Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

2.1.11

Τί γράφει ο Τύπος

Αγαπητοί φίλοι,

Επειδή σκεφτήκαμε ότι σ’ αυτόν τον χώρο θα πρέπει να μην αναπτύσσονται μόνον οι δικές μας απόψεις από δω και στο εξής θα αναρτούμε και όσα άρθρα βρίσκουμε στον τύπο που αφορούν το ζήτημά μας.

Κατά την γνώμη μας αυτό θα βοηθήσει στην πληρέστερη ενημέρωση και μέσω αυτής στην ακριβέστερη διαμόρφωση γνώμης.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα: ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ (Σύνδεσμος πρόσβασης στο κείμενο)

Κερδοφόρα και με μηδενικό δανεισμό η ΔΑΕΜ


Κυριακή, 14 Φεβρουαρίου, 2010 

Σημαντικό έργο έχει να επιδείξει κατά την τελευταία τριετία η παλαιότερη εταιρεία Πληροφορικής της χώρας μας στον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Για όσους δεν το γνωρίζουν πρόκειται για τη ΔΑΕΜ, της δημοτικής επιχείρησης μηχανογράφησης του Δήμου Αθηναίων που λειτουργεί από το 1983 και σχετικά πρόσφατα μετασχηματίστηκε σε Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ.

Όπως έγινε γνωστό σε πρόσφατη παρουσίαση στον Τύπο, η ΔΑΕΜ που απασχολεί 58 άτομα και έχει πραγματοποιήσει πάνω από 50 έργα στο Δήμο Αθηναίων και άλλους ΟΤΑ, είχε κύκλο εργασιών 11,2 εκατ. ευρώ και κέρδη 150.000 ευρώ το 2009, ενώ ο τραπεζικός δανεισμός της είναι μηδενικός.

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα που αναφέρθηκαν είναι η απόφαση του Δήμου Αθηναίων και της ΔΑΕΜ να διεκδικήσουν στον παγκόσμιο οργανισμό ονοματοδοσίας του internet (ICANΝ) το νέο domain, δηλαδή το μητρώο ονομάτων (gTLDs) με κατάληξη Αθήνα (dot.athens). Επίσης, έγινε αναφορά στον «Καλλικράτη», καθώς το πρόγραμμα αυτό αποτελεί σημαντική ευκαιρία για ανάπτυξη ειδικών πρωτοβουλιών και έργων πληροφορικής και μηχανογράφησης, καθώς απαιτείται ενοποίηση και συνένωση συστημάτων που αφορούν σε κεντρικά μητρώα και βάσεις δεδομένων, σε παροχές σύγχρονων υπηρεσιών ψηφιακής εξυπηρέτησης των πολιτών και σε υποστήριξη της καθημερινότητας των δημοτών και επισκεπτών.

Τέλος, δόθηκε έμφαση στην επιτυχή ολοκλήρωση του – εθνικής εμβέλειας- έργου του «Εθνικού Δημοτολογίου», το οποίο υλοποιήθηκε από ένωση εταιρειών στην οποία συμμετείχε η ΔΑΕΜ, στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης συνεργασιών με εταιρείες ιδιωτικού τομέα και το οποίο έχει ήδη εγκατασταθεί και λειτουργεί στο υπουργείο Εσωτερικών και σε σημαντικό αριθμό δήμων σε όλη τη χώρα.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι ο Δήμος Αθηναίων με την υποστήριξη της ΔΑΕΜ έχει προχωρήσει στην ωρίμαση και δημοπράτηση των πρώτων εγκεκριμένων σημαντικών έργων που αφορούν στην «Ψηφιακή Σύγκλιση», καθώς ήδη βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση το έργο της «Ηλεκτρονικής Δημοκρατίας για την Αθήνα», ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθεί και το έργο του «Ηλεκτρονικού Εμπορικού Κέντρου», που θα αφορά στην εξυπηρέτηση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων της Αθήνας.
_

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου