Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

28.1.11

Ημερίδα ΚΕΔΚΕ

Χθές, Πέμπτη 27/01/2011, παραβρεθήκαμε στην ημερίδα της ΚΕΔΚΕ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Athens Imperial.

Ήταν η πρώτη συνάντηση διαλόγου αιρετών  με πρωτοβουλία της ΚΕΔΚΕ, για θέματα που αφορούν στην εφαρμογή του «Καλλικράτη» και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δήμαρχοι σε θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των δήμων, αλλά και στα οικονομικά και ζητήματα ανάπτυξης. Η Ημερίδα είχε ενημερωτικό χαρακτήρα, και όπως τόνισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Ν. Κακλαμάμνης, δε θα γινόταν λήψη αποφάσεων.

Αξιοσημείωτη ήταν η πολύ μεγάλη προσέλευση των εργαζομένων, κυρίως συμβασιούχων, μεγαλύτερη από την αναμενόμενη, από όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς του Δήμου Αθηναίων. Έιναι η πρώτη φορά που σε ημερίδα της ΚΕΔΚΕ έλαβαν μέρος εργαζόμενοι (αυτό αναφέρθηκε και τονίστηκε από πολλούς ομιλητές).
Στην Ημερίδα παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, κ. Θ. Λιβάνιος, ο Δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γ. Καμίνης, ο Περιφερειάρχης Αττικής, κ. Ι. Σγουρός και ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ ΟΤΑ κ. Θ. Μπαλασόπουλος, οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε σχέση με τα παραπάνω θέματα. Επίσης, παραβρέθησαν και έλαβαν τον λόγο, ο αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ και πρόεδρος του ΣΕΔΑ, κ. Β. Πολυμερόπουλος καθώς και ο κ. Π. Βελέντζας, εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΠ - ΟΤΑ.

Τα κυριότερα σημεία των ομιλητών, που αφορούν στο εργασιακό μας ζήτημα, με τη σειρά που ανέβηκαν στο βήμα, είναι τα ακόλουθα:

Ο κ. Καμίνης ξεκίνησε υπογραμμίζοντας ότι "διανύουμε κρίση θεσμών..." Ο ίδιος σκοπεύει να πρωτοστατήσει στη διεκδίκηση ένος νέου πλάνου διοίκησης, προκειμένου να ενισχύσει τη διαφάνεια και να επιλύσει ζητήματα που τελματώνουν για χρόνια στο Δήμο. Επιδίωξή του είναι να βρέι συνενεκτικούς τρόπους, ώστε αυτά να αντιμετωπισθούν. Θεωρεί ότι οι 11.000 εργαζόμενοι στο Δήμο, αποτελούν έναν "μεγάλο κοιμησμένο γίγαντα", οι οποίοι θα πρέπει να αναβαθμιστούν και να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, έτσι ώστε ο καθένας από τη θέση του να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.

Όσο για τους συμβασιούχους, είπε χαρακτηριστικά "Δε θέλω να τους χαϊδέψω τα αυτιά, επειδή είναι μαζεμένοι εδώ σήμερα. Όσο για τα αιτήματά τους είναι δίκαια και θα επιλυθούν  στο πλαίσιο της νομιμότητας και όταν η νομιμότητα αυτή τους αδικεί, θα την αλλάξουμε !"

Ο κ. Μπαλασόπουλος ξεκίνησε κάνοντας αναφορά στην παρουσία των συμβασιούχων, τονίζοντας ότι η συμμετοχή των εγραζομένων στην εν λόγω ημερίδα, είναι ένα καινούργιο στοιχείο για την ΚΕΔΚΕ και εάν δεν υπάρχει κοινή δράση, τα προβλήματα θα μας πνίξουν. Αναφορικά με το θέμα των συμβασιούχων, πιστεύει ότι δε θα μπορέσουν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες των Δήμων και ζήτησε την άμεση επαναφορά του νόμου γαι την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων, αυξημένη μοριοδότηση και πρόσληψη με προκήρυξη από τον οικείο φορέα και ζήτησε να εκδοθεί επιτέλους Προεδρικό διάταγμα το οποίο θα δημιουργήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο.

Ο κ. Βελέντζας τόνισε μεταξύ άλλων "Οι συμβασιούχοι δίνουν μάχη επιβίωσης στα δικαστήρια πλέον, μιας και ο Υπουργός Εσωτερικών απόφάσισε τον Δεκέμβριου του 2009, ότι η ισότητα κινδύνευε εάν παρέμεναν στην εργασία τους. Αντί να δώσει λύση στο πρόβλημα, δεδομένου ότι όλοι γνωρίζετε πως συτοί οι άνθρωποι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, αφού εργάζονται πάνω από 7 χρόνια, ακροβατώντας στα όρια της εμπάθειας, πρόσφατα δήλωσε ότι δεν είναι δυνατόν κάποιοι να είναι παιδιά ενός άλλου Θεού! Και βέβαια κ. Υπουργέ, δεν είναι παιδιά άλλου Θεού, αφού ακολουθούν το παράδειγμα του Χριστού. Συκοφαντήθηκαν, οδηγήθηκαν στα διακστήρια, κάποιοι θα νύψουν τας χείρας τους και στο τέλος θα σταυρωθούν. Μόνον που σε αυτή την περίπτωση δε θα ακολουθήσει η Ανάσταση". Τέλος, ο Κ. Βελέντζας κάλεσε το νέο Δήμαρχο να προχωρήσει στην επίλυση του προβλήματος σε στενή συνεργασία με τους εργαζόμενους και πρότεινε τη μονιμοποίηση όλων, χωρίς όρους και προιϋποθέσεις και την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Ο κ. Πολυμερόπουλος, αφού εξιστόρησε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι συμβασιούχοι, οι οποίοι "κρέμονται" από μία δικαστική απόφαση, τόνισε ότι: "Δεν δημιουργήσαμε εμείς το πρόβλημα, αλλά εσείς και η Πολιτεία. Οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και θα είναι αφελής ή κακόβουλος όποιος ισχυριστεί το αντίθετο, δεδομένου ότι αυτοί οι άνθρωποι εργάζονται τόσα χρόνια στο Δήμο. Το ζήτημα αφορά όλους, διότι πρόκειται για ένα κοινωνικό πρόβλημα. Βεβαίως υπάρχει και η δικαστική οδός, αλλά εμείς θέλουμε να δοθεί πολιτική λύση με την παρέμβασής σας και την καλή πρόθεση του Υπουργείου Εσωτερικών και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε μία λύση. Η ΚΕΔΚΕ ως φυσικός εργοδότης έχει αυξημένη παρέμβαση και πολλαπλασιαστική δύναμη. Η κατάσταση ομηρείας δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο!"

Αναφορές στο θέμα των συμβασιούχων έκαναν και μέλη της ΚΕΔΚΕ, όπως οι κ.κ. Τέγος, Πατούλης, Κοτσαμπάς και άλλοι, οι οποίοι ζήτησαν την λήψη απαραίτητων μέτρων από την Κυβέρνηση για την τακτοποίησή τους και αναγνώρισαν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. 

Βίντεο με απόσπασμα από τις τοποθετησεις για τους συμβασιουχους του προέδρου εργαζομένων Δημου Αθηναιων κ. Β. Πολυμερόπουλου και του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη (Πηγή: www.localwebtv.gr)

(Για την ρύθμιση της μουσικής που ακούγεται στο παρασκήνιο, χειριστείτε το gadget σαν Mp3 Player. Κλείστε (από το κεντρικό κουμπί) ή χαμηλώστε την ένταση (από το περιστροφικό χειριστήριο) για να ακούσετε τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα βίντεο από τις αναρτήσεις.) 



Για την επιτροπή κινητοποίησης,

Σταυρούλα Λιούτα


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου