Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

29.6.11

On ne voit bien qu'avec le cœur

Μολονότι υποτίθεται ότι είναι παιδικό βιβλίο, ο Μικρός Πρίγκιπας κάνει μερικές βαθυστόχαστες και ιδεαλιστικές παρατηρήσεις σχετικά με τη ζωή και την ανθρώπινη φύση. Η ουσία του βιβλίου περιέχεται στις ατάκες που βγαίνουν από το στόμα της αλεπούς προς τον μικρό Πρίγκιπα: "On ne voit bien qu'avec le cœur. L'essentiel est invisible pour les yeux." (Δεν βλέπεις καθαρά παρά μόνον με την καρδιά. Το ουσιώδες είναι αόρατο για τα μάτια). 
  
Η αλεπού στέλνει και άλλα μηνύματα-κλειδιά, όπως: "Είσαι υπεύθυνος για πάντα, γι' αυτό που έχεις εξημερώσει.

Καθώς γράφουμε αυτές τις αράδες αναρωτιόμαστε: μήπως πρέπει να είναι κάποιος τυφλός για να μπορεί να δει το πασιφανές; Ίσως να είναι κι έτσι, αφού μοναδική φωνή αντίρρησης στην σημερινή ψήφιση των "εξημερωμένων" βουλευτών ήταν αυτή του Π. Κουρουμπλή ο οποίος και διεγράφη από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Άραγε, πόσο υπεύθυνος αισθάνεται ο πρωθυπουργός μίας χώρας - για την "εξημέρωση" της κοινοβουλευτικής του ομάδας; Πόσο κοινοβουλευτική είναι στ' αλήθεια αυτή η ομάδα, όταν υπερκεράζεται (ΚΟ και Πρωθυπουργός) από την όραση ενός τυφλού βουλευτή;
 
Αφήνουμε σε εσάς τους προβληματισμούς και τα ερωτήματα με βάση το παρακάτω άρθρο από το NewsBeast, (οι επισημάνσεις δικές μας).
 
Καλή σας … "αγανάκτηση".
  
Τα δύσκολα για τη χώρα μόλις... άρχισαν!
Με την οργή των Αγανακτισμένων να πλημμυρίζει το Σύνταγμα κόντρα στα χημικά και τις πρωτοφανείς σε όγκο αστυνομικές δυνάμεις «πέρασε» στη Βουλή το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα με 155 ψήφους. Όχι ψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Π. Κουρουμπλής ο οποίος τελικά αποδείχθηκε αποφασισμένος να επιμείνει στις θέσεις του.

Ήδη κατατέθηκε στον πρόεδρο της Βουλής επιστολή του πρωθυπουργού με την οποία ανακοινώνει ότι διαγράφεται ο κ. Κουρουμπλής από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ. Ναι ψήφισε η βουλευτής της ΝΔ Έλσα Παπαδημητρίου ανακοινώνοντας παράλληλα ότι ανεξαρτητοποιείται.

Ο «αντάρτης» κ.Αθανασιάδης τελικά υπερψήφισε το μεσοπρόθεσμο δηλώνοντας στην διάρκεια της ψηφοφορίας ότι επείσθη από τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών.

Παρόν ψήφισαν οι βουλευτές της ΔΗΣΥ ενώ όχι ψήφισαν οι βουλευτές των κομμάτων της αριστεράς αλλά και το ΛΑΟΣ. Συνολικά ψήφισαν 298 Βουλευτές. Ναι ψήφισαν 155, παρών 5 και όχι 138.

Ερωτηματικά προκαλεί η αδικαιολόγητη απουσία του βουλευτή της ΝΔ κ. Καραγκούνη ο οποίος ακόμα και την ώρα της ψηφοφορίας δεν απαντούσε στα τηλεφωνήματα των συναδέλφων του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου