Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

18.6.11

Η θολή γραμμή των οριζόντων

Η γραμμή που ενώνει τον ουρανό με την γη λέγεται ορίζοντας, η γραμμή που χωρίζει την αλήθεια από το ψέμα λέγεται … πολιτική.
 
Όταν ο Γ. Παπανδρέου βρισκόταν στη θέση της αντιπολίτευσης επί κυβερνήσεως Κ. Καραμανλή το Φεβρουάριο του 2006 είχε επικριτικά δηλώσει για τον ανασχηματισμό της τότε κυβέρνησης (τα έντονα γράμματα δικά μας):
 
«Η κυβέρνηση ανασχηματίστηκε. Παραμένει η αδιέξοδη πολιτική της. Παραμένει η δεξιά αντίληψη για την δημόσια διοίκηση. Παραμένει η μικροκομματική εξυπηρέτηση συμφερόντων και η κομματικοκρατία. Παραμένει η αποτυχημένη οικονομική πολιτική. Παραμένει η επίθεση απέναντι στην παραγωγική Ελλάδα και στους εργαζόμενους. Παραμένει η ανασφάλεια του έλληνα πολίτη. Παραμένει η ανασφάλεια από την έλλειψη προστασίας των δημοκρατικών του δικαιωμάτων. Παραμένει η ανασφάλεια από την καταπάτηση κοινωνικών του δικαιωμάτων... Παραμένει η ευθύνη για την απαξίωση των δημοκρατικών θεσμών.»
 
Επίσης τον Αύγουστο του 2010 όντας πρωθυπουργός είχε δηλώσει:
 
«Πρέπει να σταματήσει η ανασχηματολογία. Είναι ένα εύκολο σπορ, ενισχύει μόνιμα την εντύπωση που είναι αποτέλεσμα μιας παλιάς αντίληψης στην ελληνική πολιτική ζωή, ότι κάθε ανασχηματισμός είναι και μια πανάκεια».
 
Σήμερα, σε μία ανασχηματισμένη πραγματικότητα, δεν ξέρουμε πλέον τί να πιστέψουμε και από τότε που τα βίντεο και ο τύπος απέκτησε την "κακή συνήθεια" να αποτυπώνει και να διατηρεί το παρελθόν, ο ορίζοντας διαρκώς χάνεται στην ομίχλη της ασάφειας. Πότε θα ακούσουμε ξανά την αλήθεια είναι -αλήθεια- πολύ δύσκολη ερώτηση να την απαντήσει κάποιος…
 


 
Στο μεταξύ ας "διαλογιστούμε" με βάση τα λόγια κάποιων ανδρών του παρελθόντος…
 
«Καταπίνουμε με απληστία κάθε ψέμα που μας κολακεύει, αλλά την αλήθεια που μας φαίνεται πικρή τη ρουφάμε γουλίτσα γουλίτσα», Ντενί Ντιντερό.
 
«Οι άνθρωποι ποτέ δεν λένε τόσα ψέματα όσα μετά το κυνήγι, στη διάρκεια του πολέμου και πριν από τις εκλογές», Οτο φον Μπίσμαρκ.
 
«Αν ένας υπουργός Εξωτερικών αρχίζει να υπερασπίζεται μέχρι θανάτου μια «συμφωνία ειρήνης», πρέπει να είστε βέβαιοι ότι η κυβέρνησή του έχει ήδη παραγγείλει νέα θωρηκτά και αεροπλάνα», Ιωσήφ Στάλιν.
 
«Υπάρχουν ψέματα, μεγάλα ψέματα και στατιστικές», Μαρκ Τουέν.
 
«Οι άνθρωποι που ρίχνουν τις ψήφους δεν αποφασίζουν τίποτα. Οι άνθρωποι που τις μετρούν τα αποφασίζουν όλα», Ιωσήφ Στάλιν.
 
«Ο πολιτικός χρειάζεται την ικανότητα να προβλέπει τι θα συμβεί αύριο, την άλλη εβδομάδα, τον άλλο μήνα και του χρόνου. Και την ικανότητα να εξηγεί μετά γιατί δεν συνέβη», Ουίνστον Τσόρτσιλ.
 
«Ο ΡΗΤΟΡΑΣ θα πρέπει να είναι ετοιμόλογος, διότι, στη ρύμη του λόγου του επάνω, η κάθε ευκαιρία δεν κρατά παρά μία στιγμή και μόνο», Πλούταρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου