Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

18.1.11

Ψήφισμα Έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αθηναίων


Κατά τη νέα απόφαση, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου υπερψήφισαν την εισήγηση του Δημάρχου, κ. Γ. Καμίνη, η οποία διαπιστώνει ότι οι εργαζόμενοι με σύμβαση έργου και αορίστου χρόνου, προσφέρουν σημαντικό έργο και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. (Ακούστε τη συνοπτική θέση του κ. Καμίνη για τους συμβασιούχους του Δήμου, και την δέσμευση που ανέλαβε).

Ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση του προέδρου του ΣΕΔΑ κ. Πολυμερόπουλου υπέρ των συμβασιούχων που έγινε λίγο νωρίτερα (ακούστε ολόκληρη την ομιλία του εδώ) και η οποία σχολιάστηκε πολύ θετικά από τον κ. Προβατά. (Ακούστε το σχόλιο εδώ). Αλλά και η παρέμβαση της αντιπροσώπου των Συμβασιούχων της ΔΑΕΜ την οποία μπορείτε να ακούσετε (εδώ), ή να διαβάσετε αναλυτικά στην αμέσως προηγούμενη ανάρτηση μαζί με ένα μικρό απόσπασμα βίντεο. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που ακολούθησε ο κ. Αναγνωστόπουλος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι να σταθεί κοντά στους εργαζόμενους και εισηγήθηκε συγκεκριμένη πρόταση η οποία ήταν και αυτή που τελικά επικράτησε. (Ακούστε ποιά ήταν η πρόταση του κ. Αναγνωστόπουλου η οποία ήταν και αυτή που στην ουσία πλειοψήφισε εδώ).

Έγινε ονομαστική ψηφοφορία για την πρόταση επαναβεβαίωσης της ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που είχε ληφθεί το Δεκέμβρη του 2010, για μονιμοποίηση των συμβασιούχων που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Υπέρ της οποίας τοποθετήθηκε το σύνολο της αντιπολίτευσης. Ειδικότερα ο κ. Κακλαμάνης τόνισε ότι η νέα πρόταση του Δημάρχου δεν είναι ίδια με το ψήφισμα του Δεκεμβρίου (Ακούστε το απόσπασμα εδώ). Προς την ίδια κατεύθυνση συμφώνησαν και η κα Πορτάλιου (Ακούστε την δήλωσή της), ο κ. Σοφιανός και ο κ. Αμυράς. Οι δύο τελευταίοι πρότειναν συμπληρωματικά: ο Δήμος να συνδράμει τους συμβασιούχους στους δικαστικούς τους αγώνες, ενώ ο κ. Αμυράς έφτασε να εισηγηθεί ακόμη και την παροχή ειδικού επιδόματος αλληλεγγύης προς όσους τυχόν απολυθούν. (Ακούστε τις εισηγήσεις τους εδώ). Με βάση το ίδιο σκεπτικό υπέρ των εργαζόμενων ο κ. Κωνσταντίνου πρότεινε να μην υπάρχει νομικός εκπρόσωπος του Δήμου κατά την εκδίκαση των υποθέσεων των συμβασιούχων. (Ακούστε τον εδώ).

Η αρχική πρόταση επαναβεβαίωσης του ψηφίσματος του Δεκεμβρίου απορρίφθηκε με 25 κατά (από την παράταξη του κ. Καμίνη) 2 λευκά Βαρελά και την κα Παπαχελά, που ανήκουν στην παράταξη του κ. Καμίνη), ένα «παρών» (κ. Σφακιανάκης – ανήκει στην παράταξη του κ. Καμίνη), 19 «ναι» (από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης). (Διαβάστε ή / και μεταφορτώστε αντίγραφο της πρωτότυπης απόφασης 1610 σε μορφή pdf εδώ - Οι επισημάνσεις στο έγγραφο είναι δικές μας).

Ακολούθησε ψηφοφορία για την πρόταση που ο κ. Καμίνης, έθεσε προς ψήφιση. Πρόταση η οποία περιοριζόταν στην διαπίστωση ότι οι απασχολούμενοι στο Δήμο με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες». Η πρόταση του Δημάρχου ψηφίστηκε από όλους, εκτός από τρεις της παράταξης Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ (44 «ναι», 3 «κατά»). Η παράταξη υποστήριξε ότι η πρόταση αυτή αλλοιώνει την απόφασης που είχε παρθεί το 2010 από το δημοτικό συμβούλιο και μιλούσε για μονιμοποίηση των υπαλλήλων.

Κατά την αρχική της διατύπωση η πρόταση που υπερψηφίστηκε περιελάμβανε και δεύτερο σκέλος, (ακούστε πως τέθηκε αρχικά από τον Δήμαρχο κ. Καμίνη εδώ) το οποίο όμως η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να μην το περιλάβει στη ψηφοφορία, καθώς οι υπόλοιπες παρατάξεις διαφωνούσαν. Η φράση που απαλείφθηκε ανέφερε: «συμφωνούμε με τις ενέργειες και τις αποφάσεις της νέας δημοτικής αρχής και αναμένουμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης».

Είναι κατανοητό ότι το δεύτερο σκέλος δεν μπήκε στην τελική πρόταση Καμίνη, ώστε να υπάρξει συναίνεση και να εγκριθεί η απόφαση με τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία ώστε να χρησιμοποιηθεί ως επιχείρημα και στα δικαστήρια, όπου έχουν προσφύγει οι συμβασιούχοι.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης δεν έλειψαν και οι υψηλοί τόνοι όπως τη στιγμή που ο κ. Μιχαλολιάκος σχολίασε την πρόθεση του Δημάρχου να λάβει την σύμφωνη γνώμη από το σώμα, αναφορικά με την μελλοντική συμμόρφωση προς τις αναμενόμενες δικαστικές αποφάσεις. (Ακούστε τί είπε εδώ). Αλλά και νωρίτερα, όταν μετά τις αρχικές τοποθετήσεις, ο κ. Καμίνης διατύπωσε τη θέση να μην εκδοθεί καμία απόφαση. (Απόσπασμα από τις αντιδράσεις των αρχηγών των παρατάξεων διάρκειας 12 λεπτών).

Όπως ήταν αναμενόμενο ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84 κάλυψε την συνεδρίαση ζωντανά και μετέδωσε εκτεταμένο ρεπορτάζ αμέσως μετά την λήξη της. (Ακούστε το πλήρες ρεπορτάζ του 9.84 διάρκειας 7 λεπτών εδώ).

Δείτε το μεγαλύτερο μέρος από τη συνεδρίαση
στα παρακάτω βίντεο.

(Για την ρύθμιση της μουσικής που ακούγεται στο παρασκήνιο, χειριστείτε το gadget σαν Mp3 Player. Κλείστε (από το κεντρικό κουμπί) ή χαμηλώστε την ένταση (από το περιστροφικό χειριστήριο) για να ακούσετε τα ηχητικά ντοκουμέντα και τα βίντεο από τις αναρτήσεις.)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου