Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

15.4.11

Αναστολή της κατάληψης στο δήμο Αθηναίων

Πηγή: Καθημερινή

Αποχώρησαν από το δημαρχείο της πλατείας Κοτζιά οι συμβασιούχοι του Δήμου Αθηναίων, αφού το πρωί αποφάσισαν την αναστολή της κατάληψής του, μετά από 26 μέρες.

Οι συμβασιούχοι θα δώσουν χρόνο στο δήμαρχο Γ. Καμίνη για να λύσει το ζήτημά τους.


Την απόφαση για την αναστολή της κατάληψης του δημαρχείου της Αθήνας πήραν οι συμβασιούχοι στη συνέλευση που πραγματοποίησαν στην πλατεία Κοτζιά προκειμένου να δοθεί ο απαιτούμενος χρόνος στο δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη να δώσει λύση στο πρόβλημά τους.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων κ. Πολυμερόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Πρώτη Γραμμή» της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ δήλωσε πως η χθεσινή απόφαση είναι σημαντική και πως «επηρεάζει άμεσα ή έμμεσα τη διαδικασία δικαστικής διεκδίκησης των συμβασιούχων».

Πηγή: Το Βήμα


Καταλυτικό ρόλο στην απόφαση των συμβασιούχων του Δήμου Αθηναίων να αναστείλουν την κατάληψη του Δημαρχείου στην Πλατεία Κοτζιά οδό Αθηνάς έπαιξε η θετική έκβαση της υπόθεσης των συμβασιούχων καθαριστριών του ΟΠΑΠ στον 'Αρειο Πάγο.

Τα σωματεία εργαζομένων στο Δήμο Αθηναίων και οι συμβασιούχοι αποφάσισαν να αναστείλουν την κατάληψη, δίνοντας το περιθώριο για περαιτέρω διαβουλεύσεις υπό τα δεδομένα που διαμορφώνει η απόφαση του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους.

Εκτιμούν ότι ανοίγει ο δρόμος για πρωτοβουλίες και από τον δήμαρχο Αθηναίων κ. Γ. Καμίνη, μετά την απόφαση του Ανώτατου Πολιτικού Δικαστηρίου της χώρας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων σχολίαζαν ότι «ο κ. Καμίνης πορευόταν πάντα με βάση το νόμο και τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Έτσι, πορεύεται και τώρα. Στο πλαίσιο αυτό είναι καλοδεχούμενη κάθε απόφαση δικαστηρίου που συμβάλλει στην εκτόνωση της κρίσης».

Μετά την απόφασή τους, οι συμβασιούχοι ξεκίνησαν πορεία προς το κτίριο της Οδού Λιοσίων, κλείνοντας αυτό τον κύκλο των κινητοποιήσεων, αλλά εμμένοντας στο αίτημά τους για μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Παράλληλα, επιτροπή των συμβασιούχων παρέμεινε στο κτίριο και υποδέχθηκε ήδη υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου με επικεφαλής την αντιδήμαρχο κυρία Νανά Σπυροπούλου, ώστε ύστερα από έλεγχο του κτιρίου για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν φθορές, να παραδοθεί στο δήμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου