Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

8.7.11

Το Σαββατοκύριακο θα καθορίσουν τη στάση τους οι «Αγανακτισμένοι»

Νέο «ραντεβού» έδωσαν οι «Αγανακτισμένοι», οι οποίοι συγκεντρώθηκαν για 44η ημέρα στην πλατεία Συντάγματος, φωνάζοντας συνθήματα κατά της λιτότητας, του Μεσοπρόθεσμου και της οικονομικής πολιτικής. Έπειτα από ενάμιση μήνα διαμαρτυρίας, αναμένεται να αποφασίσουν το Σαββατοκύριακο την στάση που θα κρατήσουν από εδώ και πέρα.

Στη συνέλευση της πλατείας διοργανώθηκε η «2η ημέρα Λαϊκής Διαβούλευσης» με θέμα την άμεση δημοκρατία. Ως ομιλητές συμμετείχαν συγγραφείς, δημοσιογράφοι, καθηγητές και μέλη συλλογικοτήτων.

Και ενώ τα πανό και οι σκηνές παραμένουν στο Σύνταγμα, αλλά ποικίλα σχόλια στην πλατεία προκάλεσαν οι αναφορές του υπουργού Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου και η έκκλησή του στο Δήμο Αθηναίων να «αναλάβει πρωτοβουλίες»: «Άλλο η ειρηνική διαδήλωση και άλλο τα τσαντίρια που έχουν στηθεί στο Σύνταγμα, και σήμερα πεθαίνει μια πόλη».

«Δεν μπορεί η Αθήνα να είναι σήμερα εικόνα σε όλον τον κόσμο, δεν είναι η Ελλάδα χώρα τρίτου κόσμου, ούτε της Λατινικής Αμερικής» ανέφερε ο υπουργός, λέγοντας: «Έχουμε ανηφόρες, ο κάθε άνθρωπος σηκώνει το βάρος του, η κάθε οικογένεια. Αλίμονο, δεν έχουμε δικαίωμα να δίνουμε αυτήν την εικόνα στον έξω κόσμο». 
  


Ενδιαφέρον παρουσιάζει το βίντεο που ανασκοπεί 
την μέχρι σήμερα εξέλιξη της κινητοποίησης
 


 
Σχόλια για την κίνηση των αγανακτισμένων πολιτών 
δεν έλειψαν ούτε από το Ευρωκοινοβούλιο


 
Ωστόσο οι Ισπανοί indignados στέλνουν την συμβαράστασή τους 
 δηλώνοντας: "Η Ελλάδα δεν είναι μόνη της"
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου