Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

23.2.11

24ώρη Πανελλαδική Απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται σήμερα όλη η χώρα, καθώς ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για μισθολογικά και ασφαλιστικά ζητήματα.

Στην Αθήνα, σήμερα στις 11 το πρωί, χιλιάδες εργαζόμενοι πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Πεδίον του Άρεως και πορεία προς τη Βουλή των Ελλήνων.

Σύμφωνα με διάφορα διαδικτυακά μέσα ενημέρωσης, η εν λόγω συγκέντρωση και η πορεία, ήταν από τις μεγαλύτερες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Τα σωματεία και οι Ενώσεις που συμμετείχαν ζήτησαν νέο μισθολόγιο χωρίς περικοπές και επιστροφή των δώρων, καθώς και να μην υπάρξουν νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και στο ασφαλιστικό.

Όλα τα σωματεία και οι αντιπροσωπείες των Συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων είχαν προγραμματισμένη συνάντηση στη διασταύρωση των οδών Πατησίων και Ιουλιανού,από όπου ξεκίνησαν και πορεύτηκαν όλοι μαζί. Συμμετείχαν ο ΣΕΔΑ, το Σωματείου του Βρεφοκομείου, ο ΕΕΔΑ (Σωματείο Καθαριότητας), ο Σύλλογος της Φιλαρμονικής, κλπ. Μαζί μας πορεύθηκε και η αντιπροσωπεία του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων.

Δείτε σχετικό βίντεο. (Το πανό της ΔΑΕΜ λίγο μετά το 6.25)


Δυστυχώς, δεν έλειψαν για άλλη μία φορά τα επεισόδια από τους "γνωστούς αγνώστους".

Στην σημερινή κινητοποίηση συμμετείχαν:
  • Οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, το προσωπικό των Ταμείων και οι εργαζόμενοι στους δήμους και στις νομαρχίες.
  • Οι τραπεζικοί υπάλληλοι με απόφαση της ΟΤΟΕ, το προσωπικό των ΔΕΚΟ και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό
  • Οι νοσοκομειακοί γιατροί, οι γιατροί στο ΙΚΑ, στο ΕΚΑΒ και στην πρόνοια και το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των νοσοκομείων.
  • Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές
  • Τα εμπορικά καταστήματα, μετά από απόφαση της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ).
  • Οι δικηγόροι, οι γιατροί και οι μηχανικοί του Δημοσίου.
  • Οι δημοσιογράφοι και η Ένωση Συντακτών
Σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις:
  • Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και ο προαστιακός
  • Το Μετρό θα λειτουργεί όλη την ημέρα, πηγαίνοντας όμως μόνο μέχρι Δουκίσσης Πλακεντίας
  • Το Τραμ θα λειτουργήσει κανονικά από 06:00 μέχρι 22:00
  • Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα κινηθεί από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, ώστε να μπορέσουν να μετακινηθούν όσοι θα συμμετάσχουν στα συλλαλητήρια
  • Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, καθώς η ΠΝΟ συμμετέχει στην απεργία.
  • Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κάνουν στάση εργασίας.
  • Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.
Για την επιτροπή κινητοποίησης,

Σταυρούλα Λιούτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου