Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

15.4.11

Δηλώσεις για την Αναστολή της Κατάληψης

Οι πρώτες αντιδράσεις μετά την απόφαση για αναστολή της κατάληψης του Δημαρχιακού Μεγάρου της πλατείας Κοτζιά αρχίζουν να έρχονται στην δημοσιότητα. 
Σας τις παραθέτουμε:



Δήλωση δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη

Χαιρετίζω την απόφαση των συμβασιούχων και των σωματείων εργαζομένων στον Δήμο Αθηναίων να σταματήσουν την κατάληψη του δημαρχιακού μεγάρου στην οδό Αθηνάς.

Είχα πει από την πρώτη στιγμή ότι είναι προς το συμφέρον όλων και κυρίως προς το συμφέρον της πόλης μας να βρεθεί μια δίκαιη και βιώσιμη λύση στο θέμα των συμβασιούχων, με διάλογο, και μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος, της νομοθεσίας και των αποφάσεων των δικαστηρίων. Είχα καλέσει επίσης τους εκπροσώπους των εργαζομένων να σταματήσουν την κατάληψη και να έρθουν να συζητήσουμε προτάσεις προς την πολιτεία. Με την άρση της κατάληψης και την επιστροφή των εργαζομένων στην υπηρεσία του δημότη,αυτό καθίσταται πλέον δυνατό.

Ο Δήμος της Αθήνας παραμένει αταλάντευτα προσηλωμένος στην αποστολή του, δηλαδή στην παροχή χρήσιμων και αποδοτικών υπηρεσιών προς τους ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στην πόλη μας. 


Δήλωση Ν. Σοφιανού Π.Γ. Κ.Ε. Κ.Κ.Ε. δημοτικού συμβούλου για την αναστολή κατάληψης Δημαρχείου Αθήνας

Η δικαίωση του αγώνα των συμβασιούχων εργαζομένων στο Δήμο Αθήνας θα γίνει με την μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις απαιτώντας απ’ την κυβέρνηση να δώσει λύση. Οι πολυήμερες κινητοποιήσεις των συμβασιούχων μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό σταθμό για την συνέχιση του αγώνα. Οι εργαζόμενοι βγαίνουν με πολύτιμη πείρα που απόκτησαν επιβάλλοντας τις μορφές και την ένταση της πάλης τους, υιοθετώντας το μόνο αίτημα που ανταποκρίνεται στο δίκιο τους, την μετατροπή όλων των συμβάσεων σε αορίστου. Το δικαίωμα στη μόνιμη σταθερή δουλειά, κόντρα στην ομηρεία και την εργασιακή εκμετάλλευση είναι αναφαίρετο για όλους τους εργαζόμενους και διεκδικείται με αταλάντευτο αγώνα απέναντι στη πολιτική κυβέρνησης – δήμων – Ε.Ε.

Απέναντι στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έβαλαν πλάτη στη δημιουργία στρατιάς χιλιάδων συμβασιούχων στους Δήμους και στο Δημόσιο τομέα.

Πηγή: www.athinapoli.gr 

Με αφορμή τη σημερινή δικαίωση των συμβασιούχων από τον Άρειο Πάγο, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Αθήνα, Πόλη της Ζωής μας», Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«H σημερινή απόφαση σταθμός του Αρείου Πάγου για τους συμβασιούχους είναι το πρώτο πολιτικό «ράπισμα» στον ανάλγητο νόμο της Κυβέρνησης, είναι η πρώτη απάντηση σε όσους θέλησαν να εφαρμόσουν τον συγκεκριμέ...
νο νόμο (π.χ. δήμαρχος Αθηναίων), είναι η πρώτη ουσιαστικά δικαίωση στον αγώνα των συμβασιούχων και παράλληλα αποδεικνύει ότι ο θεσμός της Δικαιοσύνης στέκεται όρθιος».

ΑΘΗΝΑ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου