Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

28.6.11

"Αγανακτισμένες" εξελίξεις και "Βολικά" επεισόδια

Θερμή υποδοχή από τους Αγανακτισμένους της Αθήνας, στους Χανιώτες που έφθασαν το πρωί.

Με χειροκροτήματα και επευφημίες υποδέχθηκαν οι συγκεντρωμένοι Αγανακτισμένοι πολίτες στο Σύνταγμα τους 130 Αγανακτισμένους Χανιώτες, που έφθασαν το πρωί, στην πρωτεύουσα για να "ενώσουν τις φωνές τους με εκείνες των υπολοίπων Ελλήνων απ όλη τη χώρα" που σήμερα και αύριο συγκεντρωμένοι έξω από τη Βουλή διαμαρτύρονται ενάντια στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του Εφαρμοστικού νόμου.

Όπως δήλωσαν στο Flashnews.gr Αγανακτισμένοι Χανιώτες που βρίσκονται στην Αθήνα ο κόσμος στο Σύνταγμα είναι ήδη αρκετός και όλοι είναι μαζί θα αγωνιστούν για να πετύχουν το στόχο τους την μη ψήφιση των συγκεκριμένων μέτρων.
 
Υπενθυμίζεται οτι φεύγοντας από τα Χανιά οι Αγανακτισμένοι Χανιώτες δήλωναν οτι " "Ανεβαίνουμε στην Αθήνα για να αποτρέψουμε το ξεπούλημα της Ελλάδας, των ονείρων μας και του μέλλοντος των παιδιών μας. Η Κρήτη άλλωστε πάντα πρωτοστατεί σε όλους τους αγώνες και αυτό κάνει και τώρα. Όλοι μαζί όπου και αν ανήκουμε πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας,  για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα.

Ότι κάνουμε εμείς τώρα το κάνουμε γιατί το χρωστάμε στα παιδιά μας. Πρέπει να αγωνιστούμε όλοι από όπου και αν είμαστε. Πρέπει να πάρουμε τη ζωή μας πίσω". 
 
Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση τους οι Αγανακτισμένοι των Χανίων καλούν τους Χανιώτες να λάβουν μέρος στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση της Τρίτης και της Τετάρτης στις 10:30 πμ στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς. Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης αναφέρει: 
 
"Η Λαϊκή Συνέλευση της Πλατείας Αγοράς σας προσκαλεί στην 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση Τρίτη 28/06 και Τετάρτη 29/6 κι ώρα 10.30 στην πλατεία Αγοράς.
Να μην περάσει το μεσοπρόθεσμο.
Να μην ξεπουληθεί η πατρίδα μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ 48 ΩΡΕΣ"
Αγανακτισμένοι Χανίων



Τα επεισόδια αμαύρωσαν τις διαδηλώσεις των εργαζομένων
 
 Με εκτεταμένα επεισόδια τα οποία βρίσκονται σε εξέλιξη στο κέντρο της Αθήνας και προκάλεσαν οι «γνωστοί άγνωστοι» κουκουλοφόροι έληξε η πορεία και το συλλαλητήριο των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα.
 
Αν και η συγκέντρωση των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον Άρεως ήταν μικρότερη σε όγκο από την προηγούμενη απεργιακή κινητοποίηση, η συμμετοχή των εργαζομένων στην απεργία, ήταν σχεδόν καθολική.
 
Βασικό αίτημα και απαίτηση των εργαζόμενων είναι η απόκρουση των νεοφιλελεύθερων και αντεργατικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση κατ’ εντολή των τοκογλύφων δανειστών.
Μέτρα που συρρικνώνουν όλο και περισσότερο το εισόδημα των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αυξάνουν εφιαλτικά τον αριθμό των ανέργων και διευρύνουν την ύφεση.
 
Σε πολλούς εργασιακούς χώρους η συμμετοχή στην απεργία ήταν καθολική και έφτασε το 100%. Ενδεικτικά αναφέρουμε: ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ: 100%, ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ: 100%, ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΠΛΟΙΑ ΛΙΜΑΝΙΑ:100%, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ: 100%. Στους ιδιωτικούς υπαλλήλους και στις ΔΕΚΟ το ποσοστό συμμετοχής ξεπέρασε το 80%
 
Οι εργαζόμενοι με τα συνδικάτα τους συνεχίζουν τον αγώνα και την Τετάρτη με τη δεύτερη ημέρα της 48ωρης γενικής απεργίας και το συλλαλητήριο στις 19:00 στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Κεντρική ομιλήτρια κατά τη συγκέντρωση των συνδικάτων ήταν η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος Μεταξία Στεκουλέα η οποία μεταξύ των άλλων επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας ότιμε πρόσχημα την κρίση και τη μείωση των ελλειμμάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν, σχεδιάζουν ακόμη πιο σκληρή λιτότητα, νέες περικοπές στο ασφαλιστικό.
Με το Μεσοπρόθεσμο έρχεται νέα φοροεπιδρομή, πλήρης απελευθέρωση των απολύσεων και επικράτηση απόλυτης «εργασιακής ζούγκλας». 
 
Στον ιδιωτικό τομέα και όχι μόνο οδηγούν την αγορά εργασίας σε πλήρη απορρύθμιση. 
 
 

Επεισόδια μετά τις πρωινές πορείες στην πλατεία Συντάγματος
 
Αρκετοί «αγανακτισμένοι» παραμένουν επί της πλατείας Συντάγματος, καλώντας συνεχώς από τις μικροφωνικές εγκαταστάσεις τους υπόλοιπους να παραμείνουν στον χώρο. Παραπλεύρως παραμένουν και κουκουλοφόροι, οι οποίοι συνεχίζουν τις συγκρούσεις με τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και τις καταστροφές σε ξενοδοχεία και καταστήματα της περιοχής.

Η σπίθα των επεισοδίων άναψε όταν νεαροί του αντιεξουσιαστικού χώρου, οι οποίοι είχαν φτάσει στο Σύνταγμα ακολουθώντας την πορεία της ΓΣΕΕ, παρέμειναν στη λεωφόρο Αμαλίας, στο ύψος της Οθωνος, όπου λίγο μετά τις 2 μ.μ. άρχισαν να αντιπαρατίθενται με τις δυνάμεις της Χρυσής Αυγής που όλο αυτό τον καιρό κρατούν το ίδιο τμήμα της πλατείας.

Με την εμφάνιση των ΜΑΤ που επιχείρησαν να αποτρέψουν τη σύγκρουση των δύο ομάδων ξεκίνησαν και τα επεισόδια αφού οι νεαροί απάντησαν με πέτρες και ξύλα και η αστυνομία με δακρυγόνα. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε λίγα λεπτά αργότερα προς την πλευρά της οδού Φιλελλήνων όπου η αστυνομία είχε απωθήσει τους αντιεξουσιαστές. Σε εκείνο το σημείο έπεσε και η πρώτη μολότοφ.

Μετά το κυνηγητό τα επεισόδια γρήγορα επεκτάθηκαν από την άλλη πλευρά της κάτω πλατείας στο ύψος της οδού Καραγεώργη Σερβίας όπου μία από τις μολότοφ έσκασε στην πλαϊνή είσοδο του βιβλιοπωλείου Public ενώ η αστυνομία απαντούσε με βροχή δακρυγόνων. Παρόλ΄ αυτά οι έφοδοι των νεαρών συνεχίστηκαν και οι συγκρούσεις επεκτάθηκαν και στη Σταδίου όπου αντιεξουσιαστές εκτόξευαν πέτρες κατά των αστυνομικών και εκείνοι χημικά. Εκείνη την ώρα, γύρω στις 2.30 μ.μ., μια νέα μολότοφ έβαλε φωτιά στις τέντες του καφέ του βιβλιοπωλείου, στο πεζοδρόμιου της κάτω πλευράς της πλατείας με αποτέλεσμα η περιοχή να «πνιγεί» από μαύρους καπνούς, οι οποίοι σε συνδυασμό με τα χημικά, έκαναν αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Ολη αυτή την ώρα οι εκκλήσεις των οργανωτών ήταν συνεχείς για να παραμείνουν οι αγανακτισμένοι στην πλατεία - κάποιος μάλιστα, όταν τα πνεύματα ηρέμησαν, άρχισε να παίζει κρητική λύρα. Ενταση δημιουργήθηκε ξανά λίγο πριν από τις 3 μ.μ. στην πάνω πλευρά της πλατείας όταν η διμοιρία που βρισκόταν στην Κριεζώτου άρχισε να πλησιάζει προς το Σύνταγμα για να κρατήσει εκεί τους συγκεντρωμένους.

Οι τραυματίες και λιποθυμίες

Εν τω μεταξύ, τέσσερις πολίτες, όπως επιβεβαιώνεται από το ΕΚΑΒ, χρειάστηκαν την παροχή α' βοηθειών λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφέρθηκαν λιποθυμικά επεισόδια - κυρίως λόγω των χημικών που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικές δυνάμεις - και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα.

Παράλληλα, άλλοι διαδηλωτές ή «αγανακτισμένοι» που είχαν δεχτεί πέτρες, δεν δέχτηκαν να μεταφερθούν στο νοσοκομείο και ζήτησαν τις α' βοήθειες από τα πρόχειρα ιατρεία της πλατείας Συντάγματος.

Τρεις είναι, μέχρι στιγμής, οι τραυματίες αστυνομικοί από τις συγκρούσεις με αντεξουσιαστές και ακροδεξιούς. Εχουν μεταφερθεί στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΕΚΑΒ, δεν επιβεβαιώνεται η φήμη για τραυματία διαδηλωτή από μαχαίρι στην οδό Οθωνος.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου