Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

13.6.11

Γενική απεργία την Τετάρτη


Παραλύει την Τετάρτη 15-6-2011 η χώρα εξαιτίας της 24ωρης γενικής πανελλαδικής απεργίας στην οποία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ήδη, η ΠΟΕ-ΟΤΑ έχει καλέσει σε αγωνιστική ετοιμότητα τα μέλη της, αντιδρώντας στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, έχει προαγγείλει το "διαρκές αποκλεισμό της Βουλής" και την κατάληψη των δημαρχιακών κτηρίων του Περιστερίου, της Νέας Ιωνίας, του Ζωγράφου, του Αγίου Δημητρίου και του Πειραιά, με στόχο τη μετατροπή τους σε κέντρα τοπικού συντονισμού και ενεργοποίησης των πολιτών.

Την ίδια μέρα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ σχεδιάζει την κατάληψη των ΧΥΤΑ στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, ενώ προγραμματίζει και μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας και άλλων μεγάλων πόλεων.
 

Εν τω μεταξύ, Γέμισαν και πάλι οι πλατείες από "Αγανακτισμένους"

"Λαοθάλασσα" και χθες από "Αγανακτισμένους" στο Σύνταγμα, που παρά το βροχερό καιρό και το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, γέμισαν το κέντρο της Αθήνας, τρίτη πανευρωπαϊκή Κυριακή διαμαρτυρίας. Ανάμεσα στα κεντρικά τους συνθήματα "Η χούντα δεν τελείωσε το '73, εμείς θα την κηδέψουμε σε τούτη την πλατεία", "Δεν πάμε διακοπές, δεν πάμε παραλία, θα είμαστε εδώ κάθε μέρα στην πλατεία"
  
Τετάρτη, πάμε... αποκλεισμό Βουλής!
Από τα μεγάφωνα του Συντάγματος, ακουγόταν το κάλεσμα για συγκέντρωση των "Αγανακτισμένων" πολιτών έξω από τη Βουλή την προσεχή Τετάρτη, στις 7 το απόγευμα, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου, προκειμένου να αποκλειστεί η Βουλή, ενώ την ίδια ημέρα, στις το βράδυ, θα ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με κατεύθυνση το Σύνταγμα. 
  
Θεσσαλονίκη
Το ίδιο κλίμα και στη Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Λευκού Πύργου, όπου -παρά το βροχερό καιρό- οι "Αγανακτισμένοι" έδωσαν δυναμικό "παρών", φωνάζοντας πως... βρέχει αγανάκτηση!  
  
Λίγο μετά τις 8 και μισή το βράδυ, πραγματοποίησαν πορεία προς τη Γενική Γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης, απ' όπου επέστρεψαν στο σημείο της αφετηρίας.
  
Ανάλογες συγκεντρώσεις διοργανώθηκαν και σε άλλες πόλεις της χώρας.
 
Επιπρόσθετα, η ένωση "Αγανακτισμένων" πολιτών "Πόρτα πόρτα", διοργανώνει την επόμενη Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος από τη Βουλή, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του Πρωθυπουργού στο Καστρί. Σημείο συνάντησης των διαδηλωτών έχει οριστεί ο τροχονόμος στην Κηφισιά.
  
Τώρα, βεβαίως, κανείς δεν ξέρει αν θα καταφέρουν ή όχι να πάνε οι διαδηλωτές στο Καστρί, καθώς μπορεί να τους έχει σηκώσει το χέρι ο "τροχονόμος" της Κηφισίας
 
Πηγή: www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου