Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

6.4.11

Δελτία Τύπου για την σημερινή συμβολική κατάληψη στη Λιοσίων

Πηγή: http://www.ana.gr/  

Δήλωση του Δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη για τις κινητοποιήσεις των συμβασιούχων
  
Συναντήθηκα σήμερα με εκπροσώπους σωματείων του Δήμου, με την ελπίδα ότι θα μπορούσαμε να φτάσουμε σε μια συνεννόηση για το καλό του Δήμου και των δημοτών. Οι συνομιλητές μου όμως, για άλλη μια φορά, δεν διατύπωσαν καμμία απολύτως νέα πρόταση για το θέμα των συμβασιούχων. Επιπλέον, δεν ήταν έτοιμοι να αναλάβουν καμμία απολύτως δέσμευση για να τερματιστεί η κατάληψη του δημαρχείου και η ταλαιπωρία των δημοτών μας ιδίως στους παιδικούς σταθμούς.


Στην πρότασή μου να καθίσουμε, να συζητήσουμε και να βρούμε μια λύση βιώσιμη, την οποία θα μπορούσαμε να προτείνουμε στην πολιτεία, οι εκπρόσωποι σωματείων απάντησαν με τελεσίγραφα. Προηγουμένως, είχαν ήδη κλιμακώσει την ένταση: Προκάλεσαν υλικές ζημιές και εισέβαλαν στα γραφεία του Δήμου στο παλιό δημαρχείο, σφράγισαν το ήδη κατειλημμένο δημαρχιακό μέγαρο στην οδό Αθηνάς και απαγόρευσαν τη λειτουργία υπηρεσιών του Δήμου και την εξυπηρέτηση πολιτών.


Μέχρι σήμερα η δημοτική αρχή έχει αποδείξει ότι έχει κάθε διάθεση να συζητήσει και να βοηθήσει στην εξεύρεση μιας λύσης. Έχω κάνει ήδη σαφές όμως ότι δεν είναι ανεκτή η βία, οι απειλές, οι εκβιασμοί και η ταλαιπωρία των δημοτών μας, ιδίως από μια κινητοποίηση με αίτημα που δεν απευθύνεται καν προς τον Δήμο.


Ο Δήμος Αθηναίων και οι δημότες του υφίστανται εδώ και δύο εβδομάδες τις συνέπειες αυτής της παράλογης έντασης. Η ανοχή και η καλή διάθεση δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως αδυναμία. Η δημοτική αρχή είναι υποχρεωμένη να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε ο Δήμος να λειτουργήσει και να συνεχίσει να υπηρετεί τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας.



Μετά από τη σημερινή συνάντηση του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη με εκπροσώπους των συμβασιούχων του Δήμου, θα περίμενε κανείς ότι θα αναληφθεί από δημοτική αρχή μια πολιτική πρωτοβουλία για την αντιμετώπιση των αιτημάτων τους.

Ωστόσο, η σχετική δήλωση του κ. δημάρχου είναι απογοητευτική: Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, επιλέγει να συκοφαντήσει τον αγώνα των εργαζόμενων, δηλώνει «αναρμόδιος» για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα και –ιδού ένα νέο στοιχείο- απειλεί ότι θα λάβει «όλα τα αναγκαία μέτρα» για την αποκατάσταση της ευταξίας στα κτίρια του Δήμου…

Όμως τα κτίρια και οι υπηρεσίες του δήμου δεν κινδυνεύουν από τις φωνές αγανάκτησης και αγωνίας ανθρώπων, συμβασιούχων εργαζομένων, που προσφέρουν στο δήμο και διεκδικούν το δικαίωμα στην εργασία και την αξιοπρέπεια. Κινδυνεύουν από τις κυρίαρχες πολιτικές του Μνημονίου και της κυβέρνησης και από τις εμπρηστικές δηλώσεις των Υπουργών (βλ. και τα περί «κλειστού επαγγέλματος των συμβασιούχων» του κ. Ραγκούση)

Είναι σαφές ότι, εάν παρθεί από το Δήμο και την κυβέρνηση μια τέτοια αδιανόητη επιλογή άσκησης βίας και καταστολής του ειρηνικού και δυναμικού αγώνα των συμβασιούχων, μόνη ζημιωμένη μακροχρόνια θα βγει η ίδια η δημοκρατική και ομαλή λειτουργία του δήμου Αθηναίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου