Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

7.1.11

Aς μας Κρίνουν "Κοιτάζοντάς μας στα Μάτια"

Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι που στηρίζετε την κίνησή μας,

Η μέρα που θα κρίνει το αποτέλεσμα των μέχρι σήμερα κινητοποιήσεών μας πλησιάζει. Δεν αναφερόμαστε μόνον στην επικείμενη εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων που έχει ορισθεί για την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011, αναφερόμαστε επίσης και στην Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2011 κατά την οποία εκδικάζεται το συνολικότερο ζήτημα των συμβασιούχων από την ολομέλεια του Άρειου Πάγου.


Η παρουσία μας έξω από τα δικαστήρια
είναι – ίσως –
ότι σημαντικότερο έχουμε κληθεί να κάνουμε μέχρι σήμερα.

Όχι ! Δεν πρόκειται για μία ανούσια παρουσία διαμαρτυρίας, εντυπωσιασμού ή διεκδίκησης. Πρόκειται για την ίδια την μετουσίωση των επιχειρημάτων και των κειμένων της δικογραφίας μας, σε πρόσωπα, φωνές και βλέμματα που παρίστανται και αγωνιούν, βιώνοντας την αβεβαιότητα την ανασφάλεια την αδικία και την εκμετάλλευση στην πράξη.

Εκεί, στο μόνο εναπομένον ακροπύργιο αγώνα, στο περίβολο του δικαστηρίου, καλούμαστε να αναδείξουμε με τον πλέον χειροπιαστό τρόπο ότι το ζήτημά μας δεν είναι μερικές χιλιάδες άψυχες λέξεις περιβεβλημένες νομικούς όρους που ασφυκτιούν ανάμεσα σε φακέλους και νομολογίες, στοιβαγμένες σε ράφια και ταξινομημένες με αριθμούς πρωτοκόλλων. Είναι  το χτυποκάρδι αληθινών ανθρώπων - νέων στην πλειοψηφία τους - που έχουν μοχθήσει αναζητώντας μία θέση εργασίας. Ανθρώπων που έχουν κάθε δικαίωμα στο όνειρο όπως ο κάθε ένας. Ανθρώπων που έπεσαν θύματα σκληρής εκμετάλλευσης από το ίδιο το κράτος. Ένα κράτος ανάλγητο, απρόσωπο και αδιάφορο. Ένα κράτος που παρανομεί, ατιμώρητο επί δεκαετίες.

•    Διεκδικούμε την αξιοπρέπεια να κρίνουν κοιτώντας μας στα μάτια !
•    Δεν θα επιτρέψουμε να αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς !
•    Δεν θα τους το κάνουμε εύκολο με την απουσία μας !
•    Σας καλούμε να σταθείτε στο πλάι μας. !
•    Είμαστε η λύση, Όχι το πρόβλημα !
•    Θα είμαστε όλοι εκεί !


ΥΓ.
---
Με την ευκαιρία σας στέλνουμε τον σύνδεσμο από ένα μικρό απόσπασμα ομιλίας του Χρήστου Νικολουτσόπουλου, νομικού συμβούλου του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου Συμβασιούχων.

Δείτε το. Αξίζει κάθε του δευτερόλεπτο !!!

(Για την ρύθμιση της μουσικής που ακούγεται στο παρασκήνιο, χειριστείτε το gadget σαν Mp3 Player. Κλείστε (από το κεντρικό κουμπί) ή χαμηλώστε την ένταση (από το περιστροφικό χειριστήριο) για να ακούσετε τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα βίντεο από τις αναρτήσεις.)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου