Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

15.4.11

Τί σημαίνει η απόφαση του Αρείου Πάγου;

Με την επιφύλαξη ότι πρέπει να περιμένουμε το πλήρες κείμενο της απόφασης όταν δημοσιευθεί (η απόφαση δεν έχει συνταχθεί και δημοσιευθεί ακόμα), μπορούμε να κάνουμε δύο επισημάνσεις:


1. Ότι εάν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν τότε δικαιώνονται οι θέσεις μας, όπως αναπτύχθηκαν στην Πλήρη Ολομέλεια του Αρείου Πάγου από τους νομικούς εκπροσώπους των συμβασιούχων αλλά και της την Γ.Σ.Ε.Ε.


2. Ότι πρέπει να έχουμε κατά νου πως η συγκεκριμένη υπόθεση αφορούσε συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου που είχαν καταρτισθεί και εκτελεστεί σε χρόνο προηγούμενο της συνταγματικής αναθεώρησης του 2001 και της έκδοσης του προεδρικού διατάγματος 164/2004. Για τη δική σας υπόθεση θα έχει σημασία ιδίως το εάν στη σημερινή απόφαση της Πλήρους Ολομέλειας του Αρείου Πάγου περιέχονται και κρίσεις που αφορούν το μετά το 2001 διάστημα.


Το γεγονός που παραμένει είναι ότι σήμερα οι εργαζόμενοι πέτυχαν μια σημαντική νίκη, το μέγεθος της οποίας θα μπορούμε να σταθμίσουμε και αξιολογήσουμε με ακρίβεια, μόλις δημοσιευθεί η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου.


Δείτε το κατατοπιστικό βίντεο από το εκτεταμένο ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου