Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

30.12.10

Παράσταση αντιπροσωπείας των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ στην ορκωμοσία της Νέας Δημοτικής Αρχής

Χθες, Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010 και ώρα 16.30,  συγκεντρωθήκαμε έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο στην πλατεία Κοτζιά, ως μία αντιπροσωπευτική ομάδα συμβασιούχων της ΔΑΕΜ, προκειμένου να αναδείξουμε το ζήτημα που μας αφορά.  Μαζί μας ήταν και οι αντιπροσωπείες συμβασιούχων του Δημοτικού Βρεφοκομείου και του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών του Δήμου Αθηναίων. 


Σεβόμενοι τις δημοκρατικές διαδικασίες και την ημέρα της ορκωμοσίας της Νέας Δημοτικής Αρχής, και χωρίς να θέλουμε να αμαυρώσουμε την περίσταση, δώσαμε το παρόν μας, δηλώνοντας ότι είμαστε η λύση και όχι το πρόβλημα για τον Δήμο Αθηναίων. 


Όταν ολοκληρώθηκε η τελετή της ορκωμοσίας, εισήλθαμε στο Δημαρχιακό Μέγαρο και μοιράσαμε σε όλους σχεδόν τους Δημοτικούς Συμβούλους όλων των συνδυασμών, το δελτίο τύπου καθώς και τη σχετική ανακοίνωση για την εκεί παρουσία μας . Με ιδιαίτερη ευχαρίστηση διαπιστώσαμε ότι σχεδόν όλοι γνώριζαν το θέμα μας, αλλά και όσοι το αγνοούσαν έδειξαν ενδιαφέρον να μάθουν, είτε διαβάζοντας τα φυλλάδια που κρατούσαν, είτε κάνοντάς μας ερωτήσεις. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όλοι οι αρχηγοί των συνδυασμών, μας αντιμετώπισαν ζεστά και εγκάρδια, δεδομένου ότι μας γνώριζαν από τις μέχρι τώρα συναντήσεις και συζητήσεις που είχαμε μαζί τους.


Μεταξύ άλλων, μιλήσαμε με τους κ.κ.: Ν. Κακλαμάνη, Γ. Αμυρά, Ν. Μιχαλολιάκο, Γ. Αναγνωστόπουλο, Φ. Προβατά, Ε. Πορτάλιου, Η.Ψινάκη, Σ. Κολλάτο, Α. Σπυράκο, Π. Κωνσταντίνου, Δ. Κωνσταντάρα, Θ. Σκυλακάκη, Δ. Αβραμόπουλο και τέλος με το νέο Δήμαρχο Αθηναίων, κο Γ. Καμίνη, ο οποίος μας υποσχέθηκε ότι σύντομα θα έχουμε συνάντηση μαζί του. 


Ευχόμαστε στον καινούργιο Δήμαρχο, κ. Γ. Καμίνη, καθώς και στη Νέα Δημοτική Αρχή, μία καλή και εποικοδομητική θητεία στο Δήμο Αθηναίων. Ελπίζουμε ότι αυτό το Δημοτικό Συμβούλιο ίσως μπορέσει  να καταπιαστεί με τα "δύσκολα" θέματα του Δήμου, είτε αυτά αφορούν τους δημότες είτε τους εργαζόμενους, επιφέροντας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. 


Τέλος, προς αποφυγήν οποιονδήποτε παρεξηγήσεων και παρανοήσεων και σεβόμενοι το δικαίωμα έκφρασης του κάθε συμπολίτη μας, δηλώνουμε ότι κανένα από τα συνθήματα ή τις αποδοκιμασίες που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, δεν προήλθαν τις αντιπροσωπείες των συμβασιούχων. Τα συνθήματα που ακούστηκαν και που ηλέκτρισαν αρκετές φορές την ατμόσφαιρα, προέρχονταν από ένθερμους υποστηρικτές δημοτικών συνδυασμών, που ήταν συγκεντρωμένοι έξω από το Δημαρχείο.


Πιστεύουμε και ελπίζουμε ότι ο αγώνας μας μπορεί να κερδηθεί χωρίς οχλαγωγίες και γιουχαΐσματα, αλλά με την επιχειρηματολογία, τη λογική και τη δικαιοσύνη. Για το λόγο αυτό δε θα μπορούσαμε να υιοθετήσουμε έναν τέτοιο τρόπο έκφρασης. 


Για την επιτροπή κινητοποίησης 


Σταυρούλα Λιούτα



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου