Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

23.2.11

Συμβολική κατάληψη κτιρίου Γενικής Γραματείας Δήμου Αθηναίων

Υπάλληλοι από όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς του Δήμου Αθηναίων, συγκεντρώθηκαν την Τρίτη (22.2.2011) έξω από το Δημαρχιακό Μέγαρο στη Λιοσίων, προχωρώντας σε συμβολική κατάληψη του κτιρίου. Η κατάληψη ξεκίνησε στις 11:00 και ολοκληρώθηκε στις 13:00 ενώ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προγραμματισμένης κινητοποίησης της ΠΟΕ ΟΤΑ για συμβολικές καταλήψεις σε όλα τα Δημαρχεία της χώρας. Κατά την διάρκεια της κινητοποίησης, οι συγκεντρωμένοι συμβασιούχοι έκλεισαν συμβολικά την οδό Λιοσίων, μπροστά από το Δημαρχείο.

Στις 11:30, ο Πρόεδρος, τα μέλη του ΔΣ του ΣΕΔΑ, καθώς και αντιπροσωπείες συμβασιούχων, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Γραφείο του Γενικού Γραμματέα, κ. Θ. Λιβάνιου, στον 6ο όροφο.

Δείτε το σχετικό βίντεο και διαβάστε στην συνέχεια τι προέκυψε από την συνάντηση με τον κ. Γενικό.

(Για την ρύθμιση της μουσικής που ακούγεται στο παρασκήνιο, χειριστείτε το gadget σαν Mp3 Player. Κλείστε (από το κεντρικό κουμπί) ή χαμηλώστε την ένταση (από το περιστροφικό χειριστήριο) για να ακούσετε τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα βίντεο από τις αναρτήσεις.)


Ο κ. Γενικός μας υποδέχτηκε και μας καλωσόρισε στο γραφείο του έναν έναν ξεχωριστά με χειραψία. Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις, ήταν σαφής, και έδειχνε απόλυτος, αλλά ειλικρινής. Αναφορικά με τα θέματα που μας απασχολούν, ειπώθηκαν τα εξής:
  • Η διαδικασία που αφορά στην πληρωμή μας θα έχει ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη, ενώ την μεθεπόμενη Τετάρτη θα μας καταβληθεί ο μισθός για τον μήνα Φεβρουάριο.
  • Δυστυχώς για τους 35 συναδέλφους stage, οι οποίοι είχαν αρνητική απόφαση για τα ασφαλιστικά τους, δε μπορεί να δοθεί δίμηνη παράταση στις συμβάσεις τους, δεδομένου ότι δεν έχει καταρτιστεί ακόμη ο Προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους, ο οποίος θα ψηφισθεί στις 28/3/2011. Εξάλλου, όπως ο ίδιος είπε, αυτό δεν είναι λύση.
  • Αναφορικά με το εργασιακό μας μέλλον, η Νέα Δημοτική Αρχή θα ζητήσει (αν και το θεωρεί πολύ δύσκολο να επιτευχθεί) αυξημένη μοριοδότηση στην προϋπηρεσία, προκειμένου να μπορέσει να απορροφηθεί ένα ποσοστό συμβασιούχων της τάξεως του 50 - 60%. Ο κ. Γενικός τόνισε ότι ενώ αναμένεται να αρχίσουν να εκδίδονται οι αποφάσεις (μέσα σε αυτές και της ΔΑΕΜ) κάποιες από τις οποίες πιθανόν να είναι αρνητικές, ο Δήμος θα ήθελε (ανεξάρτητα με τον τρόπο που προσληφθήκαμε) να παραμείνουμε στις θέσεις μας, όμως - μας ξεκαθάρισε - ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι σχεδόν αδύνατον, δεδομένης της πολιτικο-οικονομικής κατάστασης. Στο σημείο έγινε παρέμβαση από εκπρόσωπο των Συμβασιούχων της ΔΑΕΜ κατά την οποία ζητήθηκε να κριθούμε με βάσει το έργο που παράγουμε όλα αυτά τα χρόνια και όχι βάσει του τρόπου πρόσληψης. Είναι αξιοσημείωτο ότι ο κ. Γενικός συμφώνησε απόλυτα με αυτήν την τοποθέτηση.
Την Πέμπτη ή την Παρασκευή στις 11:00, ο Πρόεδρος του ΣΕΔΑ θα έχει νέα συνάντηση με τον κ. Γενικό προκειμένου να συζητήσουν εκτενέστερα τα θέματα που έχουν προκύψει, μεταξύ των οποίων και το εργασιακό των συμβασιούχων.
Αγαπητοί συνάδελφοι,
  • Είναι κοινή εκτίμηση ότι έχουμε φτάσει σε μία κρίσιμη καμπή. «Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει» και δεν μπορούμε να είμαστε καθόλου σίγουροι για το αποτέλεσμα. Αυτό που διαφαίνεται στον ορίζοντα είναι ότι ίσως οι εξελίξεις έρθουν πιο γρήγορα από όσο περιμέναμε και ότι ο δρόμος μπροστά μας ίσως να είναι πιο δύσβατος απ’ όσο είχαμε αρχικά φανταστεί.
  • Υπάρχουν φόβοι ότι ίσως δεν υπάρξει μεταβατικό στάδιο, αν η δικαστική απόφαση είναι αρνητική και όλοι ξέρουμε τι θα σημάνει μία τέτοια εξέλιξη.
  • Σας (παρα)καλούμε να συσπειρωθείτε κοντά στις επιτροπές πρωτοβουλίας κάθε φορέα, μακριά από «γκρίνιες» και «παράπονα» με ή χωρίς εισαγωγικά. Η μοιρολατρία, η ομφαλοσκόπηση και η εσωστρέφεια δεν είναι οι «αρετές» που βοηθούν σε καιρούς και σε περιστάσεις όπως αυτές. Αν έχετε κάτι να προσθέσετε στην προσπάθειά μας, η στιγμή να το κάνετε είναι ΤΩΡΑ !
  • Ας δώσουμε τους καλύτερους εαυτούς μας επηρεάζοντας το περιβάλλον μας, προβάλλοντας το ζήτημα που μας αφορά και «μαχόμενοι», όχι μεταξύ μας, αλλά ενάντια στον αληθινό «εχθρό». Η εποχή του τηλεκοντρόλ, των ποπ-κορν και του καναπέ έχεις περάσει χωρίς επιστροφή.
  • Ας ανοίξουμε τα μάτια μας στην νέα πραγματικότητα και ας παλέψουμε να την ανατρέψουμε. Το γεγονός ότι οι περισσότεροι από τους παράγοντες της νέας Δημοτικής Αρχής αναγνωρίζουν το δίκαιο του αιτήματός μας είναι σημαντικό «όπλο» στα χέρια μας. Ας μην το αφήσουμε κρεμασμένο στον τοίχο! Ας το ξεκρεμάσουμε στοχεύοντας σ' ένα καλύτερο αύριο. Κανείς δεν μετάνοιωσε χάνοντας την μάχη αγωνιζόμενος. Αντίθετα είναι πολλοί εκείνοι που μετάνιωσαν επειδή δεν αγωνίστηκαν τον καιρό που ακόμη μπορούσαν. Δεν μας αξίζει τέτοια μοίρα ούτε θα μπορέσουμε ποτέ να εξιλεωθούμε επειδή κουραστήκαμε, απογοητευτήκαμε, ή εγκαταλείψαμε πρόωρα.
Και για να λέμε τα πράγματα με τ' όνομά τους...
  • Το ξεκατίνιασμα με συζητήσεις πίσω από οθόνες υπολογιστών και οι αγώνες με γαλλικό μανικιούρ εναντίον αθώων πληκτρολογίων είναι μέθοδοι αυτοδικαίωσης και τακτικές στουρθοκαμηλισμού. Δεν ταιριάζουν σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν το φάσμα της ανεργίας εν μέσω της υφιστάμενης οικονομικής κρίσης.
  • Οι διαμαρτυρίες και οι αμφισβητήσεις από το απυρόβλητο του σαλονιού μας, δεν είναι δείγμα συμμετοχής, είναι δείγμα ότι κλείνουμε τα μάτια στα γεγονότα. Αν και δεν είναι «του χαρακτήρα μας» να γινόμαστε ούτε είρωνες ούτε σκωπτικοί, θα απαντήσουμε: «Λυπόμαστε που δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο σημείο να επισκεπτόμαστε κατ' οίκον όσους απουσιάζουν από παντού ώστε να πάρουμε την άποψή τους!». Διότι, και ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας υπάρχουν, και τα τηλέφωνα έχουν εφευρεθεί από τον προηγούμενο - κιόλας - αιώνα. Είναι χλευασμός του αίσχιστου είδους, στην προσπάθεια που γίνεται, να εκφράζονται μικροπρεπή σχόλια του τύπου: «εμένα ποιος με ρώτησε...».
  • Η απουσία από τις δράσεις και η συμμετοχή που φοράει εισαγωγικά και παρέχεται ως ελεημοσύνη είναι συνενοχή. Σήμερα, φαίνεται να βαρύνει μόνον όσους αγωνίζονται δίχως στήριξη. Αύριο - όμως - θα βαρύνει την συνείδηση όσων την υιοθετούν.
  • Δεν μπορούμε να απευθύνουμε εκκλήσεις - προς τρίτους - να εφαρμοστεί το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ενόσω - εμείς οι ίδιοι - με την στάση μας υποστηρίζουμε το ΑΝΟΗΤΟ!!!
  • Μη περιμένετε από κανέναν να ενδιαφερθεί ή να συνεχίζει να προσπαθεί για εμάς τη στιγμή που εμείς είμαστε απόντες, αδιάφοροι ή ασύντακτοι στις κινητοποιήσεις μας επειδή κάποιοι θέλουν να παίζουν σε διπλό ταμπλό. Τίποτα δεν μένει κρυφό και κάθε κίνηση που γίνεται μας χαρακτηρίζει. Είναι σκέψη μικρού παιδιού να πιστεύει κάποιος ότι το καράβι θα βυθιστεί, αλλά εκείνος θα συνεχίσει την κρουαζιέρα του, και μία παροιμία λέει ότι: Ο "χαζός φίλος" είναι πιο επικίνδυνος από τον "κακό εχθρό".
Γι' αυτό σας (παρα)καλούμε: Σταματήσετε να απέχετε κι ελάτε να συμμετέχετε. Σας περιμένουμε κοντά μας στις ερχόμενες κινητοποιήσεις!!!

Ας μήν ξεχνάμε ότι:
  • Η τύχη ευνοεί τους τολμηρούς και ότι
  • Ο καθένας μας - στο τέλος - θα πάρει εκείνο που του αξίζει και αυτό για το οποίο έχει αγωνισθεί... !!!
Για την επιτροπή κινητοποίησης,

Σταυρούλα Λιούτα
    _

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου