Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

3.6.11

Πρωτοβουλία από την "Ανοιχτή Πόλη"

Με την συμμετοχή πολλών συμβασιούχων αλλά και άλλων παραγόντων του Δήμου, πραγματοποιήθηκε χθές (Πέμπτη 2.6.2011) η συνάντηση-πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης "Ανοιχτή Πόλη" αναφορικά με τις επόμενες ενέργειες για το γνωστό και φλέγον ζήτημα των Συμβασιούχων του Δήμου.
 
Κύριος λόγος για την πρωτοβουλία είναι η αναμενόμενη απόφαση του Δημάρχου Αθηναίων για δίμηνες συμβάσεις, με αφορμή την κάλυψη αναγκών για το Ιστορικό Κέντρο.
 
Κατά την εκτίμηση της "Ανοιχτής Πόλης" είναι σκόπιμη η ενεργοποίηση όλων των επιτροπών συμβασιούχων και η εκ νέου άσκηση πίεσης προς κάθε κατεύθυνση. 
 
Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της δημοτικής παράταξης και θεωρούμε ότι η λειτουργία των επιτροπών θα πρέπει να ενταθεί ώστε να διασφαλιστούν - όπου αυτό είναι δυνατό - οι περισσότερες διαθέσιμες θέσεις εργασίας.
 
Κατά την άποψή μας εκτός όποιων τυχόν κινητοποιήσεων σε επίπεδο συγκεντρώσεων ή / και διαμαρτυριών αποφασιστούν, θα πρέπει να υπάρξει εκτεταμένη ενημέρωση των συμβασιούχων συναδέλφων και - ίσως - κάποιες επιπρόσθετες επαφές με την Δημοτική Αρχή.
 
Πρότασή μας είναι να καλυφθούν οι θέσεις με κύριο κριτήριο την οικογενειακή και οικονομική κατάσταση όσων έχουν χάσει την εργασία τους. Με απλά λόγια, να προηγηθούν εκείνοι που αποδεδειγμένα έχουν την μεγαλύτερη ανάγκη. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει ένα διευρυμένο κριτήριο που θα επιτρέψει να μην επικρατήσουν τυχόν παραταξιακές ή άλλες "προτεραιότητες" αλλά θα παράσχει εκτός από την απαιτούμενη διαφάνεια και ένα κοινωνικό πλαίσιο, απαίτηση ιδιαίτερα σημαντική στις δύσκολες εποχές που έχουν βρεθεί πολλοί πρώην συμβασιούχοι μέσα από τις τρέχουσες οικονομικές συγκυρίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου