Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

31.1.11

Kοπή πίτας συμβασιούχων ΔΑΕΜ 2011

Σήμερα, Δευτέρα 31/01/2011 και ώρα 15:00, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας συμβασιούχων ΔΑΕΜ ΑΕ, στην Αίθουσα Αντώνης Τρίτσης του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων.

Στην εκδήλωση, εκτός από τους συναδέλφους ΔΑΕΜίτες, παραβρέθηκαν και έλαβαν τον λόγο οι δικηγόροι μας κ.κ. Νίκος Σωτηρακόπουλος και Άγγελος Σίδερης, ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων κ. Χρήστος Νικολουτσόπουλος μαζί με τον συνεργάτη του κ. Καμπίρη,  ο κ. Στάθης Σταυριανίδης και η κα Μαρία Στάθη, η οποία και έκοψε την πίτα.

Εκτός από από τους παραπάνω φίλους μας, χαιρέτισαν την εκδήλωση οι παρακάτω εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι αναφέρονται αλφαβητικά:

Ο κ. Γ. Αμυράς: "Έχετε τις ευχές μου και την ολόψυχη συμπαράστασή μου στον αγώνα σας, που είναι πλέον και δικός μου αγώνας".

Ο κ. Π. Κωνσταντίνου: "Εύχομαι ο αγώνας σας να ευοδωθεί και να έχετε σύντομα μόνιμη και σταθερή εργασία με ίσα δικαιώματα".

Η κ. Ε: Πορτάλιου: "Χαιρετίζω την εκδήλωσή σας και σας εύχομαι καλό αγώνα και θετικά αποτελέσματα".

Ο κ. Ν. Σοφιανός: "Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα εξακολουθήσουμε να είμαστε στο πλευρό σας, όπως κάναμε μέχρι σήμερα, στο δίκαιο αγώνα που κάνετε για δίκαιη και σταθερή δουλειά".

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ευχή της κας Λιούτα (μέλος της επιτροπής κινητοποίησης) να είναι αυτή η τελευταία πίτα που κόβουν οι  συμβασιούχοι της ΔΑΕΜ ως "συμβασιούχοι", και η επόμενη του χρόνου τέτοια εποχή, να κοπεί από τους "πρώην συμβασιούχoυς της ΔΑΕΜ" και νυν αορίστου χρόνου υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων.

Ως γνήσια Ελληνίδα, η Θεά Τύχη απέδειξε - άλλη μία φορά - ότι δεν στερείται χιούμορ φροντίζοντας το φλουρί να κερδίσει η κα Αλεξοπούλου (επίσης μέλος της επιτροπής κινητοποίησης). Τότε ήταν που ακούστηκαν και τα πρώτα σχόλια για "σικέ" διαδικασίες ;-))

Τα κυριότερα αποσπάσματα των ομιλητών θα είναι σύντομα στη διάθεσή σας, μόλις οι συνάδερφοι μας, που μαγνητοσκοπούσαν, φωτογράφιζαν  ή ηχογραφούσαν την εκδήλωση, μας στείλουν mail ή μας δώσουν τα αρχεία τους. 

Γενικά ήταν μία "ιδιαίτερη"εκδήλωση η οποία εξελίχθηκε σε πολύ καλό κλίμα, και στην οποία ακούστηκαν απόψεις και ιδέες πολύ ενδιαφέρουσες, όπως επίσης και νέα για τις εξελίξεις τόσο του δικαστικού, όσο και του έξω-δικαστικού μας αγώνα!

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κα Μαρία Στάθη, καθώς και τον κο Στάθη Σταυριανίδη, που μας τίμησαν με την παρουσία τους, η οποία αποτελεί στήριγμα στην προσπάθειά μας από την αφετηρία της και ενθάρρυνση ώστε να συνεχίσουμε.

Ευχαριστούμε επίσης τους δικηγόρους μας κ.κ. Νίκο Σωτηρακόπουλο και Άγγελο Σίδερη, τόσο για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση, όσο και για την ενημέρωση που μας προσέφεραν στις αναρίθμητες ερωτήσεις μας. Η υπομονή τους και η αφοσίωσή τους στον αγώνα μας, αποτελούν νότα αισιοδοξίας και κινητήρια δύναμη.

Τέλος, ευχαριστούμε θερμά τον κ. Χρήστο Νικολουτσόπουλο, για την παρουσία του και το χρόνο που μας διέθεσε, προκειμένου να μας ενημερώσει σφαιρικά ως εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Συντονιστικού Συμβασιούχων. Οι προτάσεις, οι ιδέες, καθώς και η στρατευμένη υπέρ του αγώνα μας θέση του εδώ και 15 τουλάχιστον χρόνια, μας κάνει να αισιοδοξούμε και να εμπιστευόμαστε στους "δικαστές που αντέχουν", όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην αφιέρωση του πολύ ιδιαίτερου βιβλίου του.

Ευχάριστη έκπληξη για όλους αποτέλεσαν οι χαιρετισμοί και οι ευχές που έστειλαν οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου της Αθήνας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι η Πολιτεία στην "Δημοτική της Διάσταση" τουλάχιστον, δεν έχει χάσει ακόμη το ανθρώπινό της πρόσωπο.

Σε όλους αυτούς, σε όλους εσάς, (ίσως και σε όλους εμάς), οφείλεται η βεβαιότητα ότι η επόμενη κοπή πίτας θα είναι των πρώην συμβασιούχων της ΔΑΕΜ, που ....ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ!!!

Δείτε παρακάτω τις τοποθετήσεις των συνηγόρων μας.

(Για την ρύθμιση της μουσικής που ακούγεται στο παρασκήνιο, χειριστείτε το gadget σαν Mp3 Player. Κλείστε (από το κεντρικό κουμπί) ή χαμηλώστε την ένταση (από το περιστροφικό χειριστήριο) για να ακούσετε τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα βίντεο από τις αναρτήσεις.)


Για την επιτροπή κινητοποίησης

Σταυρούλα Λιούτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου