έχει σημασία αν είναι αληθινό ή αν γράφτηκε σε κάποιο πανό;

Αναρωτηθήκαμε κι εμείς μήπως κακώς δημοσιεύσαμε την σχετική ανάρτηση, με βάση το παραπάνω σύνθημα. Όμως αφού διαβάσαμε και ακούσαμε πολλά καταλήξαμε:

Κατά την γνώμη μας, η γνησιότητα του συνθήματος δεν έχει καμία απολύτως σημασία. Αυτό που έχει σημασία είναι τα γεγονότα και αυτά έχουν ως εξής:

  • Οι Ισπανοί έκαναν μία σημαντική κίνηση που βρίσκει μιμητές και σε άλλες χώρες.
  • Αληθινό ή ψεύτικο, αυτό το σύνθημα υποκίνησε ανθρώπους κάθε είδους να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην υφιστάμενη πρακτική που εφαρμόζεται στην χώρα μας.
  • Μεγάλος αριθμός αυτών των ανθρώπων βγήκαν για πρώτη φορά απ' τα σπίτια τους συνειδητοποιώντας ότι η συμμετοχή τους είναι προϋπόθεση για την όποια αλλαγή.
  • Ακόμη και αν το σύνθημα είναι αληθινό σε καμία περίπτωση δεν είναι μειωτικό για όλους εμάς. Είναι πολύ εύκολο να αναζητήσει κάποιος και να βρει αναρίθμητες θετικές αναφορές, τόσο στον Ισπανικό τύπο, όσο και στο Ισπανόφωνο internet, για τις πολλές και δυναμικές διαδηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην χώρα μας μέχρι σήμερα, ως απόρροια της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζεται, λόγω - κυρίως - του μνημονίου.
  • Όλοι όσοι βρέθηκαν στις συγκεντρώσεις στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, Το Ηράκλειο κ.λπ., άφησαν στην άκρη τους πολιτικούς τους προσανατολισμούς για να ενώσουν τη φωνή τους ενάντια σε ένα σάπιο σύστημα που έφαγε πλέον τα ψωμιά του.
Επομένως, το ερώτημα παραμένει: Γιατί τόση συζήτηση για το σύνθημα;
  • Κάποιοι θα πουν ότι ενοχλούνται επειδή τα ΜΜΕ χειραγωγούν μέσω αυτού την κοινή γνώμη.
  • Κάποιοι άλλοι θα δυσφορήσουν επειδή οι επαναστάσεις δεν νοείται να είναι… ειρηνικές.
  • Τρίτοι, θα ισχυριστούν ότι είναι προσβλητικό να λένε ότι είμαστε κοιμισμένοι.
  • Τέταρτοι θα διατείνονται ότι δίχως κομματική συσπείρωση δεν μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα.
...και πολλά άλλα...

Τι κρίμα!

Αντί να αισθανθούμε ότι για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια ο πολίτης έρχεται στο προσκήνιο και αποκόπτει - επιτέλους - τον ομφάλιο λώρο του από κάθε μορφής καθοδηγητές, διεκδικώντας την θέση που του αρμόζει, την ΠΡΩΤΗ θέση στην εξουσία, μιζεριάζουμε αναλωνόμενοι σε αναλύσεις.

Αντί να ανοίξουμε τα αυτιά μας και τα μάτια μας στο γεγονός ότι επιτρέπουμε να ζούμε σε μία κατ' επίφαση Δημοκρατία, δακτυλογραφούμε μακροσκελή πονήματα περί κινδύνων για πολυδιάσπαση ή χειρισμό της "εύπλαστης" και "αφελούς" μάζας από επιτήδειους. Έπειτα, με ένα αυτάρεσκο "copy / paste" τα αναρτούμε στα φιλόξενα περίπτερα του internet (και όχι μόνον).­

Ας είμαστε ειλικρινείς.

Καλές είναι και οι αναλύσεις, όπως, είναι πολύ μεγαλύτερο πρόβλημα το 
  • ΓΕΓΟΝΟΣ ενός "κοιμισμένου" λαού, παρά το  
  • ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ οιουδήποτε επαπειλούμενου κινδύνου.
Αν δεν πείθεστε απ' αυτές τις σκέψεις (δεν είστε υποχρεωμένοι, άλλωστε) δείτε (ξανά) το παρακάτω βίντεο και σκεφθείτε:

Πώς αισθάνεστε ΣΗΜΕΡΑ για τον "γραφικό" αυτόν κύριο; και πώς θα αισθανόσασταν αν δεν είχαν μεσολαβήσει οι πρόσφατες εξελίξεις σε Ισπανία και Ελλάδα;

Ίσως - αν ΤΩΡΑ αισθάνεστε διαφορετικά - το γεγονός της αλλαγής στην προσωπική σας οπτική, θα σας πείσει από μόνο του…


 
Αν - πάλι "επιμένετε" να μάθετε περισσότερα για το "σύνθημα" δείτε και το επόμενο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου