Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

11.12.10

Υπάρχουν λύσεις (αναδημοσίευση)

Είναι φανερό ότι η αδικία ευαισθητοποιεί ακόμα και πρόσωπα που δεν επηρεάζονται ή θίγονται άμεσα, αρκεί η κοινή λογική. Αντιπροσωπευτική είναι η παρακάτω επιστολή που αναδημοσιεύεται αποσπασματικά* στα κύρια σημεία της.


Αναδημοσίευση:  (*Σύνδεσμος πρόσβασης στο πλήρες κείμενο:Υπουργείο Εσωτερικών Αποκέντρωσης κ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης)

15 Νοεμβρίου 2009
Κύριε Υπουργέ,
Φίλοι εργαζόμενοι συμβασιούχοι,

Η μεγαλύτερη πληγή (με αρχή την δεκαετία 1970 των αορίστου χρόνου οι οποίοι μονιμοποιήθηκαν όλοι σε οργανικές θέσεις το 1984) είναι η εφεύρεση των συμβάσεων δήθεν ορισμένου χρόνου, έργου, εποχιακών και κάποιες που μαθαίνουμε τώρα "συμβάσεις 1 (μίας) ημέρας" !!! που για 5 έως και 10 χρόνια υπηρετούν σε δημόσια υπηρεσία και μάλιστα του στενού Δημόσιου Τομέα καλύπτοντας ΠΑΓΙΕΣ & ΔΙΑΡΚΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ. 

(...) Σαφώς και πρέπει αυτό το καθεστώς να καταργηθεί άμεσα, αλλά εκτός του κοινωνικού δικαίου η από εδώ και εμπρός αλλαγή του καθεστώτος, να εξεταστεί το μεγάλο αυτό ζήτημα και με κοινωνική ευαισθησία από την Κυβέρνηση. Είναι υποχρεωμένο το κράτος να μονιμοποιήσει τους εργαζόμενους που εκμεταλλεύτηκε με εργασιακή αναλγησία χωρίς χρωματικούς, πολιτικούς διαχωρισμούς.

Επειδή υπηρετώ 30 χρόνια στη Δημόσια Διοίκηση, απαντώ (...)

(...) Προτείνω να επεξεργαστούν όλες οι υπηρεσίες νέους οργανισμούς, με περιγραφόμενες για κάθε υπάλληλο θέσεις, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι σε βάθος 2-3 χρόνων (μέσω ΑΣΕΠ) ανάλογα των τυπικών τους προσόντων και τέλος τα μόρια της εμπειρίας να επεκταθούν και πέρα των 5 !!! χρόνων.

Κύριε Υπουργέ, η αδικία είναι διαχρονική (...)

(...) ΔΙΟΡΘΩΣΤΕ τις αδικίες της εξουσίας (της μόνης υπεύθυνης) και μην προκαλείτε ΝΕΕΣ αδικίες

Όλη η νεολαία έχει δικαίωμα στην εργασία και όχι φυσικά μόνο στο Δημόσιο τομέα αλλά και στον Ιδιωτικό. Εάν διορθώσετε τις μεσαιωνικές σχέσεις εργασίας και ωράρια στον Ιδιωτικό Τομέα, οι νέοι δεν θα κυνηγούν μία θέση στο Δημόσιο.





(Υπογραφή στο πρωτότυπο: ΘΕΟΔΩΡΟΣ)
_

1 σχόλιο: