Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

15.2.11

Πορεία και Σιωπηλή Διαμαρτυρία στον Άρειο Πάγο!

Με μεγάλη συμμετοχή από συναδέλφους συμβασιούχους, τόσο του Δήμου Αθηναίων όσο και άλλων Δήμων της Αττικής, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 10/2/2011 η προγραμματισμένη πορεία προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Η πορεία ξεκίνησε από την πλατεία Καραΐσκάκη στις 12:00 και κατέληξε στην πλατεία Κλαυθμώνος. Το γεγονός - που εντασσόταν στο πλαίσιο της 24ώρης απεργίας της ΠΟΕ ΟΤΑ για τους συμβασιούχους - κάλυψαν όλα σχεδόν τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα.

Παράλληλα, την ίδια ημέρα στις 18:00, πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή εκατοντάδων συμβασιούχων από όλη την Αττική, η σιωπηλή διαμαρτυρία σε μαύρο φόντο, έξω από τον Άρειο Πάγο. Ντυμένοι στα μαύρα και κρατώντας αναμμένα φαναράκια στα χέρια μας και πλακάτ με τα ονόματα των 48 αρεοπαγιτών, «αναζητούσαμε» τον «ανεξάρτητο δικαστή». Συμβολικά, δύο συνάδελφοί μας, ντυμένοι «Διογένηδες» με πιθάρια δίπλα τους, συμμετείχαν στην αναζήτηση.

Η φράση «Αναζητώ ανεξάρτητο δικαστή» σε τρεις γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, και Γαλλικά πλαισίωνε τους «Διογένηδες».

Η εικόνα από την συμβολική αυτή κίνηση, ταξίδεψε και εκτός τον Ελληνικών συνόρων, καθώς ακόμη και το Reuters κάλυψε δημοσιογραφικά το γεγονός.

Όμως οι κινητοποιήσεις μας δεν σταματούν εδώ. Θα συνεχιστούν με απώτερο σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και την δημοσιοποίηση προς κάθε κατεύθυνση της μεγάλης κοινωνικής αδικίας που επιχειρείται σε βάρος μας.


Για όσους από εσάς δεν είχατε την ευκαιρία να βρεθείτε κοντά μας, παραθέτουμε ένα μικρό μαγνητοσκοπημένο απόσπασμα, και σας θυμίζουμε ότι την επόμενη φορά θα σας περιμένουμε.


(Για την ρύθμιση της μουσικής που ακούγεται στο παρασκήνιο, χειριστείτε το gadget σαν Mp3 Player. Κλείστε (από το κεντρικό κουμπί) ή χαμηλώστε την ένταση (από το περιστροφικό χειριστήριο) για να ακούσετε τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα βίντεο από τις αναρτήσεις.)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου