Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

12.2.11

Συνάντηση με τον Διευθυντή του Δημάρχου κ. Στρατή Κατάκο

Την Παρασκευή 11.2 στις 11.00 είχαμε συνάντηση με τον Διευθυντή του Δημάρχου κ. Στρατή Κατάκο. στην οποία παραβρέθηκε και ο κ. Λυμπερόπουλος (Σύμβουλος Δημάρχου). Η συνομιλία μας κράτησε περίπου 40 λεπτά και πραγματοποιήθηκε σε φιλικό κλίμα.


 Ο κ. Κατάκος αφού μας διευκρίνισε ότι


  1. η υπόθεσή μας ενέχει πολλές δυσκολίες, ότι
  2. ο δήμος θα ήθελε να παραμείνουμε στις θέσεις μας για λόγους καλή λειτουργίας ωστόσο, μας τόνισε ότι
  3. είναι αναγκασμένος να ακολουθήσει διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Παρόλα αυτά άκουσε με προσοχή τις εναλλακτικές προτάσεις μας και δεσμεύτηκε να τις εξετάσει. Οι προτάσεις που καταθέσαμε ήταν οι ακόλουθες.

  1. αυξημένη μοριοδότηση στην προϋπηρεσία στον οικείο φορέα. Δεδομένου όμως ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο ζητήσαμε την παρέμβαση του δήμου για τροποποίησή του. Στην έσχατη των περιπτώσεων και για να μην υπάρξει αρνητικός κοινωνικός αντίκτυπος, προτείναμε να προβλεφθεί ότι τουλάχιστον το 50 τοις εκατό, θα καλυφθεί από προυπηρετούντες συμβασιούχους.
  2. δεδομένου ότι οι ΑΕ των ΟΤΑ εξαιρούνται των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, εισηγηθήκαμε το ΔΣ της ΔΑΕΜ να καταρτήσει νέο εσωτερικό κανονισμό, προκειμένου να δημιουργηθούν οι θέσει που απαιτούνται, και στην συνέχεια να προχωρήσει σε προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού.
  3. αν η απόφαση του δικαστηρίου είναι αρνητική, να μας δοθεί η δυνατότητα να παραμείνουμε στις θέσεις μας μέσω σύστασης ΟΕ όπως έχει ήδη γίνει σε άλλες περιπτώσεις.
  4. τέλος προκειμένου να δοθεί στην νέα Δημοτική Αρχή η δυνατότητα να μορφώσει άποψη για την εργατικότητα, την αποτελεσματικότητα και την συμβολή μας στην καλή λειτουργία του δήμου, προτείναμε τον κ. Κατάκο να τοποθετηθούμε σε θέσεις κατά την κρίση της νέας Αρχής και να μας ανατεθούν όποιες αρμοδιότητες θεωρηθεί κατάλληλο ώστε να αποκτηθεί «ιδία άποψη» για την χρησιμότητά μας, την εμπειρία και την εξειδίκευσή μας κατά την μέχρι σήμερα προϋπηρεσία μας.
Αγαπητοί συνάδελφοί,

Αντιλαμβανόμαστε ότι θα ήταν κοινωνική αδικία από έναν επικείμενο διαγωνισμό να αποκλειστούν πρόσωπα που βρίσκονται σε μακρόχρονη ανεργία αλλά θα ήταν εξ ίσου άδικο να αποκλειστούν και πρόσωπα με αυξημένη προϋπηρεσία και εμπειρία όπως εμείς.

Είμαστε βέβαιοι ότι σε κάθε περίπτωση που θα μας ζητηθεί να αναλάβουμε νέες ευθύνες θα αποδείξουμε όπως πάντα την αξία μας.

Ευχαριστούμε τον κ. Κατάκο για την συνενετικότητα, την ειλικρίνεια και την αμεσότητα με την οποία μας αντιμετώπισε. Επιφυλασσόμαστε να επανέλθουμε με νέα συνάντηση μαζί του (όπως μας ζητήθηκε) μόλις έχουμε στα χέρια μας τεκμηριωμένα, τον τρόπο με τον οποίο καθορίζονται τα κριτήρια πρόσληψης στον δήμο μέσω ΑΣΕΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου