Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

18.1.11

Ο Δαίμων του ... τυπογραφείου :-)

Απόψε κατά την ανάγνωση φυλλάδιου του συνδυασμού "Ανταρσία" διαπίστωσα ότι δήλωσή μου που δόθηκε για χρήση στην εφημερίδα "Εργατική Αλληλεγγύη" δεν έχει μεταφερθεί με το ύφος με το οποίο ειπώθηκε. Επίσης τυπώθηκε σε φυλλάδιο που διανεμήθηκε κατά τη διάρκεια του έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου της 17/1/2011 χωρίς να λάβουμε γνώση.

Είναι "αναμενόμενο" ότι κάτω από τις τρέχουσες συνθήκες θα υπάρξουν και παρανοήσεις που - θέλουμε να πιστεύουμε - ότι δεν ενέχουν πρόθεση. Το γεγονός είναι ότι ο δήμος άλλαξε την στάση του κατά την διεξαγωγή της ακροαματικής διαδικασίας των ασφαλιστικών μας μέτρων, ύστερα από παρέμβαση του Γενικού Γραμματέα κ. Θ. Λιβάνιου υπέρ μας.
 
Είναι σημαντικό για όλους, για το προφίλ της κίνησής μας, της μέχρι σήμερα κινητοποίησής μας, αλλά και για την ανάδειξη της αλήθειας να είμαστε συγκρατημένοι και προσεκτικοί κατά την διατύπωση απόψεών και ακόμα περισσότερο όταν μεταφέρουμε δηλώσεις  άλλων.

Ουδέποτε ισχυριστήκαμε ή δηλώσαμε ότι η πρόθεση του Δήμου Αθηναίων είναι να απολύσει τους εργαζόμενους συμβασιούχους υπαλλήλους του.

Οι θέσεις μας είναι αυτές που δημοσιεύονται στο ιστολόγιό μας (blog) και καμία άλλη.

Επικουρικά κρίνουμε σκόπιμο να αναφέρουμε ότι από την μέχρι σήμερα επικοινωνία μας με τους παλαιότερους αλλά και τους νέους Δημοτικούς Συμβούλους ή Παράγοντες έχουμε αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις με κοινή συνιστώσα την συμπαράταξή τους με το δίκαιο του αιτήματός μας.

Είμαστε σίγουροι ότι η μικρή αυτή παρανόηση και η άστοχη μεταφορά της δεν θα επαναληφθεί.

Για την επιτροπή κινητοποίησης

Σταυρούλα Λιούτα 
-
--- Προσθήκη της 19.1.2011 ---

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση - αν όχι και χαρά - διαπιστώσαμε σήμερα πως η αρχική μας εκτίμηση ότι το ζήτημα θα λυθεί άμεσα και σε φιλικό κλίμα ήταν απόλυτα ακριβής. Αυτό μπορούμε να το δηλώσουμε επειδή κατά τη διάρκεια της μέρας είχαμε την ευκαιρία να επικοινωνήσουμε απευθείας με τον κ. Πέτρο Κωνσταντίνου. Κατά την σύντομη αλλά ειλικρινή συζήτησή μας "αποκαλύφθηκε" ότι η μεταφορά της δήλωσής μας δεν είχε παρά έναν και μόνον σκοπό. Την στήριξη και την προβολή της υπόθεσή μας.


Ευχαριστούμε τον κ. Κωνσταντίνου που έδειξε κατανόηση στην ευαισθησία μας να  κρατάμε κάποιες "αποστάσεις" από τις πολιτικές παρατάξεις - ειδικά κατά την διάρκεια που εκπροσωπούμε "επωνύμως" τόσους πολλούς συμβασιούχους συναδέλφους.


Όπως είναι φανερό οι πολιτική τοποθέτηση του καθενός είναι αναφαίρετο δικαίωμά του, όμως έχουμε δηλώσει εξ΄αρχής ότι: Αυτή η κίνηση δεν συνδέεται με πολιτικούς ή άλλους "προσανατολισμούς". Είναι αυστηρά, ένας αγώνας κοινωνικής παρέμβασης προς την κατεύθυνση του δικαίου και επιβάλλεται να παραμένει πολιτικά ουδέτερη.


Για την επιτροπή κινητοποίησης


Σταυρούλα Λιούτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου