Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

30.6.11

Ρουα - ΜΑΤ !

Τετάρτη 29.6.2011. Συνεχής η χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ δεκάδες οι καταγγελίες για υπέρμετρη χρήση βίας και χημικών.
 
Το σκηνικό του τρόμου εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο Μετρό του Συντάγματος, όπου στήθηκε ένα πρόχειρο ιατρείο με μόλις ένα γιατρό και με τη βοήθεια των ανθρώπων του σταθμού, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις περίπου 500 ανθρώπων με τραύματα και αναπνευστικά προβλήματα.
 
 
Το θλιβερό είναι ότι η χρήση βίας από την πλευρά της αστυνομίας ασκείται αδιάκριτα και προς κάθε κατεύθυνση δίχως λογική. Χαρακτηριστικό είναι το γράμμα που δημοσιεύεται από τον θεατρικό συγγραφέα Μάνο Λαμπράκη και το οποίο μπορείτε να διαβάσετε στον παρακάτω σύνδεσμο. Τιτλοφορείται: "Ταπεινωμένος και βιασμένος".
 
 
Όπως ταπεινωμένοι και βιασμένοι αισθάνονται και πολλοί άλλοι Έλληνες πολίτες που συνειδητοποιούν ότι το κράτος μόνον ένα πράγμα ξέρει να κάνει καλά και αυτό είναι να τους "παίρνει με τις πέτρες". Θα μου πεις τί να σου κάνουν κι αυτοί οι άνδρες των ΜΑΤ, με τόση έλλειψη εξοπλισμού αναγκάζονται να … "αυτοσχεδιάσουν".
 

Ίσως γι' αυτό όταν είσαι ένας από τους "προνομιούχους" (δηλαδή σου έχουν δώσει και κλομπ) δεν μπορείς να συγκρατηθείς και το χρησιμοποιείς όσο περισσότερο γίνεται. Όταν -μάλιστα- είσαι και αριστερόχειρας, ακόμα καλύτερα. Ο διαδηλωτής πραγματικά "δεν ξέρει από πού του ήρθε".
   
  
Κάπως έτσι βγαίνουν οι φήμες ότι οι αριστεροί είναι υποστηρικτές της βίας. Αριστερός και ο άνδρας των ΜΑΤ αναγκάζεται να κρατάει την ασπίδα με το δεξί και να φαίνεται αναποδογυρισμένο το "Αστυνομία". Άντε να τον βρεις τώρα ανάμεσα σε τόσους αριστερόχειρες να τον "μαλώσεις" που ήταν "άτακτος" … σαν να ψάχνεις βελόνα στ' άχυρα!
 
Όμως να μην τα λέμε όπως μας "βολεύει" πρέπει να δούμε και την άλλη πλευρά. Δεν είναι και εύκολη δουλειά αυτή που κάνουν.Ανάμεσα στους καπνούς και τα δακρυγόνα πώς να ξεχωρίσεις αν αυτός που έχεις απέναντί σου είναι καλός ή κακός κουκουλοφόρος; Σκέτο μπέρδεμα δηλαδή. Κοιτάζεις -λοιπόν- πως και πως να τελειώσει η μέρα να γυρίσεις κι εσύ σπίτι σου.
  
  
Τί άλλο να κάνεις πια για αυτή τη δόλια την πατρίδα; Έδειρες, ψέκασες, έκαψες, άνοιξες κεφάλια, καιρός να χαλαρώσεις. Να κάνεις ένα "ντουζάκι" -σαν άνθρωπος βρε αδελφέ- και αύριο πάλι με το καλό θα συνεχίσεις να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου με πίστη και αφοσίωση στο καθήκον, και κυρίως στον Έλληνα πολίτη που έχεις ταχθεί να υπερασπίζεις. Η Ελληνική Αστυνομία έχει φροντίσει για μας. Είμαστε ασφαλείς. Μπορούμε να βελάζουμε ανέμελα. Όλα θα πάνε όπως πρέπει. 
   
Καληνύχτα.

 
  
Πέρασαν μεσάνυχτα κοντεύει να ξημερώσει, αλλά κανένας πολιτικός ή ένστολος δεν αισθάνθηκε την ανάγκη να παραιτηθεί αναλαμβάνοντας τις ευθύνες του ή έστω από ευθιξία, φανταστείτε να μην υπήρχαν και τα παραπάνω βίντεο… 
   
Αναπόφευκτα, μία ερώτηση μας έρχεται στο μυαλό: 
   
Υπάρχει Ανώτατος Άρχοντας σε τούτο τον τόπο; κι αν ναι, τί ακριβώς κάνει;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου