Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

11.1.11

Εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων Συμβασιούχων της ΔΑΕΜ ΑΕ

Σήμερα το πρωί, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, στο κτίριο 5 της Ευελπίδων, με αριθμό πινακίου 3 και 4, εκδικάστηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των 142 συμβασιούχων της ΔΑΕΜ ΑΕ, κατά του Δήμου Αθηναίων και της ΔΑΕΜ ΑΕ.

Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός ότι παραβρέθηκαν και προσφέρθηκαν να καταθέσουν υπέρ των συμβασιούχων (άσχετα εάν αυτό δεν τους επετράπη) οι Δημοτικοί Σύμβουλοι:
  • Κωνσταντίνου Πέτρος, εκπρόσωπος του "Ανταρσύα"
  • Λάμπρου Στυλιανός, εκπρόσωπος της "Λαϊκής Συσπείρωσης"
  • Πορτάλιου Ελένη, εκπρόσωπος της "Ανοικτής Πόλης"
Η διαδικασία ξεκίνησε "δυσοίωνα" και σε "βαρύ" κλίμα, δεδομένου ότι η αρχική στάση των εκπροσώπων του Δήμου ήταν μεταξύ άλλων, να ζητηθεί ανάκληση της εφαρμογής της προσωρινής διαταγής έως την έκδοση της απόφασης του Δικαστηρίου. 

Αυτό "θορύβησε" και προβλημάτισε τους παρευρισκόμενους, διότι θα σήμαινε ότι οι συμβασιούχοι δε θα πληρώνονταν μέχρι την έκδοση της απόφασης. Επιπλέον, είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση, τόσο των προαναφερόμενων δημοτικών συμβούλων όσων και όλων των υπολοίπων.

Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η παρουσία του Προέδρου του ΣΕΔΑ και Αντιπροέδρου της ΑΔΕΔΥ, κ. Βασίλη Πολυμερόπουλου στη διαδικασία, ο οποίος υποστήριξε τις θέσεις των συμβασιούχων (όπως και όλες τις προηγούμενες φορές). Η παρέμβασή του και η εφ΄όλης της ύλης εμπεριστατωμένη  κατάθεση που έδωσε, ήταν καθοριστικής σημασίας. 

Εκτιμήθηκε ιδιαίτερα και ήταν εξίσου σημαντική, η παρουσία και η κατάθεση της Προϊσταμένης του τηλεφωνικού κέντρου 1595 του Δήμου Αθηναίων, κ. Μαρίας Στάθη. Αξίζει να σημειωθεί ότι η κα Στάθη προθυμοποιήθηκε να καταθέσει (και το έκανε δυναμικά) υπέρ των συμβασιούχων (αν και δεν ήταν προγραμματισμένο), προκειμένου να ανατρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί λόγω των προαναφερθέντων. 

Από την πλευρά των Δημοτικών συμβούλων, τόσο η κα Πορτάλιου, όσο και οι κ.κ. Λάμπρου και Κωνσταντίνου, ο καθένας με το δικό του τρόπο, προσπάθησαν να επικοινωνήσουν είτε με το Δήμαρχο είτε με εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής, προκειμένου να ανατρέψουν την αρχική οδηγία. 

Άμεση ήταν η αντίδραση της επιτροπή κινητοποίησης των συμβασιούχων, όταν διαπίστωσε ότι οι εντολές που είχαν λάβει οι νομικοί σύμβουλοι - εκπρόσωποι του Δήμου, αναφορικά με τη στάση τους στο δικαστήριο,  ήταν σε αντίθεση με τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του Γενικού Γραμματέα. Η Σταυρούλα Λιούτα, επικοινώνησε με το Γενικό Γραμματέα, κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος παρενέβη και τελικά άλλαξε η αρχική εντολή αναφορικά με την προσωρινή διαταγή.

Το αποτέλεσμα ήταν να εκδικασθεί κανονικά η υπόθεση και με τη συναίνεση του Δήμου, όλοι οι συμβασιούχοι της ΔΑΕΜ ΑΕ, θα συνεχίσουν να εργάζονται και να πληρώνονται κανονικά έως την έκδοση της απόφασης.

Η επιτροπή κινητοποίησης, εκ μέρους όλων των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ, ευχαριστεί θερμά:
  • Τους Δημοτικούς Συμβούλους Κωνσταντίνου Πέτρο, Λάμπρου Στυλιανό και Πορτάλιου Ελένη, για την παρουσία τους, την συμπαράστασή  και την έμπρακτη και άμεση υποστήριξή τους
  • Τον Προέδρο του ΣΕΔΑ και Αντιπροέδρο της ΑΔΕΔΥ, κ. Βασίλη Πολυμερόπουλο, τόσο για την καθοριστικής σημασίας παρέμβασή του, όσο και για τη διαρκή υποστήριξή του
  • Την Προϊσταμένη του Τμήματος 1595 του Δήμου Αθηναίων, κα Μαρία Στάθη, τόσο για την έμπρακτη και δυναμική υποστήριξή της,  όσο και για την προθυμία της να καταθέσει ως μάρτυρας υπέρ των συμβασιούχων
  • Όλους τους παρευρισκομένους, ενδιαφερόμενους και μη, για την συμπαράστασή τους
Εν αναμονή της απόφασης του δικαστηρίου, η επιτροπή κινητοποίησης, εκ μέρους όλων των συμβασιούχων, αναγνωρίζει και θεωρεί σημαντικό να αναφέρει ότι:
  1. Η άμεση ανταπόκριση και η παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Αθηναίων, κου Θεόδωρου Λιβάνιου, ήταν καθοριστικής σημασίας για την συνέχιση της ισχύος της προσωρινής διαταγής, και
  2. Σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της γνώμης του δικαστηρίου και της τελικής απόφασης, θα έχουν οι βεβαιώσεις προϋπηρεσίας που μέχρι τώρα έχουν χορηγηθεί από Διευθυντές ή Προϊσταμένους του Δήμου Αθηναίων. 
Για το λόγο αυτό ευχαριστεί θερμά:
  1. Τον κ.Θεόδωρο Λιβάνιο, για την θετική στάση του και την άμεση παρέμβασή του.
  2. Τους Διευθυντές και τους Προϊσταμένους του Δήμου Αθηναίων, για την ευαισθησία που επέδειξαν χορηγώντας βεβαιώσεις προϋπηρεσίας για τους υπαλλήλους των Διευθύνσεων ή των Τμημάτων των οποίων προΐστανται:
    • Γλάρου Ιωάννα , Προϊσταμένη του Τμήματος Εσωτερικής Ανταπόκρισης ΚΕΠ
    • Ρούμπου Πότα, Διευθύντρια του Κέντρου Εξυπηρέτησης Αλλοδαπών
    • Στάθη Μαρία, Προϊσταμένη Τμήματος Επικοινωνίας ΚΕΠ - 1595
    • Σταυριανίδη Ευστάθιο, Διευθυντή Δημοτικών Προσόδων
    • Τσίμπο Άγγελο, Διευθυντή Δημοτολογίων και Ληξιαρχείου
    • Χαμακιώτη Σπυρίδωνα, Διευθυντή Ταμιακής Υπηρεσίας

Για την επιτροπή κινητοποίησης,

Σταυρούλα Λιούτα

ΥΓ.
---
Ακούστε παρακάτω τις δηλώσεις του δικηγόρου μας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ 100,3 που έγιναν έξω από τα δικαστήρια μετά το τέλος της διαδικασίας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η θέση της κας Στάθη η οποία μίλησε στον ανταποκριτή του ρεπορτάζ λέγοντας τα πράγματα με τ' όνομά τους.

Με την ευκαιρία θέλουμε να ευχαριστήσουμε - και δημόσια - τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ 100,3 για την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζουν το ζήτημά μας και την προθυμία τους να καλύψουν τις κινητοποιήσεις και τις προσπάθειές μας, δημοσιοποιώντας την υπόθεση στο ευρύτερο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου