Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

4.7.11

Ομόφωνη απόφαση "ανάσα" για τους 144 συμβασιούχους της ΔΑΕΜ...

(η υπόθεση των οποίων εκδικάστηκε στις 7/1/2011)... καθώς και για όσους συμβασιούχους εκδόθηκε απορριπτική απόφαση κατά την εκδίκαση των ασφαλιστικών τους μέτρων (εκδίκαση 4/5/2011).

Παρά τις όποιες αντιρρήσεις και ενστάσεις τελικά υπερψηφίστηκε από όλα τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου η δίμηνη παράταση της παραμονής των συμβαιούχων των οποίων τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν από το Πρωτοδικείο. Μεταξύ αυτών ήταν και η ομάδα των 144 της ΔΑΕΜ, των οποίων η απόφαση εκδόθηκε την προηγούμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2011, έγινε γνωστή το βράδυ της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2011 και κοινοποιήθηκε επίσημα από το Δήμο την Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011.

Ενδιαφέρον παρουσιάσαν οι εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει η πρόθεση να αναζητηθεί μια πιο μακροπρόθεσμη λύση για το θέμα σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών.

Αξιοσημείωτη είναι η στάση που κράτησαν καθόλη τη διάρκεια της συζήτησης του επίμαχου θέματος όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης, τα οποία παρά τις όποιες ενστάσεις ή μη, στάθηκαν στο πλευρό των εργαζομένων, αφουγκράστηκαν την αγωνία τους και υποστήριξαν με θέρμη το δικαίωμα τους στην εργασία σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε.

Αναλυτικά τις θέσεις των παρατάξεων θα τις αναρτήσουμε όταν θα είναι διαθέσιμο το επίσημο υλικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου