Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

7.4.11

Όχι Άλλο Κάρβουνο !

Αγαπητοί φίλοι,

Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να κάνουμε ορισμένες "θλιβερές" διαπιστώσεις που σχετίζονται με την προσπάθειά μας, να επιτύχουμε μία ουσιαστική και βιώσιμη λύση στο εργασιακό μας "τέλμα".

Όπως είναι γνωστό εδώ και 18 μέρες το Δημαρχιακό Μέγαρο της πλατείας Κοτζιά βρίσκεται υπό κατάληψη. Αυτό - ανεξάρτητα από την προσωπική τοποθέτηση καθενός - είναι μία ενέργεια "απόγνωσης" για την οποία - φυσικά - οι ευθύνες είναι διάσπαρτες τόσο σε πρόσωπα όσο και σε φορείς, κόμματα, κυβερνήσεις ή και αλλού. Δυστυχώς καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σε προσπάθειες διαφόρων, να μετακυλήσουν το σύνολο των ευθυνών προς την μία ή την άλλη πλευρά. Ακόμη χειρότερα, ορισμένοι φαίνεται να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ιδιάζουσα αυτή κατάσταση προς ίδιο όφελος.

Το ότι τα γεγονότα γίνονται ολοένα και πιο βίαια, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους.

Αν και από τη θέση μας είναι αυτονόητο να στηρίζουμε τον αγώνα που βρίσκεται σε εξέλιξη και να ευχόμαστε και να προσδοκούμε σε μία οριστική λύση. Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι είμαστε υπέρ οποιασδήποτε βίας ή αυθαιρεσίας προς οποιαδήποτε (ή από οποιαδήποτε) κατεύθυνση και αν εκφράζεται ανεξάρτητα από το αν αφορά σε πρόσωπα ή θεσμούς.

Η θέση μας είναι - και είναι αδιαπραγμάτευτη - ότι καθένας έχει το αναφαίρετο δικαίωμα να τοποθετηθεί σύμφωνα με την προσωπική του εκτίμηση και να στηρίξει ή να απέχει από τα δρώμενα. Η βία δεν έδωσε ποτέ και ούτε πρόκειται να δώσει καμία απολύτως λύση, όπως και η μονομερής εξέταση του προβλήματος.

Με αυτά υπόψη λυπούμαστε να ανακοινώσουμε ότι ορισμένα από σχόλια που λαμβάνουμε αυτήν την περίοδο, δεν είναι δυνατόν να αναρτώνται (όπως και κάποιο από το υλικό που μας στέλνετε). Αν και αρκετά απ' αυτά είναι - σύμφωνα με την προσωπική μας εκτίμηση - πολύ εύστοχα, ορισμένα (όσο και αν είναι ειλικρινή) κρίνουμε ότι θα συνέβαλλαν στην αύξηση της υπάρχουσας έντασης μάλλον, παρά στην εκτόνωσή της.

Έτσι, παρακαλούμε αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μας προτιμήστε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: daemcase@gmail.com

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι τα "αδημοσίευτα" σχόλιά σας θα κρατηθούν και όταν η εκρηκτική αυτή κατάσταση κάποια στιγμή εκτονωθεί, θα εξεταστεί εκ νέου η ανάρτησή τους. Ίσως έτσι να υπάρξει - έστω και εκ των υστέρων - μία πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τα τρέχοντα γεγονότα αφού θα έχει συμπεριληφθεί και ο δικός σας σχολιασμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου