Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

7.7.11

Ο "Τειρεσίας" της Βουλής

Σ' έναν καιρό αποσύνθεσης και μαρασμού κάθε έννοιας ηθικής, δικαιοσύνης, ευθύνης, συμμετοχής και τόσων άλλων αξιών. Σε μία περίοδο όπου ο παραλογισμός πως είναι εφικτό για κάποιον να ευημερεί ενώ το καράβι στο οποίο επιβαίνει βυθίζεται. Σε μία καμπή της ιστορίας όπου ο χρόνος κυλά με ιλιγγιώδεις ταχύτητες ενώ ο χώρος συρρικνώνεται αδυνατώντας να χωρέσει μία "fast food" παγκοσμιοποίηση. Οι εξαιρέσεις υπερτονίζονται και αποκτούν άλλο νόημα. Μετασχηματίζονται και από φάροι γίνονται μικροί ήλιοι εκτυφλωτικοί. Τόσο φωτεινοί ώστε χάνουμε για λίγο την όρασή μας. Όμως αυτό το λίγο είναι τελικά "ευλογία". Γιατί τότε ακριβώς καλούμαστε να δούμε με την καρδιά και τελικά διαπιστώνουμε ότι έτσι, διακρίνουμε πολύ καλύτερα.

Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε ακόμη γιατί είναι εξαιρετικά δύσκολο να μην παρασυρθεί κάποιος από την εκκωφαντική άρνηση του τέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Π. Κουρουμπλή, μοναδική τόσο αριθμητικά όσο και ηθικά, να υπερψηφίσει το περιβόητο "Μεσοπρόθεσμο".

Μην ξαφνιάζεστε, δεν θα πολιτικολογήσουμε. Είναι πάγια τακτική μας να παραμένουμε ουδέτεροι και δεν θα την παραβιάσουμε σήμερα. Όμως η στάση αυτού του ανθρώπου είναι τέτοιας σημασίας ώστε αξίζει να αναφερθούμε. Σκεφτήκαμε -λοιπόν- ότι το να αφιερώσουμε μία ανάρτηση στο ιστολόγιό μας είναι ένα μικρό ελάχιστο.

Υποτίθεται ότι το πολίτευμα της χώρας μας είναι Δημοκρατικό, όμως εδώ και χρόνια η πολυφωνία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο έχει αντικατασταθεί από την μονοφωνία της κομματικής πειθαρχίας. Όχι, δεν είναι ο κ. Π. Κουρουμπλής ο μόνος που έχει κάνει την υπέρβαση, υπάρχουν και άλλοι, και εύγε τους. Χάρη σε αυτούς, μπορούμε ακόμη να ελπίζουμε ότι δεν έχουν χαθεί τα πάντα. Ότι στα αποκαΐδια της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας φωλιάζουν ακόμη μερικές σπίθες Δημοκρατίας.

Κλείνοντας παραθέτουμε δύο μικρά αποσπάσματα που σκιαγραφούν πληρέστερα το προφίλ του Π. Κουρουμπλή ή αλλιώς "Τειρεσία της Βουλής" (όπως τον αποκάλεσε ο Ε. Βενιζέλος) και τα οποία σταχυολογήσαμε (οι επισημάνσεις δικές μας).
 
Το συνεργείο της γερμανικής τηλεόρασης μπαίνει στο γραφείο του για να του πάρει συνέντευξη για τη στάση που κράτησε στη Βουλή και η νεαρή δημοσιογράφος επιχειρεί να ξεκινήσει την κουβέντα μαζί του, ρωτώντας τον για τον τρόπο με τον οποίο έχασε την όρασή του. Η απάντησή του την παγώνει χωρίς να ξέρει πώς να διαχειριστεί την απρόσμενη εξέλιξη. 
 
"Φεύγοντας οι Γερμανοί στην Κατοχή, όχι μόνο δεν μας πλήρωσαν τις αποζημιώσεις και τα δάνεια, αλλά μας άφησαν και μερικά δώρα, μερικές χειροβομβίδες σκόρπιες στην Ελλάδα. Πολλά παιδιά που ήμασταν στη Σχολή Τυφλών χάσαμε το φως μας από γερμανικές χειροβομβίδες, ξέρετε". 
 
 
Οι Ευρωπαίοι ηγέτες φαίνεται ότι διέγραψαν από τη μνήμη τους μεγάλα ιστορικά γεγονότα.  Την κατάσταση που βιώνει σήμερα ο ελληνικός λαός, την βίωσαν και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως η Γερμανία, διότι όλοι γνωρίζουν ότι τα δάνεια που έλαβε την περίοδο 1919-1953, περικόπηκαν στο 50%. 
 
Επιπροσθέτως το 1953 και η κατεστραμμένη από την Γερμανία Ελλάδα, δέχτηκε να αναβληθεί, μέχρι τη συνένωση των δύο Γερμανιών, η καταβολή των αποζημιώσεων και του κατοχικού δανείου,  εκατοντάδων σήμερα δις ευρώ.  Και η Γερμανία σήμερα κάνει ότι δεν γνωρίζει, στο βωμό όχι μιας Ευρωπαϊκής λογικής αλλά ενός εθνικού εγωκεντρισμού».
 
Ο κ. Κουρουμπλής απευθυνόμενος στο δημοσιογράφο του βρετανικού μέσου ενημέρωσης, εξέφρασε το παράπονο των Ελλήνων για τη συμπεριφορά των Άγγλων πολιτικών προς την Ελλάδα. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι οι  Άγγλοι  οφείλουν  να ενθυμούνται ότι η Ελλάδα ως σύμμαχος της Αγγλίας στο Α' και  Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, πολέμησε και υπέστη τρομερές  καταστροφές και αυτό δεν πρέπει να λησμονείται».
 
Σε ερώτηση των δημοσιογράφων γιατί τελικώς ψήφισε όχι, ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε
 
"Ο Αννίβας έλεγε ότι το όχι είναι μια λέξη μικρή, που προφέρεται όμως δύσκολα. Όταν όμως διακυβεύεται η αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού, η αξιοπιστία του πολιτικού προσώπου  και η αγωνία των νέων μας , τότε το όχι γίνεται ανώδυνο και  κυριαρχείται από μια θεμελιώδη ουσία , όποιο και αν είναι το κόστος."
 

Περισσότερες πληροφορίες εδώ κι εδώ.

Δείτε το βίντεο από την ψηφοφορία στην Βουλή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου