Καλωσήρθατε στη σελίδα μας



Καλωσήρθατε στις σελίδες της "Σύγχρονης Οδύσσειας".
(για επευθείας επικοινωνία γράψτε μας στο: daemcase@gmail.com)

Αυτός ο χώρος είναι αφιερωμένος στην προσπάθεια προβολής και επίλυσης του προβλήματος των συμβασιούχων.

Το ιστολόγιο "Σύγχρονη Οδύσσεια", (daemcase.blogspot.com) αποτέλεσε το πρώτο επίσημο ηλεκτρονικό "βήμα" των συμβασιούχων της ΔΑΕΜ που έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη και υπηρέτησε αυτόν τον σκοπό μέχρι την αναστολή της λειτουργίας της επιτροπής κινητοποίησης. Παράλληλα με το ιστολόγιο λειτούργησε και ομάδα στο facebook η οποία ολοκλήρωσε τον σκοπό της και πλέον δεν υφίσταται.

--- Προσθήκη της Δευτέρας 7/3/2011 ---

Με βάση τις πρόσφατες εξελίξεις θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι αυτός ο χώρος εκπροσωπεί μόνο τις απόψεις αυτών που δημοσιεύουν αναρτήσεις και όσων συμμετέχουν επώνυμα με την αποστολή σχολίων και email.

Ο σκοπός του ιστολογίου αναφορικά με την πληροφόρηση, τον σχολιασμό των τρεχόντων γεγονότων, καθώς και των εξελίξεων που αφορούν στον αγώνα των συμβασιούχων για ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και σφαιρική ενημέρωση, θα συνεχίσουν να είναι το κεντρικό σημείο των δημοσιεύσεων των αναρτήσεών μας.

21.1.11

Μας ρωτάτε, απαντάμε…

  • Γιατί εκδίδονται αντικρουόμενες αποφάσεις από τα δικαστήρια;

Αυτό έχει προκύψει επειδή αρκετά πρωτοβάθμια δικαστήρια ακολουθώντας τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου που τους άφησε την ευχέρεια να κρίνουν κάθε υπόθεση συμβασιούχου ξεχωριστά, συνήθως τους δικαιώνουν. 

Αντίθετα στην πρόσφατη υπόθεση που εξετάζεται από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου, διατυπώνεται η άποψη ότι μετά την τελευταία αναθεώρηση του Συντάγματος η μετατροπή των συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου, όπως και η μετατροπή των απασχολουμένων με σύμβαση έργου απαγορεύεται


Φυσικά, η ερμηνεία του άρθρου 103 του Συντάγματος, "χωράει αρκετό νερό", αφού "λογικά" ο νομοθέτης στοχεύει στην "ρύθμιση" των νόμιμα συναπτόμενων συμβάσεων και όχι όσων παράτυπα έχουν "βαφτιστεί" ως έργου ή ορισμένου χρόνου.

Αυτός είναι και ο λόγος που η υπόθεση έχει χαρακτηριστεί ως "η μητέρα των δικών" και θα ξεκαθαρίσει οριστικά την τύχη των συμβασιούχων.

Δυστυχώς αυτό δεν σημαίνει ότι η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου θα είναι και υποχρεωτικά "ηθική", αφού πλέον το νόμιμο και το ηθικό στην χώρα μας έχουν πάψει προ πολλού να ... ταυτίζονται ... !


Πάντως η εισήγηση αναμένεται να δεχτεί πάντως πολλά πυρά δεδομένου ότι δεν λαμβάνει υπόψη το γεγονός ότι πολλοί συμβασιούχοι προσλήφθηκαν πριν την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 και κατά συνέπεια είναι εκτός αυτού του παραπάνω νομικού πλαισίου.
_

-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου