Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

18.2.11

Συνάντηση με Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων, κ. Π. Μπέη

Σήμερα, Πέμπτη 17/02/2011 και ώρα 14:30, συναντήσαμε στο γραφείο του, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων, κ. Παναγιώτη Μπέη.

Η συνομιλία μας είχε διάρκεια περίπου σαρανταπέντε λεπτά και διεξήχθη σε κλίμα εγκάρδιο και φιλικό.

Η πρώτη μας επαφή με τον Πρόεδρο έγινε όταν τον επισκεφτήκαμε στο γραφείο του για να του προσφέρουμε συμβολικά ένα κομμάτι από την πρωτοχρονιάτικη πίτα μας. Τότε, μας είχε πει ευθέως ότι ο Δήμος δεν μπορεί να μας κρατήσει (δεδομένης της κατάστασης) και μας ζήτησε να μελετήσουμε το νομικό πλαίσιο πιου αφορά τις ΑΕ, προκειμένου να διερευνήσουμε τις δυνατότητες παραμονής στην εργασία μας μέσω της ΔΑΕΜ .

Πράγματι, ύστερα από έρευνα που κάναμε στο διαδίκτυο, διαπιστώσαμε ότι οι ΑΕ των ΟΤΑ εξαιρούνται των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, το οποίο παρεμβαίνει μόνο στο τέλος της διαδικασίας, επικυρώνοντας τους πίνακες των επιτυχόντων. (Διαβάστε την σχετική γνωμοδότηση εδώ, και τους σχετικούς νόμους, εδώ, εδώ και εδώ).

Ο κ. Μπέης άκουσε με ενδιαφέρον τα αποτελέσματα της έρευνάς μας και μας τόνισε ότι επιθυμία της Δημοτικής Αρχής θα ήταν να μπορούσαμε να παραμείνουμε όλοι στις θέσεις μας. Δεδομένου όμως του νομικού πλαισίου και της οικονομικής κατάστασης της χώρας μας, αυτό ενέχει πολλές δυσκολίες.

Θέση του είναι να διατηρήσουμε τις δουλειές μας και για το δικό μας μέλλον, αλλά και για το όφελος του Δήμου μακροπρόθεσμα. Ο ίδιος πιστεύει ότι όταν ο κάθε εργαζόμενος έχει εχέγγυα για τη δουλειά του, έχει διαφορετική ψυχολογία και συνεπώς καλύτερη απόδοση. Βρήκε ως μία καλή λύση την πρότασή μας και μας ενημέρωσε ότι στα επόμενα δημοτικά συμβούλια θα μπει θέμα εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΑΕΜ, έτσι ώστε όταν αυτό συσταθεί,να ξεκινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες. Εξήρε την δουλειά μας και μας είπε ότι ποτέ δεν έχει ακουστεί κάτι δυσάρεστο ειδικά για τους συμβασιούχους της ΔΑΕΜ.

Ευχαριστούμε τον κ. Μπέη, για το χρόνο που μας διέθεσε, για το ενδιαφέρον του, καθώς και για την αμεσότητα και ειλικρίνεια με την οποία μας αντιμετώπισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου