Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

12.7.11

"Παγίδα" στους συμβασιούχους.

Σε νομική παγίδα με οδυνηρό τέλος, δηλαδή την απόλυσή τους με απόφαση της Δικαιοσύνης (κάτι που απεύχεται η στήλη), κινδυνεύει να εξελιχθεί για τους περίπου 2.450 συμβασιούχους η πρόταση της δημοτικής αρχής για δίμηνη ανανέωση των συμβάσεών τους. Ήδη, η αρχή έγινε, την προηγούμενη εβδομάδα με το «πράσινο φως» που άναψε σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο Αθηναίων για συνέχιση της απασχόλησης σε 630 συμβασιούχους των διευθύνσεων Καθαριότητας και Πρασίνου.

Ο λόγος είναι ότι, σύμφωνα με κορυφαίο εργατολόγο που ρωτήθηκε από τις «Δημοτικές Παρωδίες», το αιτιολογικό ανανέωσης των συμβάσεών τους αναφέρει επί λέξει «για την κάλυψη έκτακτων αναγκών της πόλης».

Έτσι όμως οι εργαζόμενοι, που στην πλειονότητά τους έχουν προσφύγει στα Διοικητικά Δικαστήρια ζητώντας τη μονιμοποίησή τους, απεμπολούν το βασικό τους νομικό επιχείρημα, που δεν είναι άλλο από το πραγματικό γεγονός πως καλύπτουν επί σειρά ετών πάγιες και διαρκείς ανάγκες (όπως και το μόνιμο προσωπικό) στις υπηρεσίες τους. Από την στιγμή, όμως, που υπογράφουν δίμηνες συμβάσεις με το συγκεκριμένο σκεπτικό, δέχονται κατ' ουσίαν ότι απασχολούνται εποχικά, κάτι που μπορεί να το χρησιμοποιήσει εναντίον τους ο δήμος, όταν θα εξετάζονται οι υποθέσεις τους στα Πρωτοδικεία και αργότερα σε υψηλότερους βαθμούς. 

  

 --- Προσθήκη της 12/7/2011 ---

Αγαπητοί φίλοι,

Το ιστολόγιό μας δεν είναι αρμόδιο να παρέχει νομικές συμβουλές. Ως εκ τούτου, δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που μας υποβάλετε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας ή σχολίων αναφορικά με το ποια θα πρέπει να είναι η στάση μας. Ούτε τις γνώσεις έχουμε, ούτε γνωρίζουμε αν το ζήτημα είναι όπως ακριβώς αναφέρεται στον τύπο.

Αυτό που εμείς κρίναμε σκόπιμο ήταν να ενημερώσουμε και να θέσουμε τους προβληματισμούς που προκύπτουν από το παραπάνω άρθρο, προκειμένου να είναι ο καθένας μας περισσότερο "υποψιασμένος" και καλύτερα προετοιμασμένος όταν θα κληθεί να βάλει την υπογραφή του στις νέες δίμηνες συμβάσεις.
Άλλωστε, μέχρι και σήμερα το πρωί (12.6) δεν έχει ακόμη δοθεί η έγκριση της Περιφέρειας για τις σχετικές παρατάσεις.

Η πρότασή μας είναι, να επιλέξετε προσεκτικά τους νομικούς σας εκπροσώπους και στην συνέχεια να συμβουλευθείτε αυτούς, ως τους μόνους αρμόδιους και υπεύθυνους να σας κατευθύνουν.

Σας ευχαριστούμε για τα σχόλια και την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε όμως, πιστεύουμε ότι θα ήταν επιπόλαιο από την πλευρά μας να "παίξουμε" τον ρόλο των νομικών.

Η Ομάδα Σύνταξης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου