Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

22.7.11

Το Θερμόμετρο "στό Κόκκινο"


Σε "υψηλές θερμοκρασίες" αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων την Δευτέρα 25.7.2011 λόγω των "καυτών" θεμάτων που θα συζητηθούν.

Ειδικότερα, το δεύτερο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορά στην λειτουργία των παιδικών σταθμών. Το ζήτημα έχει όλα τα χαρακτηριστικά της "καυτής πατάτας" αφού ο Δήμος παρουσιάζει ανεπάρκεια κεφαλαίων για την υποστήριξη της λειτουργίας των σταθμών. Στην κεφαλαιακή ανεπάρκεια έρχεται να προστεθεί και η ανεπάρκεια προσωπικού μετά τις αλλεπάλληλες αρνητικές αποφάσεις δικαστηρίων οι οποίες απομακρύνουν από την εργασία τους μεγάλο μέρος συμβασιούχων του Δήμου.

Εκτός από το παραπάνω ζήτημα αναμένεται να υπάρξει ενημέρωση από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τις δίμηνες συμβάσεις όσων συμβασιούχων έχουν λάβει απορριπτική απόφαση στα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει. Υπενθυμίζεται ότι μεγάλος αριθμός συμβασιούχων έχει προσφύγει στην δικαιοσύνη (μέσω ασφαλιστικών μέτρων και προσωρινών διαταγών) επιδιώκοντας την διατήρηση του εργασιακού του καθεστώτος, μέχρι την εκδίκαση των τακτικών αγωγών. Υπενθυμίζεται ότι ενώ οι σχετικές συμβάσεις αναμενόταν να έχουν ήδη υπογραφεί συνεχίζουν να εκκρεμούν για λόγους που δεν είναι ακόμη γνωστοί.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη της 25.7.2011 εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου