Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

4.1.11

Μας ρωτάτε, απαντάμε…

  • Ποιο είναι τελικά το είδος της εργασίας σας;
  • Αφού έχετε υπογράψει σύμβαση έργου, γιατί τώρα ισχυρίζεστε ότι καλύπτεται πάγιες και διαρκείς ανάγκες και ζητάτε μονιμότητα;
Είναι αλήθεια ότι οι συμβάσεις μας είναι συμβάσεις έργου, όμως όταν τις υπογράψαμε δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε ποιό θα ήταν το μέλλον. Όπως μπορεί να αποδειχθεί από τη ίδια τη φύση της απασχόλησής μας εδώ και χρόνια, καλύπτουμε πάγιες και διαρκείας ανάγκες του Δήμου Αθηναίων, κάτι το οποίο στην πραγματικότητα δεν προβλεπόταν.

Πιστεύουμε ότι δεν είναι ούτε έντιμο ούτε δίκαιο να αντιμετωπίζουμε σήμερα τον κίνδυνο της απόλυσης μόνο και μόνο εξ’ αιτίας του «τίτλου» που φέρει η σύμβασή μας. Αυτό είναι και ο λόγος για τον οποίο προσφεύγουμε στην δικαιοσύνη ζητώντας να προσδιοριστεί η εργασία μας από το ίδιο το είδος και την φύση της και εφ’ όσον αποδειχθεί ότι δεν είναι – στην πράξη – σύμβαση έργου, να παραμείνουμε στις δουλειές μας, με δικαστική τροποποίηση των συμβάσεων μας σε αορίστου χρόνου.

Άλλωστε, όπως πολύ εύστοχα έκρινε και το Ευρωπαϊκό δικαστήριο τον Απρίλιο του 2009, όταν μπαίνει ζήτημα που αφορά στην πραγματική φύση της σύμβασης: "... οι δικαστές μπορούν να αξιολογούν κατά περίπτωση τη φύση και το είδος της εργασίας του απασχολούμενου...".

Περισσότερες πληροφορίες για το πώς ορίζεται η έννοια του συμβασιούχου εργαζόμενου στην Ευρώπη, μπορείτε να βρείτε και στην επίσημη ειδική σελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (σχετικός σύνδεσμος).
_


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου