Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

13.6.11

Ενιαίο Μισθολόγιο - Οι Αλλαγές

Τριετή μεταβατική περίοδο για τους παλαιούς και άμεση εφαρμογή για τους νέους δημοσίους υπαλλήλους  θα προβλέπει, σύμφωνα με τα όσα είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου το νομοσχέδιο για το Ενιαίο μισθολόγιο που αναμένεται να ψηφισθεί προς τα τέλη Ιουνίου, αρχές Ιουλίου από τη Βουλή.
 
Όπως ήδη έχει γράψει η aftodioikisi.gr, το Ενιαίο μισθολόγιο θα προβλέπει αυξήσεις, έστω και οριακές για μισθούς κάτω των 1300 ευρώ (καθαρά) και μειώσεις για όσους βρίσκονται πάνω από το συγκεκριμένο μέσο όρο του Δημοσίου.
 
Τα νέα μέτρα που θα πλήξουν τα εισοδήματα των δημοσίων υπαλλήλων είναι η σύνδεση της αμοιβής με θέση και απόδοση, η αντιστοίχιση των απολαβών με τον ιδιωτικό τομέα, η δραστική περικοπή ή κατάργηση επιδομάτων, η μείωση των υπερωριών, η αύξηση της εβδομαδιαίας απασχόλησης και το πάγωμα της μισθολογικής ωρίμανσης.
 
Παράλληλα, όπως δήλωσε  ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, θα κατατεθεί άμεσα νομοσχέδιο για την κατάργηση και συγχώνευση φορέων του Δημοσίου βάσει τριμηνιαίου σχεδιασμού.
 
Μέσω των καταργήσεων θα υπάρξουν απομακρύνσεις», όπως τις χαρακτήρισε ο κ. Παπακωνσταντίνου,  όσων αξιολογηθούν αρνητικά από το ΑΣΕΠ. Για όσους έχουν λίγα (τρία έως πέντε) χρόνια να συνταξιοδοτηθούν, η κυβέρνηση εξετάζει σοβαρά να τους θέσει σε καθεστώς μισθωτής εφεδρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου