Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

26.7.11

Το ΔΣ της 25.7 σε ... Εικόνες

Ενδιαφέροντα αποσπάσματα από το ΔΣ. της Δευτέρας 25.7.2011 και τις δηλώσεις της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με την πρωτοβουλία της για την παράταση απασχόλησης των συμβασιούχων του Δήμου.
 
Ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Γ. Καμίνης δηλώνει ότι δεν είναι αισιόδοξος αλλά ότι θα επιμείνει στην συνάντησή του με τον αρμόδιο υπουργό προς την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης.
 
Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι τοποθετήσεις των άλλων παρατάξεων, όπως και η αντιδράσεις από συμβασιούχους που παρακολουθούν την συνεδρίαση.


Η Δημοτική Αρχή πρότεινε ψήφισμα το οποίο τονίζει το ότι η Αθήνα είναι μια πόλη με συσσωρευμένα προβλήματα, ότι σηκώνει το βάρος της κρίσης, και έχει ιδιαίτερες ανάγκες σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Ελλάδας. Η αποχώρηση των συμβασιούχων θα σήμαινε μειωμένες παροχές προς τους πολίτες και πολλά προβλήματα, γι αυτό το λόγο πρέπει να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για τριετή παραμονή των συμβασιούχων στο δήμο της Αθήνας. Επίσης προτάθηκε να γίνει συνάντηση με τον Υπουργείο Εσωτερικών, τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ και το δήμαρχο ώστε να συζητηθεί το θέμα, όπως και να συσταθεί διαπαραταξιακή επιτροπή που θα παρακολουθεί την πορεία ικανοποίησης του αιτήματος.


Η πρόταση υπερψηφίσθηκε.

 
Σχετικό Βίντεο.


Για σφαιρικότερη ενημέρωση σε σχέση με το θέμα μπορείτε να παρακολουθήσετε  και τα δύο πιο κάτω βίντεο από εκτεταμένα ρεπορτάζ στην εκπομπή "Πρωινή Γραμμή". Στις συζητήσεις αναλύεται το πρόβλημα των συμβασιούχων του Δημοσίου στο βάθος του χρόνου. Και στα δύο βίντεο καλεσμένος εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων, διατυπώνει τις θέσεις του. Το πρώτο από τα δύο βίντεο είναι μόλις μία μέρα πριν το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας, δηλαδή την Κυριακή 24.7.2011. Πιστεύουμε ότι αν "απομονώσουμε" τα αμιγώς πολιτικά σχόλια (καθώς το ιστολόγιό μας παραμένει αυστηρά ουδέτερο) οι πληροφορίες που αναφέρονται είναι αξαιρετικά ενδιαφέρουσες.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου