Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

15.6.11

Οικουμενική Κυβέρνηση ή Πραξικόπημα ;



Το ενδεχόμενο σύστασης οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας και κοινής αποδοχής συζητούν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, μετά από πρόταση που έκανε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στον επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπανδρέου δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να μην είναι ο ίδιος πρωθυπουργός της νέας κυβέρνησης, αλλά στη θέση του να μπει κάποιο πρόσωπο κοινής αποδοχής. (Αν όλο αυτό δεν είναι ένα τεράστιο "πυροτέχνημα" τότε αξίζει να προβληματιστούμε σε ποιό βαθμό η παρούσα κυβέρνηση θα συνεχίσει να αγνοεί τις διατάξεις του Συντάγματος και εμείς να της το ... "συγχωρούμε" ... - εκτενέστερη ανάλυση εδώ)

  

Συγκεκριμένα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι στο τηλεφώνημα ο κ. Παπανδρέου φέρεται να είπε στον κ. Σαμαρά: «Αν θεωρείτε ότι είμαι εγώ το βάρος, να κάνω στην άκρη. Επειδή ποτέ δε μ' ένοιαξε η καρέκλα, δέχομαι να μην είμαι πρωθυπουργός, αν υπάρξει ατζέντα που θα οριστεί για μία κυβέρνηση συνεργασίας».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην 20λεπτη τηλεφωνική συνομιλία που είχαν οι δύο άνδρες, έγιναν προτάσεις που περιλαμβάνουν στελέχωση των βασικών υπουργείων επίσης από πρόσωπα κοινής αποδοχής.
  

Τις τελευταίες ώρες, πυρετώδεις διαβουλεύσεις πραγματοποιούνται στα επιτελεία των δύο κομμάτων. 
  
Ο πρόεδρος της ΝΔ από τη μεριά του ξεκαθάρισε πως για να συναινέσει στην οικουμενική κυβέρνηση θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.
  
Αναμένεται εντός της ημέρας να  υπάρξει διάγγελμα του πρωθυπουργού και αμέσως μετά θα γίνουν δηλώσεις από τους αρχηγούς των υπόλοιπων κομμάτων. 
  

“Οποιαδήποτε κυβέρνηση λαϊκής μειοψηφίας που στόχο θα έχει να προστατέψει το Μνημόνιο θα αποτελέσει ωμή δημοκρατική εκτροπή”, επισήμανε πριν λίγο με δηλώσεις του ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. “Η μόνη λύση είναι οι εκλογές για να αλλάξουν οι πολιτικοί συσχετισμοί”, συνέχισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για “έναν νέο συνασπισμό εξουσίας με επίκεντρο τις δυνάμεις της Αριστεράς”. 
  

Υπέρ της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών τάχθηκε και η γενική γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, χαρακτηρίζοντάς τις ως «λύση», σε συνδυασμό και με το τι θα επιλέξει ο ελληνικός λαός.

Σχετικά άρθρα:
Σχετικά βίντεο:




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου