Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

15.12.10

Δελτίο Τύπου I (Σχέδιο)

Αγαπητοί φίλοι,

Ετοιμάσαμε το παρακάτω δελτίο τύπου, το οποίο θα στείλουμε την Κυριακή (που λήγει η απεργία των δημοσιογράφων) σε όλλα τα ΜΜΕ: ηλεκτρονικά, τηλεοπτικά και έντυπα. Η γνώμη σας θα μας βοηθούσε πολύ...







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ I

Aνοιχτή Επιστολή - Πρόσκληση για Συμμετοχή και Κοινωνική Ευθύνη

Αθήνα 15.12.2010


Πολίτες της Αθήνας,

Είμαστε εργαζόμενοι στο Δήμο Αθηναίων. Συγκεκριμένα είμαστε συμβασιούχοι της ΔΑΕΜ (Δήμος Αθηναίων Επιχείρηση Μηχανογράφησης) με συμβάσεις έργου. Αυτό σημαίνει ότι το εργασιακό μας καθεστώς περιλαμβάνει μπλοκ παροχής υπηρεσιών, εισφορές στο ΤΕΒΕ και απόδοση ΦΠΑ. Στελεχώνουμε κυρίως θέσεις εξυπηρέτησης κοινού (ΚΕΠ, 1595, Κέντρο Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών, Δημοτολόγιο, Ληξιαρχείο, ΤΑΠ, ΟΑΚΠ, Δημοτικά Τέλη, κλπ) αλλά και διοικητικές θέσεις παρέχοντας μηχανογραφική και γραμματειακή υποστήριξη σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων.

Η προϋπηρεσία μας κυμαίνεται από 4 έως 9 έτη, η παρουσία μας στις υπηρεσίες του Δήμου είναι καθημερινή και το ωράριό μας πλήρες. Είναι γεγονός ότι όλα αυτά τα χρόνια, καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες, που θα ήταν δύσκολο να εξυπηρετηθούν δίχως τις εξειδικευμένες γνώσεις μας και την ευσυνείδητη και αδιάκοπη εργασία μας.

Από τον προηγούμενο Μάιο έχουμε προσφύγει στη δικαιοσύνη, καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα, προκειμένου να διεκδικήσουμε την παραμονή στην εργασία μας. Η υπόθεσή μας θα εκδικαστεί στις 11/1/2011.

Με αυτή την επιστολή, απευθύνουμε ένα κάλεσμα υποστήριξης σε όλους και όλες εσάς, που ίσως δεν είστε σε θέση να γνωρίζετε την μέχρι τώρα εργασιακή μας προσφορά στο Δήμο της Αθήνας, αλλά σίγουρα μπορείτε να αντιληφθείτε την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει, τις αγωνίες μας, καθώς και το ενδεχόμενο να μείνουμε χωρίς δουλειά. 

Με γνώμονα την λογική, την υπευθυνότητα, τη συμμετοχή και τη δίκαια κατανομή των κοινωνικών επιβαρύνσεων, θεωρούμε ότι είναι δυνατή η ρύθμιση του ζητήματός μας με τρόπο αμοιβαία αποδεκτό και ωφέλιμο.

• Στόχος μας είναι η μετατροπή των συμβάσεών μας σε αορίστου χρόνου.
• Όραμά μας η αξιοπρεπής προσωπική και οικογενειακή διαβίωση.
• Ελπίδα μας η συμμετοχή μας με ισότιμους όρους εργασίας.
• Πρόθεσή μας είναι να έρθουμε σε επαφή με κάθε αρμόδιο παράγοντα (είτε της επερχόμενης είτε της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής, αλλά και κάθε άλλο Πολιτικό ή Κοινωνικό φορέα) προκειμένου να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημά μας και να αναζητήσουμε από κοινού μία λογική και βιώσιμη ρύθμιση.

Ζητάμε από εσάς, και στον βαθμό που συμφωνείτε με το δίκαιο του αιτήματός μας, να μας στηρίξετε στους χώρους δουλειάς σας και στον κοινωνικό σας περίγυρο, κάνοντας το πρόβλημά μας γνωστό.
Ζητάμε από το κράτος και τη δικαιοσύνη να κριθούμε με βάση το έργο που παράγουμε όλα αυτά τα χρόνια και να μας αποδοθεί το αυτονόητο.

Θέλουμε να κρατήσουμε τις δουλειές μας - τις έχουμε ανάγκη!!! Αυτό συμβάλλει στην καλή λειτουργία του Δήμου, κατά συνέπεια είναι προς όφελος του πολίτη και του κοινωνικού συνόλου. Η αναγνώρισή του δικαιώματος αυτού δεν είναι χάρη, είναι υποχρέωση, και μάλιστα κοινωνικά επιβεβλημένη!

Ελπίζουμε ότι θα στηρίξετε στο δίκαιο αίτημά μας,

Η επιτροπή κινητοποίησης
_
• Σταυρούλα Λιούτα
• Βάσω Αλεξοπούλου
• Νίκος Γεωργακόπουλος

ΥΓ. 
Η κίνηση να δημοσιοποιήσουμε το πρόβλημά μας και να αναζητήσουμε λύσεις, δεν εμπεριέχει πολιτικές σκοπιμότητες. Η κινητοποίησή μας έχει καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα και αποβλέπει στο δικαίωμα στην εργασία που έχουν όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.
_

12 σχόλια:

  1. Συγνώμη αλλά γιατί να αναφέρετε το πότε εκδικάζεται η υπόθεσή σας; Δεν το βρίσκω να έχει κάποια σημασία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. NA TO STEILETE PANTOU KANEIS DEN PREPEI NA EXEI DIKAIOLOGIA OTI DEN GNORIZE TO ZHTHMA !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αγαπητοί φίλοι,

    Είναι αλήθεια ότι στατιστικά, στην Ελλάδα 1 στους 10 ανθρώπους είναι άνεργος..

    Την ίδια στιγμή όμως ας κάνουμε μία σύγκριση με τον υπόλοιπο κόσμο
    • 2 στους 10 ανθρώπους στον κόσμο δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα
    • 17 στους 100 ανθρώπους στον κόσμο δεν ξέρουν να διαβάζουν
    • Λιγότεροι από 3 στους 10 ανθρώπους στον κόσμο έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ.

    Μήπως να σκεφτείτε λίγο αυτά τα νούμερα την επόμενη φορά που θα παραπονεθείτε για την οικονομική σας κατάσταση και το εργασιακό πρόβλημα της χώρας.

    ΧΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι καιρός τώρα πια, που οι πολιτικοί οδήγησαν τη Χώρα στη χρεοκοπία είτε στα πρόθυρά της, να παλέψουμε για το μεγάλο αγαθό ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ. Καιρός να αποκατασταθεί και η έννοια της ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ότι είναι Εργασία και όχι δουλεία! Είτε αυτοαπασχολούμενοι είμαστε είτε σε μισθωτή εργασία απασχολούμαστε, πρέπει η δραστηριότητα να κερδίζει για να επιβιώνουμε εμείς, και η επιχείρηση να μπορεί να μας απασχολεί. Δεν είναι τίποτα δεδομένο. Η πείνα είναι πολύ κακός σύμβουλος!

    Θανάσης Παριώτης

    Δάσκαλος - Ναύπλιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ελληνικό κράτος και οι παθολογίες του δεν είναι τίποτα άλλο παρά προϊόν της ποιότητας των δυνάμεων που ηγεμόνευσαν επ' αυτού. Που το κατείχαν και το χρησιμοποίησαν σαν λάφυρο. Και τώρα εμφανίζονται ως οι παρθένες που γεμάτες παράπονο ανακάλυψαν τις αμαρτίες του κόσμου. Ενα κόσμο που στην πραγματικότητα εκείνοι διέφθειραν. Εκείνοι έφτιαξαν κατ' εικόνα και ομοίωσή τους.

    Στηρίζω την κίνησή σας και εύχομαι καλή επιτυχία.

    ΙΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ...
    ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΑΠΟΛΥΘΕΙΤΕ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για αυτούς που εργάζονται στην καθαριότητα γιατί δεν αναφέρετε τίποτα; Μόνο εσείς έχετε πρόβλημα ή μόνον το δικό σας πρόβλημα σκέφτεστε;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στο κείμενό σας γράφετε "Με γνώμονα την λογική, την υπευθυνότητα, τη συμμετοχή και τη δίκαια κατανομή των κοινωνικών επιβαρύνσεων, θεωρούμε ότι είναι δυνατή η ρύθμιση του ζητήματός μας με τρόπο αμοιβαία αποδεκτό και ωφέλιμο." Γιατί δεν κάνετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. mporei tis douleies sas na tis exete anagki alla otan to kratos plironei perissoterous apo osous xreiazetai den prepei na parei metra???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΦΟΥ ΕΙΣΑΣΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΩΡΑ? ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δημοσιοποιούμε το θέμα μας για να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη. Δεν σκεφτόμαστε μόνον εμάς αλλά και όλους όσοι βρίσκονται σε παρόμοια θέση με τη δική μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η κινητοποίηση μας ξεκίνησε από τον προηγούμενο Μάιο που προσφύγαμε στην Δικαιοσύνη για να αποδείξουμε ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η προβολή μέσω αυτού του χώρου έρχεται να συμπληρώσει τις κινήσεις μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή